[Search]

About Me

INSTAGRAM : MYSARANEWRIE


[klik it]

Home Ads


Thursday, March 31, 2011

[Topik] Bila Dah Couple, Kawan-kawan Mula Dilupakan -.-



Perghhhh ~ Tak ada sivik punya orang ! Dah lama tak update blog.


Ok fineeeeeeeeee. Aku nak update lah nie. Sabar sabar -.-


Sementara aku tengah free ni, aku rasa aku nak update blog aku nie. Dah lama giler aku tak update blog. Huhu. Sorry lah. Aku sibuk sangat-sangat dengan assignment, test dan quiz yang Maha Berlambak. Maaf lah yer. Ditambah lagi dengan line internet aku yang super slow. Sorry :)

See? Nampak tak apa yang aku nak sampaikan kat sini? Meh meh baca apa yang aku nak tulis nie :)


Aku paling tak suka bila kawan-kawan aku bila dah couple, dah mula lupa dekat aku dan kawan-kawan aku yang lain. Haaa ~ Korang yang baca entry aku ini yang ada sikap macam nie, tak payah jadi kawan aku. Haha :D


Kalau kau dah couple, couple je lah. Aku sebagai kawan kau mestilah akan happy sebab kau dah ada orang yang boleh jaga kau and teman kau 24 jam. Honestly dari hati aku yang jujur dan ikhlas suci murni ni, aku rasa happy bila kawan-kawan aku yang dah berpunya



Masalahnya, bila dah couple, mula lah lupa kat kawan-kawan yang suatu ketika dulu pernah lepak, makan and study sama-sama. Ni yang buat aku panas nie. Aku nak tanya sikit, ada ke peraturan yang mengatakan bila dah couple, kena lupakan kawan-kawan? Tak kan? Kalau ada, bak mai kat aku. Aku nak tengok


Aku bukannya apa. Couple tu belum tentu kau akan berkahwin dengan pasangan kau. Lainlah kalau kau dah bernikah dengan pasangan korang kan? Masa tu kenalah dengar nasihat husband/wife korang. Tapi ini setakat couple? Aku bukannya nak mendoakan benda-benda yang tak baik cuma kita mana tahu kan apa yang akan terjadi pada masa depan nanti.


Kita semua sendiri tahu yang sekali kita kawan, kita akan kawan sampai lah ke akhir nafas kita yang terakhir. Kawanlah orang yang akan bersama dengan kita time susah dan senang. Bukannya aku nak cakap couple kita tak ada dengan kita selalu, cuma prespektif kawan dan couple tu macam lain sikit.


Contohnya macam ni. Dengan pasangan korang, ada tak korang nak jadi gila-gila dengan buat something yang bodoh dan tak masuk akal macam kenakan orang ramai di pasar malam? Bukan aku nak cakap tak ada couple yang buat macam tu, cuma bila buat perbandingan, antara kawan-kawan dan couple, mana yang lagi best? Haaaaaaaaa ~ Jawab jawab !



Dah lah. Aku malas dah nak layan benda-benda yang kecik macam nie. Aku cuma nak luahkan apa yang aku rasa bila ada kawan-kawan aku yang bila dah couple, mula dah tak nak kawan dengan aku dan kawan-kawan aku yang lain. Haih ~ Orang jenis apa macam nie? -.-


Kepada orang-orang yang macam nie, terima kasih kerana buat aku dan kawan-kawan aku macam nie. Kami cuma mampu mendoakan kebahagiaan korang semua. Tapi kalau ada apa-apa, jangan cari kami erk? Cari lah couple korang tuuuuuuuuuuuu ~


p/s : Kawan sampai mati weyhh ! :D




TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

Monday, March 28, 2011

Latest!




YEAHHHHHHHHHH !
Aku memang bagus sebab dah lama giler tak berupdate blog aku ni. Haha -.-




Salam semua. Maaflah sebab dah lama tak berupdate blog. Aku sibuk sangat-sangat






Errr ~ Got to go !
Ada banyak sangat assignment and final pun dah nak dekat dah nie -.-



p/s : Broadband Maxis aku macam hampeh -.- Line slow tak boleh nak bukak blogger. Apa-apa, contact thru my FB ok :)


TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

Sunday, March 20, 2011

Kita Sama-Sama Rasa




Kita sama-sama rasa
rasa perasaan itu


Kita menangis
Kita menangis sama-sama
Hati kita sama-sama sakit
Fikiran kita sama-sama buntu
Jiwa kita sama-sama letih


Sudahlah...
Kita sama-sama penat
Cukuplah apa yang jadi
Kita dah tak sanggup
untuk menghadapinya


Mari ikut saya
Kita renung sama-sama
Kita pulihkan diri kita
Kita jaga sesama kita


Jangan bimbang
Saya akan tolong awak
dan
awak akan bantu saya
sebab apa?
sebab
kita sama-sama rasa perasaan ini
dalam hati kita



1025am



TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

Saturday, March 12, 2011

Tsunami Di Jepun ; Ya Allah Lindungilah Kami Semua


Salam. Petang semalam masa aku tengah tengok movie kat laptop, mak aku call aku. Here's the conversation ;

Mama : Awak kat mana tu?

