[Search]

INSTAGRAM : MYSARANEWRIE

[klik it]

Monday, February 28, 2011

Cinta Tak Pernah Sempurna




TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

Sunday, February 20, 2011

Kesan Dari Family Day -.-



Sunburn?
Pening kepala?
Mata pedih?
Badan panas?
Mata berair?
Lemah?
Tak larat?
Batuk?
Sakit tekak?
Suara serak-serak basah?



Yeahhhhhhh !


Itulah yang aku alami sekarang ini !


Kesan dari Family Day ASCAPS semalam


*Later will update about that, Insyallah :)


TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

Friday, February 18, 2011

The Gravity




TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

Thursday, February 17, 2011

Penat Yang Terlampau!





PENAT! PENAT! PENAT! PENAT! PENAT! PENAT!




buzy dengan organizing Family Day ASCAPS, test, quiz, study, presentation, masalah, kelas, kesihatan yang tak mengizinkan dan macam-macam lagi karenah dan perangai dunia yang sumpah buat aku pening kepala =.=



Sampaikan tak tahu bila masa aku nak rehat -.-


Malam tak boleh nak tidur tapi asal petang je, mesti nak tidur sekejap. Dapat tidur 10 minit pun jadilah :) Hehe



Later will blogwalking to your blog, Insyallah :)



TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

Tuesday, February 15, 2011

Be Strong Bebehhh !



Salam. Tadi aku berblogwalking sekejap dekat blog-blog yang aku rasa macam bestt je. Then aku tersinggah dekat blog one of my junior. Aku macam tertarik nak bagi respon dekat die. Wallahualam kalau die baca atau tak


Die break up dengan BF die. I guesss?


Dulu masa sekolah, die ni boleh dikatakan popular lah dekat sekolah sebab die ni macam unik and pelik sikit yet nampak comel dan happy go lucky je orangnya. Haha :D Eh aku cakap jujur ok? Nak letak gambar die, aku tak ada gambar die. Hehe ;p


Masa sekolah dulu, aku dapat detect yang die ada affair dengan salah seorang budak laki dalam bacth die. So aku tak kisahlah sangat sebab lumrah lah tu kan nak bercinta cintun ni kan? So let it go. Aku rasa hubungan dorang still kekal sampailah sekarang


Dan sekarang lepas SPM pun aku rasa dorang still contact lagi. Cuma entah macam mana entah, last entry die ni memang menarik perhatian untuk aku tulis sesuatu


Apa yang die alami sekarang ini, sama macam aku lalui sebelum ini. Ini yang aku nak cakap pada dia kalau dia ada depan mata aku sekarang,


Kalau kita berpisah dengan orang yang kita sayang, mungkin kita tak ada jodoh dengan die. Jadi biarkan dia pergi. Cuma, bila dia datang balik kepada kita, cuba untuk terima dia kerana setiap manusia pasti ada peluang kedua dalam hidup die. Bagi dia masa untuk betulkan kesilapan die.



Jika perkara yang sama masih berlaku, sebenarnya die tak menghargai kehadiran kamu dalam hidupnya. Namun, jika hubungan kamu dan die lebih baik dari sebelum ini, yakinlah pada diri bahawa dialah yang terbaik untuk kamu



Be strong bebehh ! :D


TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

Sunday, February 13, 2011

I Miss My Superhero



Salam. Minggu lepas, semasa kelas BEL260, lecturer baru kitorang, Mr Ink ada bagi tajuk lah untuk aku dengan budak-budak kelas aku untuk kupaskan. Tajuknya How To Be Superhero.


Ok fineeeeee. Apa yang sepatutnya aku buat? Sumpah aku blurr giler masa ini -.- Biasalahhh ~ Dah lama tak belajar BEL sebab sebelum raya cina baru-baru ini, lecturer aku tu tak masuk-masuk kelas sebab ada masalah apa entah. Hehe


So aku pun buat lahhh ~ Buat buat dan buat. Haihh ~ Pening kepala aku masa tue


Lepas dah buat, kena present kat depan kelas pulakk. Kawan-kawan sekelas aku pakat duk present belaka bila nama dorang kena sebut. Nasiblah nama aku tak ada disebut. Hehe ;p


Kemudian, adalah kawan aku tu, Ariff, die cakap "If you want to be asuperhero, just become a dad"


DAD?!

