[Search]

About Me

INSTAGRAM : MYSARANEWRIE


[klik it]

Home Ads


Saturday, July 25, 2009

update di sekolah

Ok..trial SPM memang dah dekat giler..aku rasa macam berpusing2 + berputar2 + penat + tak cukup tido + giler = pergi mati lagi bagus daa.. ~ haha..nway aku rasa macam best gak at the same time coz at least tiap2 ari aku ada something yang b0leh buat iaitu..study study n study..
sekarang nie tiap2 ari da kelas..tak waktu petang, waktu malam..tak waktu malam, waktu petang..kalau da free time jer aku akan bergegas mencari buku latihan* yang boleh aku buat..kadang2 aku rasa aku telah bertukar 100% dan menjadi seorang pelajar yang nerd..huhu.. *koleksi kertas peperiksaan sebenar SPM terbitan Cerdik..pergi cari kat kedai k..hehe..

Aku just post blog nie kat cc sekolah jer..Maybe dalam masa 5 minggu akan datang ni aku tak boleh nak balik rumah sebab aku start Trial dari 5 Ogos sampai 18 Ogos tak silap aku..so agak busy lah jugak..kalau aku tak post cerita baru 2 harap maaf lah k..sedang sibuk mencari buku..

Aku pun tak tahu nak cakap apa lagi..sebenarnya aku tgh takut gak dengan trial aku yg dh nak dekat nie..tp walau bagaimanapun aku akan mencuba yg terbaik untuk banggakan mak bapak aku..sayang mama n ayah..!!

Aku dah tetapkan dan rancang masa depan aku selepas dengar ceramah ari 2..dan mak ayah aku pun macam galakkan dan bagi sokongan untuk aku capai cita2 aku itu..cita2 apa..?? satu hari nanti aku akan bagitahu kat blog nie..sekarang ni aku tak yakin lagi..tapi aku harap sangat2 yang Allah swt akan perkenankan doa aku nie..Insyallah..


TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

Friday, July 17, 2009

post khas kpd budak2 tahun 1992

ok..skrg nie semua org..I mean budak2 SPM tgh busy nak buat persediaan 4 trial yg maybe dlm 20 hari lagi..i guess..aku pun macam 2 jugak ok..hoho..agk stress ar gak..especially dengan +m3 cz aku tak pernah pun lulus +m3 sejak thn lepas lagi..huhu..rasa macam nak nangis pun ada jugak..but at the same time aku rasa macam bersemangat2 nak belajar +m3..hoho..mls nak pikir..juz tumpukan perhatian kpd study anda..!!


aku dah mula kumpul buku2 latihan yg mrupakan koleksi2 kertas sebenar SPM..tp yg tak best nyer klu beli sahaja tapi tak buat no point gak kan..??hurm..tak boleh jadi nie..kena rajin2 kan diri lah nmpknyer..huhu..
aku tak tahu nak cakap ape lagi..dari aku membebel tak tentu hala baik aku pen off je..hehe..
oh yer..for your information, dlm 4 minggu berterusan nie aku n budak2 batch aku yg len da Kem Ops Gemilang..so..hurm.. ~ mybe agk penat ar..+ tak cukup tido lagi kan..hoho..tapi tak kisah ar..demi SPM..

so di kesempatan nie aku nak mintak maaf dgn kwn2 aku dekat blog nie..ye ar..kot2 da tersalah ckap sampai ada yg terasa hati ker kan..?aku mana tahu..so kalau ada 2, sudi2 lah maafkan saya yer..!!hehe..
dan di kesempatan ini juga, saya berjanji akan belajar bersunguh2..tak mau dah main2 dlm kelas,,tak mau dah tido dalam kelas,,nak aktifkan diri dengan membuat latihan2 tak kisah subjek apa pun..tp +m3 lebih menjadi keutamaan..

tapi dgn ikrar yang saya buat ini tak bermakna yg saya akan menjadi pelajar nerd ok..??hehe..n one more..sape ckp menjadi pelajar sekolah adalah satu perkara yg membosankan..??salah..!!tanggapan anda salah sama sekali..!!kehidupan di sekolah (especially di asrama lah) adalah satu pengalaman yg paling berharga dan tak semua akan melalui perkara ini..

p/s>>xleh tgk Nur Kasih..!!wua..!!

TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

Sunday, July 12, 2009

cerita poly aku...

*dedicated expecially 2 poly..

Masa 1st time kite jumpa hari itu, aku perasan kau tengok kat aku. Masa itu aku tengah cakap dengan kazen aku. Aku tengok kat kau then aku senyum je ar memandangkan kau senyum jugak kat aku. Masa 2 rasa macam biasa2 je. Lepas dari hari 2 boleh dikatakan tiap2 hari kite jumpa sebab kau ada tournament sekali dengan kazen aku. Masa kau main aku juz tengok kau dari belakang jer. Tak berani ar nak pergi dekat2 dengan kau. Tapi masa aku jalan2 kat Penang dengan kazen aku 2, tetiba je "aku rasa aku minat kat dialah.." bermula dari ayat 2, hati aku selalu dup dap dup dap bila jumpa dengan kau. Kazen aku pulak dah kecoh2 kat satu kontinjen negeri kau. Aku tahu maybe kau malu tapi aku tengok kau rilex jer..

Hari2 yang seterusnyer..kau dan kazen aku terpilih untuk ke peringkat master. Aku teman kazen aku. Tapi niat sebenarnyer nak tengok kau main. Mula2 aku tak tengok pun kau main sebab aku rasa aku tak layak ar nak bagi sokongan kat kau. Tapi bila dah beberapa game kau main aku pun juz sit behind your lane and gave support 2 you. Kau hanya senyum je bila aku bagi support kat kau..hurm.. ~ suke tengok senyuman kau. Masa 2 aku rasa macam heppy sangat coz boleh tengok kau main + bagi support kat kau..

Tapi baru aku sedar.. Itu adalah hari terakhir aku boleh tengok kau. Sebelum aku melangkah pergi dari Ampang Superbowl 2, aku berpaling ke belakang dan lihat kau tengah cakap2 dengan coach kau. Masa 2 rasa macam sedih + bingung + blur. Aku tak tahu kenapa begitu berat je mata ini nak mengalihkan pandangan dari melihat kau..

Masa on da way balik, aku asyik teringat kat kau. Kazen aku pulak dengan 'brmurah hari' bagi nombor kau kat aku. Aku hantar mesej tapi kau tak balas. Bukan sahaja kau tak balas malah mesej 2 tak delivered pun..tak kisahlah..sepanjang perjalanan untuk balik ke rumah kazen aku 2, lagu 'Alexa-Jangan Kau Lepas', 'Kertas-Penantian', 'Estrella-Stay' dan 'Seventeen-Selalu Mengalah' selalu bermain2 di bibir aku..dan lagu 2 tetap bermain2 di bibir dan jiwa aku sampai sekarang. Even masa aku taip semua ini aku dengar lagu ini sebagai peneman aku..

Malam 2..aku ingat kau ada dengan kitorang semua masa nak pergi tengok wayang..tapi dorang cakap kau dah balik..sedih + kehilangan sangat masa 2..tapi aku dapat kawan baru..suke sangat hang out dengan dorang..lepak2 kat Starbucks,,tengok wayang..tengok dorang main game..but honestly although i laugh with them at that moment but my mind always thinking of you..

Then kau hantar mesej..1st msj from you..!!oh sukenyer hati..even masa cerita ditayangkan aku tak tumpu 100% pun coz aku hanye nak mesej mesej dan mesej dengan kau jer..sukenya ati msa 2..

Next day, aku check in sekolah..tapi aku tetap call kau..1st time cakap dengan kau..no words can describe about my feeling at that moment..hanya Allah swt je yang tahu..tapi kawan2 aku cakap "jangan call sangat..nanti dia boring dengan kau..lagipun kau dengan dia bukannya couple lagi kan..??wat pe nak lebih2 sangat??..take it slow ar.." nasihat 2 terngiang2 kat telinga aku.. "betol jugak.." so aku tahan diri aku dari call kau..sabar jer lah..aku sibukkan diri dengan aktiviti2 dan kerja2 sekolah + revision yang maha bertimbun..