Aku : Sara dalam bilik je, tengok movie. Kenapa?

Mama : Awak tak payahlah pergi dekat-dekat pantai

Aku : Uish ~ Kenapa mama?

Mama : Ni hahh ~ Ada tsunami dekat Jepun, teruk jugak lah nie. Sebab sebelum tu ada gempa bumi

Aku : Hah?! *muka terkejut Ye ker mama? Berapa skala ritcher?

Mama : Entah berapa entah. Tak ingat dah berapa skala ritcher. Then terdengar ayah aku cakap 8.9 skala ritcher

Aku : Ya Allah ~ Padanlah ada tsunami, kuat jugak gempa bumi tu

Mama : Haaa tu lahh ~ Sara tak payahlah pergi dekat pantai sangat. Jaga diri tuuu

Aku : Hmm ok mama



Conversation ends!


Then aku terus pergi dekat FB dan penuhlah kawan-kawan aku sibuk duk cakap pasal tsunami tu. Kemudian kawan aku chat aku, cakap kat Sabah dengan Sarawak pun tengah dalam keadaan berjaga-jaga.


Aku pun terus tak sedap hati. Aku bukak myMetro dan baca berita pasal tsunami di Jepun nie.





Ya Allah ~ Takut aku tengok betapa teruknya Jepun kena gempa bumi dan tsunami. Dan yang paling aku bimbangkan sekali adalah UiTM Dungun sebab kolej aku ni dekat gilerrrrrrr dengan pantai, mama ayah aku yang ada di Sabah, adik aku yang berada di asrama sekolah die yang memang dekat dengan pantai, wan, bibik, kucing aku dan saudara-saudara aku yang stay tepi pantai.


Aku pun text Mama aku, cakap suruh jaga diri and kalau ada apa-apa, bagitaw aku. At the end of that message, aku cakap "Sara sayang mama and ayah" Dushhhhhhhhhhh ~ Tetiba rasa malu bila confess macam tu dekat mak dan ayah. Haha :D


Lepas hantar text tu, sekali ada orang call...

Dia : Awak, awak kat mana tue?

Aku : Ada kat dalam bilik lah. Kenapa?

Dia : Awak, awak jangan keluar pergi mana-mana yer?

Aku : Oh pasal tsunami tu erk? Tadi mama dah call dah tadi

Dia : A'ah. Awak ingat ehh? Jangan keluar pergi mana-mana. Stay dalam bilik awak je

Aku : Ouh ok. Insyallah. Tapi rasa macam nak main hujan je

Dia : Awak ! Jangan ! Tak payahlah nak main hujan. Bahaya lah. Ingat tu, jangan pergi mana-mana and dekat area pantai. Kalau ada apa-apa, text saya

Aku : Hmm ok :)



Untungnya kalau ada orang yang sayang
HAHA :D -_______- Muntah hijau sekarang ! :p


Dalam pukul 6.00 petang semalam, ada akak senior aku suruh pergi ke Kolej Gemia, kolej siswa dan merupakan penghujung UiTM Dungun. Arh sudahhhhhh ~ Aku dah mula fikir pelik-pelik dah nie, tambah-tambah lagi aku ada terbaca yang Malaysia, Indonesia, Filipina, Papua New Guniea pun akan kena tempias jugak. Wuaaa ~ Sumpah rasa nak nangis masa tue T___T


Pelan UiTM Dungun. Kolej aku kolej Perhentian, which is betul-betul depan pantai


Aku dengan kawan aku pun pergi. Aku call kawan-kawan aku semua, pakat duk pergi bandar lah, makan lahh ~ Argh ~ Lantak korang. Aku dengan Fatin pergi Cafe Redang dan stay situ. Ingatkan ada apa-apa, padahal tak punn. So kitorang makan malam je lah terus. Makanan tak sedap so tak habis -.- Hmm tak sedap atau tak ada selera?