Ok fineeeeeeee. Memang betul lah cakap kawan aku tu sebab bila dah jadi ayah, kita akan jadi penyelamat kepada anak-anak nanti iaitu kita lah anak-anaknya kan? Lepas tu, dia pun cakaplah bagaimana ayah die jaga dia masa die kecik sampai sekarang ini


Wuaaaaaaa ~ Masa die cerita pasal ayah die, sumpah aku rasa nak nangis sebab aku rindu giler dengan mak dan ayah aku yang nunnnnnnnn jauh di Sabah tue T___T Oh ayah, oh mama, bila kita nak berjumpa ni? -.-


Kemudian Mr Ink pun cakaplah yang "Superhero is someone that loves you the most, taking care of you, tell you what right and wrong, support you, be right by your side.."


T____T


Serta merta aku terus rasa nak meraung masa tu.






Sebab apa?







Sebab aku rindu gilergilergilergilergilergiler dengan mereka ;





My Dad

My Mum

My Boy




T_____T



TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

Friday, February 11, 2011

Bila Lelaki Buat Macam Nie,






TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

Tuesday, February 08, 2011

[Review] 6ixth Sense - Cinta Matiku (OST Hani TV3)






Akan ku biarkan dirimu
Merasuki hidupku
Akan ku biarkan cintamu
Meracuni hatiku


Kerna cintaku terlalu gila
Kepadamu ku yang cinta
Kerna diriku tak pernah bisa
Hidup tanpamu


Chorus
Jangan pernah tinggalkan diriku
Jangan lepaskan aku
Walau setengah detik hidupku


Ulang Chorus


Kerna cintaku terlalu gila
Kepadamu ku yang cinta
Kerna diriku tak pernah bisa
Hidup tanpamu


Ulang Chorus 3X



TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

Sunday, February 06, 2011

Back To Normal Life Again :)





DAH MASUK UiTM DAH !



Kalau aku lambat update blog tu, faham-faham lah yer :) Broadband slow sangat-sangat kalau nak buka blog -.- Tapi apa-apa hal pun, boleh contact aku melalui FB ok ;)



p/s : Aku dah nak start diet dan jimat duit :) Korang tolong doakan aku yer semoga aku berjaya. HAHA :D


TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

Friday, February 04, 2011

[Topik] Perlu Ke Share Password Dengan Pasangan Kita?




Salam. Wah wah wah ~ Korang mesti setuju kan apa yang kawan aku tulis ni kat status die? Hehe :) Dan setakat ini, dah ada 39 orang yang like status die ! Haha :D Hot lah kauu Cik Ezaqqq! :D


Aku sokong dengan apa yang kawan aku cakap ini. Kalau kau dah couple dengan seseorang, doesnt mean yang korang kena share segala-galanya. Ada beberapa perkara dan hal yang kadang-kadang korang kena rahsiakan dari pasangan korang.


Contoh yang terdekat, yang macam kawan aku cakap ni lah ~ Kalau dah couple, habis semua email and password nak bagi kat pasangan kita. Memang lah sharing is caring tapi kalau dah sampai diri sendiri terseksa, apa kess?!


Ni yang aku nak membebel ni -.-


Macam ini, kau tengah chat-chat dan komen-komen dengan kawan kau, kawan yang berlainan jantina lah of course kannn? Lepas tu tetiba plakk pasangan korang pergi on9 korang punya FB masa tu jugak. Lepas tu, pasangan kita pulak baca semua komen-komen kita dan chat kita.


Yelahh ~ Kita mesti akan cakap benda yang mungkin pasangan kita tak taw. Takpun, masa tu, kita tengah komen-komen dengan kawan kita yang berlainan jantina ker. Lepas tu kena pulak pasangan kita ni kuat cemburu. Haaaaaa ~ Tak ke haru jadinya? -.-



Haaaa ~ Tak pasal-pasal korang bergaduh dengan pasangan korang. Haihh ~ Letih, letih nak gaduh pasal hal ini. Yelahh ~ Benda kecik kot ! Tak kan nak gaduh? Oh plissss ~ Tolonglah jadi matang sikit yeee