Tapi 11 Julai pukul 10.30 mlm, aku terdetik nak call kau..so aku call.. 'biarkan aku menjaga perasaan ini ohh...' "hello.." mendengar suara kau cukup membuat aku tersenyum..roomate aku yang duk kat sebelah pun tak habis2 mengusik aku sepanjang aku cakap tepon dengan kau..cakap cakap dan cakap.. "esok kalau ada msa tepon lah lagi.." wink3x!! suke sangat bila kau ckp camtu..

Tapi tadi aku hantar mesej kat kau tapi kau tak balas pun.."kalau tak balas mesej 2 maknanyer tengah buzy lah 2.." aku juz berpegang pada ayat kau nie jer..sampai sekarang aku pegang..dan aku sentiasa tertunggu2 bila masa nye kau akan free untuk balas mesej aku 2..

Aku tahu maybe aku agak keterlaluan dalam persahabatan kita ini..tapi mengertilah aku pun hanya manusia dan insan biasa yang mempunyai perasaan jugak kan..wlaaupun kau tak balas mesej aku, walaupun kau tak angkat tepon bila aku call, walaupun aku tengok gambar kau dengan awek lain kat Myspace..tapi aku tak kisah..sebab kau lah orang yang berjaya mencuri hati aku..
Thanx Poly..
*poly>>hnya nama samaran sahaja..

TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

Saturday, July 11, 2009

after 13 years..at last..!!


*post kli ni da byk gmbr..hehe..enjoy..!!

bertolak dr SESTER pkul 6.30 ptg ari Rabu 17 Jun..sampai di Jeti Kuala Perlis pd pg ari Khamis..hehe..
*itu bukan bas yg kitorg naik ok..kitorg naik bas sekolah jer..huhu..


sedang menunggu feri kami..snap gmbr lagi..
*beg 2 saya beli di Batu Feringgi ok..hehe..


dlam bas..sudah sampai di Pulau Langkawi..sedang menunggu Dzul n Capik yg merayau2 di Jetty Point..haha..mahu ke Mawanza Motel..
*maaf..gmbr tmpat penginapan kami tiada krana tmpatnye yg trlalu 'cantek'..haha..BTW selesa ar gak tdo kat c2 cz dekat ngan kedai mkn n shopping complex Langkasuka..
"jln kaki pun boleh..!" haha



kami semua..saya tiada dlm gmbr kerana saya tukang snap pixx nie..saya tahu saya adalah photographer yg hebat dikalangan mereka..
*perasan..!!

for your information, kami semua dibawa berjln2 di sekitar Langkawi dgn menaiki van ini..
*gmbr van dibawah..

act da cerita disebalik van nie..hnya budak2 yg naik van nie jer yg taw cerita ini..haha..mmg lawak giler ar..
ckg kitorg tlah sewa 3 buah van..1 van budak laki n 2 van lagi utk gurlz n ckg2 puan..van aku tlah dipandu oleh Ckg Almieda..lepas dinner kitorg sume nak blk motel lah..msa sampai kat ats jmbtan 2, tiba2 van 2 mati..msa 2 kitorg yg tgh duk gelak2 ngan ckg serta merta jd snyap..ckg pun try nak hidupkan van 2 tp cam xda hrapan jer..dhlah 12 + 1 'naga' yg besar2 dlm van 2..+ ngan brg2 yg kitorg beli kat Pekan Kuah n Beras Terbakar + UnderWater World, semakin berat lah van 2..
msa tgh dlm keadaan genting 2, aku trpndang ar kat 2 org mkcik kat luar 2..aku nmpk dier duk tnjuk2 kat van kitorg smbil suh pemandu keta kat belakang van kitorg 2 brsabar..msa 2 aku nak trgelak dh tp thn dulu cz msa 2 sumenyer snyap...
hmpir 5mnit lbh dlm keadaan cam2 akhirnyer van 2 berjaya dhidupkan..lepas 2 habis sume dlm van gelak cz rsa cam kelakar jer..aku pun story ar psal mkcik 2 kat dorang sume.apa lagi gegak gempita satu van 2 dgn suara kitorg duk gelak2..haha..blk motel pun duk gelak lagi..hmpeh tol..aku siap buat 'lakonan smula' gaya mkcik 2..kwn2 aku pun gelak ar..sampai terkencing dlm sluar..haha..