Malam tu, aku tidur dengan seluar track and t-shirt sebagai langkah berjaga-jaga, kot kot lah kalau ada apa-apa kan? Aku pun dah ready, satu beg yang penuh dengan barang-barang dan dokumen penting aku macam beg duit, kad matrix, HP, kamera dan laptop. Aku bukan apa, takut masa kitorang tengah tidur, ada apa-apa terjadi kan? So nanti senang, terus amik je beg tue


Kebetulan malam tu pulak, bunyi ombak kuat sangat-sangat. Angin tu tak usah cakaplah, kuat giler. Kawan aku cakap habis khemah depan Pusat Hidayah (PH) terbang. Ditambah lagi dengan hujan lagi. Ya Allah ~ Aku rasa takut sangat masa tue.


Then ada pengumuman dalam kolej aku, suruh bawak bertenang dan suruh kitorang semua baca Yassin dan buat solat hajat. Kemudian, melaui speaker kolej, ada orang pasang bacaan Yassin. Masa tu, memang aku dah tak tahu nak cakap macam mana, takut sangat-sangat kalau ada apa-apa terjadi. Tambah-tambah lagi, tak ramai yang ada minggu ini sebab ramai yang balik rumah masing-masing


Alhamdulillah ~ Bangun je dari tidur tadi, aku tengok semua ok jer. Maknanya tak ada apa-apa yang terjadi malam tadi. Aku harap malam ini dan malam-malam seterusnya, tak ada apa-apa yang terjadi. Insyallah ~




Ya Allah ~ Kau lindungilah dan Kau jauhkanlah bencana dari Kami semua. Aminn ~



UPDATE : Pasific Tsunami Warning Center warning for Hawaii, also includes Australia, New Zealand, Mexico, Central and South America




TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

Friday, March 11, 2011

Surat Seorang Ayah Kepada Bakal Menantu Lelakinya



Kepada BF anak aku,


Peraturan 1: Kalau kau sampai kat pagar rumah aku pastu dok hon hon hon, pastikan kau bawak barang yang nak dihantar sebab kau takkan ambik ape ape atau sesapa.


Peraturan 2: Jangan kau pegang-pegang anak aku depan atau belakang aku. Kau boleh pandang dia, selagi mata kau tak merayau lebih dari paras leher anak aku. Kalau kau tak boleh jaga tangan kau dari duk pegang-pegang anak aku, aku boleh tolong cabut dan jaga tangan kau kat rumah


Peraturan 3: Aku tau sekarang ni fesyen budak-budak pakai seluar londeh sampai nampak boxer atau spender kauo. Aku ni open-minded so aku tak kan suruh ko pakai seluar tu elok-elok macam manusia normal.

Tapi, bagi memastikan yang seluar kau tak kan terbukak atau dibukak semasa ber’dating’ ngan anak aku, aku akan pakai stapler gun kat dalam laci aku nih untuk lekatkan seluar kau kat pinggang.


Peraturan 4: Aku rasa mesti kau tau pasal kempen seks ‘selamat’ yang orang putih duk canang hari-hari kat TV atau internet. Kalau tak pakai perlindungan macam kondom atau lain-lain, kau mungkin akan dapat penyakit yang mungkin membunuh kau satu hari nanti.

Meh sini aku nak bagitau, kalau dengan anak aku ni, aku lah pelindung tuh dan aku akan mendatangkan sakit kat tubuh badan kau dan kemungkinan besar akan bunuh kau jugak. Paham?


Peraturan 5: Biasalah kalau kau nak berkenalan lebih baik dengan aku ni sebagai calon bapak mertua kau, kau nak berbual pasal politik, pasal sukan atau lain-lain topik semasa. Aku tak mau dengar semua tuh. Satu jer topik yang aku minat nak dengar: "Bila kau nak antar anak aku balik ke rumah ni semula?" Dan jawapan yang aku nak dengar cuma: “Awal.”


Peraturan 6: Aku rasa kau ni hensem, popular kat kolej/pejabat kau, banyak peluang nak dating ngan aweks-aweks lain yang lagi kiut-miut. Aku takde hal ngan kelebihan kau tu selagi anak aku pun ok dengan kepopularan kau.

Tapi, sekali kau dah couple ngan anak aku, kau jangan pandai-pandai cari perempuan lain sampai la anak aku dah bosan dengan kau atau dia break-off ngan kau. Kalau kau buat anak aku nangis, aku pulak akan wat kau nangis.


Peraturan 7: Sementara kau menunggu anak aku bersiap, jangan dok mengeluh kalau dia bersiap lama sangat. Kalau kau nak orang yang punctual, kau boleh dating ngan mat askar. Kalau kau bosan menunggu kat luar tu, tolong lah buat ape-ape yang patut, macam basuh kereta aku atau cat pagar rumah aku ni.