Bila dah ada FB, mestilah kawan-kawan kita ada lelaki, ada perempuan kan? So bila dah jadi macam ni, susahlah nak contact dengan kawan-kawan kita. Semuanya kena control -.- Haihh ~ Sumpah terkongkonglah hidup macam ini


Bila dah jadi macam ini, kawan-kawan kita pun takut nak komen or chat dengan kita. Yelahh ~ Mana lah tahu, kita tengok kawan kita online so kita chat die. Sekali yang balas, bukan die tapi orang lain. Haaaaaa ~ Menggelabah ayam lah kau masa tu ! HAHA :D


Bagi aku, semua password dan email semuanya adalah hak peribadi orang tersebut. Kalau pasangan kita tak nak bagi, suka hati dielah kan? Tu hak die. Lagipun korang baru je couple punn! Bukannya dah kahwin. Kalau dah kahwin, lainlah ceritanya kan? Haha :D


Macam aku, semua FB, blogger, YM, Skype, Myspace, Friendster semuanya dicontrol oleh aku sorang sahaja. Haha ;D Sebab tu korang boleh tengok betapa jahat, kejam dan bebasnya aku dalam alam maya nie. Sebab apa? Sebab aku yang control semuanya ! Haha ;D


So korang jangan jadikan COUPLE tu sebagai tiket untuk korang share segala-galanya. Ada kalanya, ada benda yang tak patut dikongsikan dengan pasangan kita. Erm korang faham-fahamlah maksud aku erk? Bukan terhad pada password FB je, malah ada lagi benda lain kan. Tuttttt ~ Haha :D

Aku bagi nasihat ini pun, sebagai peringatan kepada diri aku jugak. Bukan aku cakap saje-saje. Takpelah. Kita saling ingat-mengingati antara satu sama lain ok :)


p/s : Aku tahu password dia. Tapi aku tak kacau pun sebab aku hormatkan hak peribadi die :)


TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

Thursday, February 03, 2011

The Effect Of Loving You




:')


TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

Tuesday, February 01, 2011

[Tutorial] Macam Mana Nak Buat Energy Saving Mode?



Salam. Maaf lah kawan-kawan blogger yeee. Dua tiga hari ini aku sibuk sikit dengan pergi keluar beronda-ronda dengan kawan-kawan aku yang kebetulan cuti. Hehe :) Dah lama tak jumpa dorang sebab itu aku pergi jumpa dorang :)


Malam yang indah ini dan sejuk dan penuh misteri ini aku nak kongsi satu tutorial senang punya dekat korang. Hehe :)


Hari tu masa aku pergi blogwalking, aku hairan jugak asal ada sesetengah blog yang aku tinggal lama, die bertukar jadi macam ni bila aku pergi balik blog die


Haaaaaaaaaaaaa ~ Macam best kan bila buat macam nie? Alah sebenarnya ni adalah salah satu cara bagaimana nak save kan energy. Energy apa? Entah aku pun tak tawww. HAHA :D


Tapi mari lah kita buat benda ni ramai-ramai ok? Mari kita tunjukkan yang kita sayang dengan bumi kita ni sebab di bumi ni lah tempat kita bernafas. So korang yang baca post aku ni, WAJIB buat ok? Kalau tak, konfem esok masing-masing berak cirit. HAHA :D


Macam mana nak buat? Pergi dekat link INI


Hah?! Apa?! Tak reti lagi nak buat? Adoi korang nie. Manja betul lahh ~ Macam anak kucing nak manja-manja dengan tuan die pulakk. Haha :D Ngada-ngada lah korang nie. Haha :D


  • Pergi Dashboard > Design > Edit HTML

  • Lepas tu tekan ctrl + f dan cari code bawah ini

<head>

  • Dah jumpa? Then copy code bawah ini dan letakkan code ini di atas <head>

<script language="javascript" type="text/javascript" src="http://www.onlineleaf.com/savetheenvironment.js"></script>

  • Lepas tu save dan siap !


Haaa kan dah siap :) Hehe. Cubalah try korang bukak blog korang dan jangan gerakkan mouse korang lama-lama. Confem lepas tu ada macam kat bawah ini,



Cool kan? HAHA :D


Kalau tak cool pun, TOLONG lah buat sebab nak selamatkan bumi kita nie. Fikir-fikir kan lah yeee cik abang cik kak dan cik adik :)


TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

[klik it]

recent posts