ni msa kat dlm kabel car..haha..agak ngeri ker..?? I rsa tak pun..haha
*aku rsa hairan + pelik bile sume sepupu sepapat aku + ayh aku ckp gerun lah + takutlah + bahayalah nek kabel car 2..tp bila aku nek 2 rsa cam bese jer..lg syok adalah..haha...



bila dh giler bergmbr, kat mana2 pun jd..
*snap gmbr ni semasa kami dlm tndas..haha


di Makam Mahsuri..kami enjoy + happy + gumbira + seronok..!!

xpecially dedicated 2 the boys..!!
kami ingin anda lakukan spt gmbr di ats..mampukah anda..??
haha..nonsense..!!
menjd dri sendri adalah lebh baik dr berpura2 menjd org lain..
betol x..??

nth pape ntah..haha..
kami berempat..hnya menjadi rapat ketika lawatan shj..haha..

ADULT..??!!
ohh..skunk bru saya sedar yg saya sudah besar n byk tnggungjwb yg perlu saya pikul..hihi..
pemandangan yg serba indah...
credit to >> pou king aka via..
kami berempat..from left pou king sue anis n saya>>mysara

oh..lurve dis moment..kami sgt2 happy + panas..
*sape ckp kat ats sana sejuk hah..??berpeluh taw duk kat c2..

hoho..kepenatan yg tramat sgt..so kami snap gmbr dulu..hehe..

our black shadows..huhu..

oh..suke sgt gmbr nie..credit to>>fatin raidah..
F4..kmpulan dr Trg..haha..

kami + rusa..
*lepas snap je pixx nie trus rusa 2 melompat cz trkejut dgn flash kamera.haha..



london bridge is falling down falling down falling down.. lalalala.. ~
pou king saya n sue..waiting 4..??
prince charming..
kat Jetty Point dh..huhu

tggu turn nek feri..
bye bye Langkawi..!!!

act lawatan nie hnya diserta budak2 pengwas n pembimbing rakan sebaya..kira untung gak aku nie kan leh g lawatan nie..haha..sgt seronok hang out dgn dorang sume..ckg2 pulak cam rilex n cool je..haha..nway for your information, kami pergi ke Langkawi ni tnpa dikenakan sebarang bayaran..!!haha..
*jgn jeles k..!!


TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

Friday, July 10, 2009

budak SESTER punya citer

aku rsa sume org dh taw kan yg aku nie duk asrama..ececeh..wlaupun pd mulanye aku xske xske xske duk asrama tp aku trpksa cz da sebab2 yg trtentu n msa dpn aku..cz aku nie budak sbp..so pluang utk dpt msuk sbp nie juz certain2 student je yg selected..bile dh duk asrama ni kan, mcm2 rgam n prangai yg org luar xtaw n rsa pelik tp bg budak2 asrama cam aku nie, it was common things ar babe..hihi..

ni kwn aku nama ariffa..dia nie amat2 lah penggeli orgnyer..even klu kite ltak tgn kiter ats bahu dier, die dh menonong g lari dr kiter..haha..so disbbkan dier ni pelik skit so dielah slalu jd mangsa aku klu mood jhat aku dh dtg..haha..+ die ni agak kedekut sket..haha..
p/s: kpd budak2 KD..masihkah anda ingat kenangan aku n ariffa psal permata hijrah 2..?? "..doh kabor je lah awk xnak bg saya pki permata hijrah 2.."

nak lepas tension punyer psal so apa2 shj yg pelik pun rsa cam ok jer bg kitrong..4 ur information, msa nie klas math mode..ckg tgh pot pet pot pet kat dpn psal nak psang model bumi 2..tp kwn2 aku ni lak siap posing ngan bnda alah 2 plak..haha..

..n aku juga xterkecuali dlm projek mega nie..haha..tp belajar tetap belajar..hihi..

okey..!!aku mngaku gmbr ni agak teruk n keterlaluan..but honestly..aku suke sgt wat shuffle..wlaupun xjd n sume kwn2 aku gelak tp aku rsa aku jd cool down n rilex lepas shuffle nie..nth camana nth msa aku tgh shuffle kwn aku snap gmbr nie..hmpeh tol..tp bile tgk smula rsa cam dh terrer jer..haha..