Peraturan 8: Tempat-tempat berikut adalah dilarang sama sekali korang pergi dating ; tempat yang ada katil, ada sofa, ada rumput atau apa-apa tempat yang boleh duduk-duduk atau baring-baring. Tempat-tempat yang takde kehadiran orang tua, polis, tok imam. Tempat-tempat yang gelap. Tempat-tempat yang membolehkan korang berpegang tangan/menari atau bersukaria. Tempat-tempat yang panas sampai membuatkan anak aku terpaksa pakai tshirt takde lengan, pakai short skirt. Tempat yang sejuk sampai kau kena panaskan badan anak aku. Movie yang romantic, berunsurkan cium-cium tu elakkan. Movie pasal seksa kubur atau hari kiamat dibolehkan.


Peraturan 9: Jangan sekali-kali menipu aku. Aku ni nampak jer perut buncit, kepala hampir botak tapi aku akan tau semua pergerakan kau dari spy-spy aku. Kalau aku tanya kau nak pergi mana, dengan sapa lagi yang join ngan korang, kau ada satu peluang jer nak jawab dengan benar, tiada yang tak benar melainkan benar belaka.

Aku ada satu senapang patah, satu cangkul dan lima ekar tanah yang penuh hutan kat belakang rumah aku ni. Selalunya aku duk menembak khinzir kat situ. Kalau aku tembak kepala kau kat belakang tu, takde sapa yang nak tanye. Jangan main-main dengan aku.


Peraturan 10: Kau patut takut ngan aku ni. Kalau boleh biar sampai sangat-sangat takut. Aku ni duk teringat-ingat lagi peristiwa Bukit Kepong. Sampai sekarang kalau ada orang datang rumah senyap-senyap pastu duk berbual kat laman aku nak tembak. Aku ingatkan komunis.


Nanti dah habis dating, sampai kat pintu pagar, bukak pintu kereta dan angkat dua-dua tangan kau tinggi-tinggi. Cakap dengan jelas “saya datang hantar anak pakcik”. Pastu terus blah. Tak payah masuk minum teh. Kilauan matahari yang kau nampak kat tingkap umah aku ni ialah teropong senapang sniper aku.



Sekian,

Yang ditakuti,

Bapak Kepada GF kau.


p/s : Begitu sayangnya seorang ayah kepada seorang anak perempuannya kan? :')


*Sumber


TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

Wednesday, March 09, 2011

Im Craving For Cupcakessss!



SALAM


Current mood ; Sakit perut sebab perut masuk angin -.- and emosi masih tak berapa nak stabil 100%



Di saat aku tengah down, sedih, emosi tak tentu arah ini, aku perasan aku lebih suke senyap je dari bercakap banyak macam dulu-dulu. Kadang-kadang rasa sunyi sebab aku dah biasa buat bising tapi kali ini, takpelahh ~ Heroin mesti kalah dulu, jap jap lagi die menang lah. HAHA :D


Ok lets straight to the point. Erm ~ Kebelakangan ini aku mengidam sangat-sangat nak makan cupcakes. Oh yesss ! Cup cakes yang comel-comel, yang lembut-lembut tuuu :)


Heeeeeeeee ~ Comel kan? Tapi tu lahh ~ Bila dah cupcakes comel sangat, nak gigit cupcakes tu pun macam tak sampai hati sebab dah cupcakes tu comel sangat! Kadang-kadang rasa macam cupcakes tu cakap "Eh sakit lah" bila kita gigit die. Haha :D Adoiii -.- Kalau tak makan kang, melepas pulak rasa cupcakes yang sedap-sedap dan manis-manis tue. Haha :D


Ok lah ~ Lately ini, ramai betul students UiTM ini buat Open Day dan jual cupcakes. Satu cupcakes, RM 3.50 atau yang paling murah adalah masa PC Fair hari itu kat UiTM Dungun iaitu RM 2. Haih ~ Konfem lah aku beli kan? Nak makan cake tapi kalau beli yang besar-besar, membazir. Baik beli cupcakes kan kan kan? ^.^

Haaaaaaaaaaa ~ Ni cupcakes yang aku baru lepas makan tadi. Haha :D Kebetulan aku dengan Pekjah pergi Dataran Sura dan ada jual cupcakes. Hailohhh @_@ Rambang mata aku sebab ada banyak giler cupcakesss ! Ada yang besar, dan ada yang mini. Weh ~ Yang mini cupcakes tu sumpah comel :D


Ok. Cupcakes yang aku beli ini sedap lahhh ~ Lepas tu tetiba aku teringat balik kenangan masa aku buat cupcakes tahun lepas. Weh ~ Lepas ni kalau balik KT, nak buat cupcakes lahh! :D


Haaaaaaa ~ Yang atas ini pulak, yang Pekjah punya, Fruit Tarts. Ya Allah ~ Rasa tarts ini sedap sangat-sangat. Ada rasa manis buah, manis gula dan masam-masa sikit sebab ada buah strawberi dan kiwi. Haih ~ Cair di mulut pulakk tuuuu ! :D


Ok dah dah dahh ~ Aku sebenarnya nak cupcakes lagi ini. Tapi tak tahu nak beli kat mana. Haih -.- Sedih nya aku T___T Nampaknya niat aku ini terpaksalah dikorbankan dulu buat sementara.


Maka, untuk mengubat kesedihan dan kemurungan tersebut, mari lah kita sama-sama tengok gambar-gambar cupcakes! Err ~ tengok gambar pun jadilah :)

Japanese Cheese Cupcakes :)

Ok dah ! Nanti masa aku kahwin nanti, aku nak cupcakes aku sebijik macam dalam gambar yang kat atas ini.



Awak, boleh tak?





HAHA :D



TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

Tuesday, March 08, 2011

Yeahh ! Aku Tak Gembira Pun!





Aku cuba untuk happy dan gelak gelak dengan kawan-kawan aku tapi entahhh. Aku rasa feelingless sangat-sangat. Aku ingatkan ini adalah sindrom-perypery or penyakitbosan or apaapa je lah kan? Tapi TOTALLY BUKAN!


Aku rasa aku perlu buat something dengan diri aku. Contohnya pergi menghiburkan diri keee, pergi maen muzik ker, pergi mandi pantai yang bergelora ke, speeding car ker. Eh, when was the last time I drove a car? Heh ~ Masa Chinese New Year hari tu. Bapak lamaaa -.-


Yeahh ~ Selepas berborak-borak dengan Pekjah, Angie dan Faiz, aku rasa aku perlu buat something atau pergi kemana-mana untuk mencari kembali semangat aku yang hilang. Yeah ~ Aku nak jadi macam dulu balik !!


Maka dengan itu, aku akan pergi ke Putrajaya, ikut Pekjah dan Angie pada Jumaat ini kerana ada Pertandingan Debat or Pidato. Im not sure what kind of pertandingan tapi atleast aku boleh keluar berjalan-jalan jauh sekejap dari semua ini :)




TAPI



Sabtu ini ada ceramah tentang Perlembagaan Malaysia dan Pemerintahan dari Prof Dr Abdul Aziz Bari di UiTM Dungun. Menurut kawan aku, die ini telah menjadi lecturer undang-undang selama lebih 20 tahun dan merupakan pensyarah undang-undang yang paling top di Malaysia.


Dan kelas aku diWAJIBkan untuk pergi ceramah ini sebab lepas ceramah, kami semua kena discuss pasal topik ini di i-Learn UiTM.


OMAIGOD!
OMAIGOD!
OMAIGOD!
>.<




Dua dua aku nak pergi. Putrajaya memanggil, Prof Dr Abdul Aziz Bari menanti





Dah tu, mana satu aku nak pergi ni weyh?!



TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

Monday, March 07, 2011

Im Just A Human




Thats me

Yeah me,

The one seems the most happiest girl among my friends
but deep inside,






Im totally hide stories that no one would think about that




Im just a human


TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

Saturday, March 05, 2011

Konflik Dalaman Aku



Salam semuuaaaaaaaaaaaa! Haih ~ Nampak je aku macam tengah happy sebenarnya dalaman aku tak pun menggambarkan yang aku tengah happy. Huhu


Lately ini aku rasa macam lemah sangat-sangat. Rasa macam tak larat dan selalu pening kepala. Lepas tu, selalu termenung dan teringat dekat semua orang yang aku sayang. Ayah, mama, Hakim, wan, bibik and kucing aku. Oh ya ~ Aku pun rindu sangat-sangat dengan Ikhwan. Tapi aku kuatkan diri aku sebab tak kan lah selama-lamanya aku akan sedih and moody macam ini je kan?


Lepas tu, kadang-kadang mesti aku rasa nak nangis. Tak taw sebab apa tapi selalu sangat nak keluar je air mata nie. Hishhh ~ Kacau je tawww. Aku cuma perlukan perhatian dan kasih sayang kott. Hehe ;p Hmm ~ Entahlah ~ Malas ar nak layan jiwang-jiwang nie -.-


Aku dah cuba untuk kuatkan diri dan dengan Allah swt tempat aku mengadu. Isk isk isk sedihnya rasa. See? Masa aku tengah taip entry ini pun aku rasa nak nangis. Haih -.-
Aku pun tak sure kenapa dengan aku ini. Rasa emo je. Aku rasa aku perlukan something yang boleh fresh up sikit fikiran aku ini. Aku perlu buat sesuatu yang dapat hilangkan sedih-sedih aku ini. Tapi aku sendiri tak taw nak buat apa. Tak kan nak pergi karaoke kot? Tak mauu akuuu ! Kang jadi addict pulak macam sem lepas. Habis duet aku melayang -.-


Minggu depan aku ada test. Tapi sutir benda pun aku dok baca lagi. Cuba dah baca cuma aku tak fokus. Yeaahh ~ Aku tak fokus sebab tu aku baca lupa baca lupa je. Kenapa dengan aku ini? -.- Anybody can answer my question?