everyone need bezfren n so do i..n dis is one of my bez budies..hihi..die agak cool n agak bolok skit kdg2..haha..dtmbh ngan aku pun yg agak kalut so klu jupe mesti gempak habis..haha..honestly die pun kdg2 leh jd pnshat yg baik klu aku da pape msalah..minat aku n dier sama..suke bergmbr..haha..klu outing aku n die sama2 memerlukan cz taste kitorg boleh dikatakan sama..hehe..nama dier pey..nama panggilan ok..dierlah miss yoshiko aka eiko or whteverlah..dier lah pencetus sbb2 knp aku leh wat blog nie..hehe..

i know everyone know dat i am one of the spm candidates..hehe..so do with my frens..trial spm kitorng pun dh nak dekat dah..5 Ogos sampai 18 Ogos..huhu..tp apa yg mampu kitorg wat adalah sprti yg tertera pd gmbr di atas..cakap cakap n cakap..pendek kata buang msa dgn berborak..tgk yg trlentok ats meja 2..2 tdo 2..!!bukannyer nak wat revision ker..aku pun sama gak..so skunk nie agak berdebar camana ar nk hdapi trial yg makin lama makin dekat nie..huhu..time dekat2 nak exam mulalah kedengaran 'lepas nie aku nak study molek ar..' tp biasalah..sembang berapi tp kluar asap..haha..

kata ke org mmg sedap..tp aku pun sama gak..msa nie aku tgh tdo n nth sape ntah snap gmbr aku..ceh..mybe deskmate aku nie..hish..tp xper..sometimes bile dh penat sgt aku trtdo gak..xpecially time prep ptg, time ckg xda..waktu prep mlm xrsa nak tdo sgt cz waktu 2 lah otak aku mmg ditakdirkan utk belajar..hehe..nway gmbr nie diambil lepas aku wat nota k..xcaya sudah..ni buktinyer..

lawa tak nota yg aku wat..?haha..tulisan aku cantek x..haha..begitu kemas n efektif skali..harap2 nota nie berguna utk aku msa SPM 6t..insyallah..hehe..nway ni subjek fizik ok..

bila waktu petang aka riadah,,org len sibuk duk men sukan tp aku ngan bez buddy aku nie g lepak2 kat belakang dewan..sambil mkn aiskrim..hehe..kami amat menyukai aiskrim..hehe..so klu sesape nak pikat kitorg belanja lah kami aiskrim n big apple..hehe..
*
gmbr kami brsama big apple tiada kerana big apple xda dijual di kay tee..



mkn aiskrim lagi..lagi n lagi..nak lagi ais krim..!!

bila waktu mlm menjelma n perut minta diisi..hah..inilah hidangan yg paling lazat skali slain dr KFC..haha..slalunyer stok maggi nie mmg wajib ada dlm locker mkanan msing2..klu maggi dh habis, senang jer..mintak je ngan org len..xpun beli ngan org yg jual maggi nie..RM1 sebungkus dh ckup utk memenuhi perut..opss..bukan perut tp usus..yg pnjgnyer 100 cm lbh..ngee.. ~

tgk..dlm msa 15 mnit jer..inilah hasilnyer..seblum n selepas..haha..tp kdg2 sebngkus 2 xckup..so aku mengaku kdg2 da gak certain kwn2 aku trmsuk ngan aku skali mkn lebh dr sbngkus..haha..nama budak 2 trpksa disecretkan..hehe..

itulah dier..serba sedkit cerita psal life aku kat SESTER..setiap hari yg berlalu pasti da kenangan manis n pahit yg boleh dikenangkan..kat sini aku be;lajar apa erti brdikari, persahabatan, setia, tikam belakang, keluarga, kasih sayang, kesempitan hidup, gelak ketawa, senyuman, lelaki, perempuan, tangisan..sume elemen2 pasti da dlm khidupan aku..aku suke sgt tinggal kat sini..psst..tp klu ckg bg bwk hp g asrama lg suke..haha..

wlaupun slalunyer kwn2 aku n aku sendri byk men dlm kelas, pura2 sakit nak g klinik tp sbnrnyer nak g Mydin or Giant or even KFC, ponteng prep, bwk hp g asrama scara sembunyi, x g smbhyang jemaah kat surau, tdo dlm kelas msa ckg mengajar, lewat antar tugasan or even kapel sesama sendri..tp cayalah..kitorang dtg skul semata2 utk mengejar..



TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

[klik it]

recent posts