Kesihatan aku pulak macam tak berapa nak bagi aku aktif sangat. Pening kepala lahhh, selsema yang teruk sangat-sangat lah. Apasal dengan aku ini weyh?! Tolonglah sesape yang boleh buat aku happy giler-giler macam dulu. Aku rindu nak jadi diri aku yang dulu T__T


Kawan-kawan mungkin nampak aku happy, gelak dengan diorang semua, berjalan ramai-ramai dan plan itu ini tapi sebenarnya dalaman aku ini, hati aku, jiwa aku, roh aku semuanya tengah bersedih. Satu perasaan yang sangat-sangat hiba melanda jiwa aku. Aku rasa lemah. Ya ~ Lemah teramat-amat sangat sampai aku rasa macam aku tak larat dah nak menghadapi hari esok. Rasa nak tidurrrr je.


Korang, bagilah aku semangat sikit. Pleasee ~ Aku rasa down sangat-sangat. Aku tahu ini bukan diri aku yang sebenar sebab sebenarnya aku adalah seorang yang happy go lucky, giler-giler. Kalau aku gelak pun, aku akan gelak sepuas-puas hati aku. Ni tak, aku rasa aku gelak main-main je :(


Ya Allah, bagilah aku kekuatan untuk menghadapi semua dugaan dan cabaran dengan hati yang tenang. Aminn ~
Aku lah orangnya tuu T___T



TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

Friday, March 04, 2011

Dont You Realise That?












TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

Thursday, March 03, 2011

Family Day ASCAPS


Salam. Yeah ! Hari itu kan aku ada cakap pasal Kesan Family Day ASCAPS. Haaaa ~ Kali ini aku nak bercerita pasal Family Day pulakk. Hehe :)

Aku dan Angie -.- Kawan mengilai


Pagi Sabtu lagi, aku, Faezah, Amira dan Angie bangun pukul 6.45 pagi. Pergh ~ Lewat giler sebab malam sebelum tu dorang layan filem Eiffel Im In Love. Tapi aku takk. Aku tidur awal dah. Haha :D


Kitorang ni adalah AJK bagi Family Day ini sebab Family Day dan Futsal ASCAPS budak-budak Part 2 yang kena handle. Dan kitorang kenalah berada kat Padang Tenggol tu seawal pukul 7 pagi. Dah tu kalau dah bangun pukul 6.45 pagi, memang rancangan tinggal kenangan lah kan? Haha :D


Dalam pukul 7.30 pagi tu, aku dengan Faezah mintak tolong pak cik Cafe Perhentiaan hantar kitorang ke Tenggol. Haha :D Nasib baik pak cik itu tak kisah nak hantar kitorang. Thanxx pakcikk ! :D

Aku, Fiza and Pekjahh


Sampai je kat Tenggol, terus aku bancuh tepung untuk buat Coklat Tersembunyi. Tepung gandum + Air + Pewarna Coklat + Sugus. Memang the best :) Lepas tu aku sambung buat line kat tengah-tengah padang tue. Pergh ~ Pening pening XD


Then acara pun start dalam pukul 9 pagi rasanya. Family Day dimulakan dengan menari poco-poco. Masa ini hanya yang sporting je yang buat. Yang tak buat tu just tengok je. Argh ~ Lantak kau lah weyhhh. Ada aku kisah?


Kitorang pakai baju ikut warna part masing-masing. Part 1 warna Pink, Part 2 pakai Biru atau Putih dan Part 3 warna Merah. Yang tu je yang aku ingat. Part 4 and 5 aku tak ingat.Tapi Part 6 and Degree pakai warna Hitam.


Lepas tu acara Ballon Hunter. Ok yaa. FYI aku adalah salah seorang dari AJK Aktiviti Family Day which means, semua game yang dimainkan pada hari itu, aku dan kawan-kawan aku yang buat. Hehe :)


Ballon Hunter ni adalah belon diikat di kaki kita dan masing-masing hendaklah menjaga belon tu. Belon sape yang paling lambat meletup dikira sebagai pemenang. Masa mula-mula nak start game, agak kelam kabut jugak lah sebab belon tak tiup lagi.

"Mak, orang nak maen dah nie. Doakan kejayaan saya ye makk" Abang baju merah tu tengah cakap telefon tak silap aku. Haha ;D


So dengan bantuan pelajar DPA Part 2, belon-belon pun dah ditiup. Yang aku tak boleh blahnya adalah ada budak-budak lelaki Part 2 tiup-tiup belon dan letak air dalam belon tue. Aku dengar air liur dorang. Pergh ~ Memang tak lah kan? Haha :D


Then dorang pun bermain. Mula-mula perempuan kemudian lelaki. Best jugak lah masa ini sebab semuanya buat bulatan besar dan bagi sokongan dekat pemain tue. Macam-macam ragam kot tengok bila pemain nak selamatkan belon-belon dorang. Haha :D

Akak ini memang terror jugak lah aku tengok. Hehe :)

Yeahhhhhh ~ Tengok muka-muka cik kakk - cik kakk tue. Haha ;D


After that, maen Water Straw. Game ini amik air dalam bekas minuman pakai straw dan transfer dalam bekas yang satu lagi. Bagi mengelakkan dari peserta simpan air dalam mulut, kitorang dah letakkan garam banyak giler dalam air tue. Haha :D Sumpah masin giler XD


Dorang tak tahu yang kitorang buat macam tue sebab kitorang buat air tu nampak macam air mangga padahal tak pun. Haha :D Sekali bila dah sedut air, muka masing-masing terus berubah. Haha :D

Tengok muka budak baju biru tue. HAHAHAHAHAHAHAHAHA :D


Tapi masa nak tentukan sape yang menang, sume bekas tu macam penuh dengan air liur je. Ya Allah sabar je lahh -.- Dah macam air kencing pun ada jugak sebab air tu kan warna kuning dan campur campur sikit dengan buih-buih dari air liur dorang. Haha :D



Kemudian, main Coklat Tersembunyi. Amik coklat dalam bancuhan tepung tu dengan mulut dengan keadaan mata tertutup kemudian makan coklat sugus tue. Markah diberi berdasarkan warna Sugus tue. Haha :D Sumpah game ni memang geli dan jijik XD


Tapi alhamdulillah. Akak-akak senior dan abang-abang senior semuanya macam tak kisah dan mereka lagi suke kalau maen dengan benda-benda yang kotor macam nie. Haha :D Tergelak aku bila aku tengok sorang-sorang macam mana. Memang lah dorang maen tipu tipu tapi ni kan Family Day? What do you aspect? Mestilah nak enjoy and having fun kan? :)



Kemudian rehat untuk makan tengahari dan Solat Zohor. Masa ini padang memang betul-betul terik dengan cahaya matahari. Panas giler masa ini tapi masing-masing macam tak kisah pun nak berpanas dekat tengah-tengah padang.

Rehat dan makannn ! Tapi masa ini aku tak makan sebab aku dah kenyang dengan air -.-

Affin dan Lily ; our MC for Family Day :)


Kemudian sambung maen game. Game paling kontroversi dan diilhamkan oleh aku sendiri. Haha :D Game apa? Game Telur Terbang ! Haha :D Dengar tajuk die pun, macam tak boleh blah kan? Haha :D


Peserta kena baling telur dekat pasangan die yang sorang lagi dan makin lama, jarak dorang makin jauh. Masa ini bergegar padang tu sebab duk gelak-gelak masa nak tangkap telur tue. Haha :D Memang have fun giler :)

"Ok semua. Beratur dulu. Jangan berebut-rebut" Pekjah


Kemudian sambung game Special Music Chair. Apa yang specialnya? Rilexx dulu :D Haha. Game ini tak kisah berapa ramai pun yang nak masuk tapi kitorang sediakan hanya 10 kerusi je. Nasib kau lah nak dapatkan kerusi tu macam mana

Haha :D Tengok abang tu. Siap angkat tangdan dan mengucapkan Alhamdulillah sebab dapat kerusi. Haha :D

Sampai berdiri atas kerusi sebab tak nak bagi orang lain amik kerusi dia. Haha :D Lawak lawakkk


Bagi yang tak dapat kerusi, dorang dikumpulkan dalam satu bulatan dan penonton akan baling tepung kat dorang. Haha ;D Ini lah yang specialnya tapi tak jadi buat sebab sape yang kalah tu, sempat lari. Haha :D


So tepung yang ada dengan kitorang masa tu, kitorang bagi dekat semua orang. Maka berlakulah perang tepung dekat tengah-tengah padang tue di bawah cahaya matahari terik -.- Aku tak nak join so aku duduk jauh je dari dorang semua. Sekali mari Faezah, panggg ! Memang terbaik lah kena kat muka dan tudung aku -.-

Terima kasih Pekjah sebab buat tudung aku macam ini. Aku tahu kau jelesss sebab muka aku bersih kan? Haha ;D

Tengok tuuu. Pakat duk kejar-kejar sebab nak baling tepung -.- Bala bala ~ Haha :D

Tuuuuuu diaaaaaaaaaaaaa. Semuanya budak laki kelas aku yang duk maen. Haha :D Kelakar giler masa ini aku tengok dorang duk main. Aku tengok dari jauh jer. Takut lah nak pergi. Kang tak pasal-pasal aku yang kena -.-


Then game paling last ialah Tarik Tali. Tarik Tali memang paling kontroversi sebab ada yang main tipu. Pergjhh ~ Menyirap gak darah aku bila ada yang maen tipu. Habis semua kawan-kawan aku sakit belakang sebab tersentak dengan tali secara tiba-tiba. Pelik kan macam mana boleh tali tu tiba-tiba jadi macam kuat giler ditarik. So of course lah ada orang yang tolongggggg -.- Tapi takpe lahh. Its just for fun je kan? :)

Masa ini, kitorang yang perempuan Part 2 menang. Pakat bersorak belaka. Haha ;D Oh yaaa. Tak kira lah game apa apa pun, kalau ada yang Part 2 menang, mesti senior cakap "Tak acii!!!" Haha ;D Ada ada jeee :)

Lelaki Part 2. Pian, yang baju warna putih, ketua Projek Family Day pun maen jugak tapi aku tengok macam die tak tarik punnn. Haha ;D


Sepanjang Family Day berjalan, ada senior yang jual aiskrim. Haha :D Laku betul lah business akak tu sebab aku rasa semua orang pakat duk beli aiskrim die. Yelahh ~ Cuaca panas kan? And ada jugak senior kitorang yang gunakan kesempatan ini untuk berkempen sempena Pemilihan MPP masa tue. Haha :)

Akak akak and abang abang yang jual aiskrim :) Maju maju ^.^


Dalam pukul 3 lebih, ada penyampaian hadiah oleh Encik Asri, Penasihat kitorang. Encik Asri pun best giler sebab dari awal plan Family Day sampailah ke akhir Family Day die tolong kitorang. Siap bagi pinjam kereta kot nak pergi beli barang-barang! Perghhh ~ Heavenn. Haha :D

Yang bestnya adalah masa Encik Asri nak bagi hadiah, die baling dekat students and students tu kena tangkap. Kalau tak dapat, makanya kena boooooooooooooo lahhh. Haha :D Kelakar giler masa nie. Nasib lah Encik Asri spoting giler habis dengan kitorang :)


Lepas dah habis penyampaian hadiah, masing-masing balikkkkk. Tapi memandangkan kitorang ini AJK so kenalah stay sebab nak kemas-kemas barang. Tapi takkan jadi lah sebab rupa-rupanya dorang sambung lagi maen perang tepung. Ngok ngek betul. Tapi best giler masa ni. Berlari dan berkejaran di tengah padang ragbi di bawah sinaran terik cahaya matahari. Haha :D


Tapi aku balik awal. Balik bilik, mandi and sembahyang Zohor terus. Tunggu Asar kemudian aku stay up sampai lewat malam buat presentation yang kena submit pada esok hari padahal takpunnn -.-


Dan malam itu, masing-masing menggelupar kepanasan sebab kesan dari berjemur dan sistem badan yang dah tak betul dah. HAHA :D


Apa apa pun, nak ucapkan terima kasih banyak-banyak kepada semua budak DPA yang join Family Day ini. Sumpah rasa terharu sangat-sangat dengan sambutan yang korang berikan. Thanxx kepada lecturer, akak-akak dan abang-abang senior dan kawan-kawan seperjuangan yang sporting gile dan kerjasama yang diberikan. Sayang korang giler-giler!! :D

Akak akak senior Part 3

My classmatesssssssssss ! ;D Sayang korang semua. Sumpah cakap, kita ni dah macam adik beradik kan? Sampai lecturer pun cakap macam tu jugak :)


Senior senior kuuuuuuuu ! ;D

Part 2 boysssssssss


And tak lupa jugak kepada semua AJK Family Day ASCAPS yang sumpah sporting, fun and giler-giler. Rindu nak meeting dengan korang malam-malam macam dulu-dulu. Haha :D



Dan aku tahu korang rindu nak dengar aku bergendang kan? Haha :D


*Credit pictures to Angie and Epi :)


TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

[klik it]

recent posts