[Search]

INSTAGRAM : MYSARANEWRIE

[klik it]

Sunday, April 28, 2013

Nak Bagitahu Jer

Assalamualaikum


Hai semuaaaaaaa :) Apa khabar? Yeahh! Sekarang cuti ku sudah habissssssss! Y.Y


So midterm break sudah berlalu dengan jayanyaaaaaa dan dengan cemerlangnya aku dah habiskan cuti aku dengan begitu sahaja tanpa siapkan apa-apa assignment! Dahsyat lah macik nie -.- Banyak kerja nak kena buat tapiii boleh rileks lagi. Haih konfem lah nanti akan stress seorang diri HAHA :D


Okaylah, aku sebenarnya malas nak taip panjang-panjang sebab kebetulan aku online ni pun sebab aku nak buat kerja sikit dengan guna broadband. So alang-alang dah bukak broadband, aku pun updatelah blog :)


Haaa tu je lah yang aku nak cakap. HAHA :D Just nak inform, yang aku dah masuk balik ke UiTM so macam biasaaaa, masa untuk aku update blog tu macam limitlah :) Kalau ada apa-apa komen yang aku tak balas tu, maaf sangat-sangat esp yang tanya pasal Diploma Pentadbiran Awam tu. Kalau papehal, just pergi dekat fanpage aku je. Dekat situ, memangggggg aku akan jawab segala persoalan anda :)


Okaylah. Babaii ~ 



 

TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

Monday, April 22, 2013

Dont Easily Judge Others, Please?

Assalamualaikum


Mari kita fokuskan pada apa yang aku nak usulkan disini :)


Mudahnya orang judge itu ini pada orang itu dengan hanya tahu secebis maklumat sahaja


Fuhh tajuk supe dah masuk dalam surat khabar dah -.- Tetiba terdetik nak usulkan benda ni sebab one of my friends macam tanya aku "Serious kau tak kisah aku macam nie?" Aku macam why nott?! 



Aku tahu, semua orang ada kisah silam dia sendiri, yang dia tak ingin nak share dengan orang. Dan kalau dia share dekat kita, maknanya dia percaya dekat kita. Well dalam life ni, siapa yang berani weyh nak mengaku kesalahan dia, yang dia pernah buat itu ini, yang salah, yang buat dia jadi menyesal seumur hidup?


Aku bet memang tak ramai yang boleh mengaku kesalahan dia dan boleh ceritakan kepada orang lain apa yang dia pernah buat kan?


As for me, kalau orang tu dah berani nak ceritakan dekat kita, masalah dia, share apa yang membelenggu dalam fikiran dia, bukak kisah silam dia pada kita - maknanya dia dah percaya kepada kita dan KITA ; tak kisahlah apa status kita pada masa itu adalah WAJIB untuk simpan benda tu. Sebab itu bermakna bahawa sang pencerita dah percaya kepada kita



Aku mengaku, aku banyak jugak dengar luahan hati orang di sekeliling aku tapi aku macam simpan sorang-sorang je. Sebab aib orang, kita kena jaga. Tak baik nak sebar-sebarkan. Even kalau nak tahu sangat pun, no need to ask for others pasal dia. Contoh macam "Eh betul ke dia ni tutt?" sebab once kalau kau dah buat macam nie, secara tak langsung kau akan macam terbukak cerita yang sebenar kan? Trust me


So better simpan :) 


Tapi masalahnya adalah di mana kau salah cerita dan share cerita dekat orang, di mana orang yang telah tahu cerita kau ni akan judge kau dan the worst is akan sebarkan cerita ni dan semua orang akan tahu. Well ~ benda ni sangat-sangat memalukan okay apatah lagi bila melibatkan maruah diri


Dan orang yang tahu ini akan mula judge kau bukan-bukan dan kata itu ini kepada kau. Mana nak letak muka? Nasi dah jadi bubur dah. Eh sedap gak kalau dapat makan bubur McD nie HAHA :D Okay fokus fokus -.-



Seriously, aku memang agak tak suka dengan orang yang suka judge itu ini pada orang sedangkan dia tak tahu apa-apa! Oh myyy ~ please? Nak cakap please based on facts okay? Kalau tak tahu, senyapkan diri anda. Dan kalau tahu, tolong zipkan mulut anda sebab ini adalah aib orang. Please do have some respect to others. Kalau nak sebarkan jugak, fikirkan macam mana perasaan kau kalau kau tahu rahsia kau dah tersebar dekat semua orang. Simple as that


Orang yang suka judge orang ni bagi aku adalah orang yang tak tahu berfikir. Sorry to say tapi itu pendapat aku lah. Sebab kita mana tahu, mungkin di sebalik tindakan dia yang salah tue, dia ada cerita di sebaliknya yang memaksa dia bertindak begitu. Mungkin ada masalah kewangan, tersasar atau kekurangan kasih sayang, keadaan yang memaksa dia bertindak begitu. Kita mana tahu kan? So please jangan judge orang sesuka hati


Dalam life ni, susah kalau kita hidup dengan penuh judgement orang. Kalau macam tu, sampai bila-bila kau takkan move on dari otak kau tak berkembang. Kau kena bersifat lebih terbuka sedikit dan mula berfikir jauh. Tak semua orang senasib baik dengan kita dan tak semua orang senasib buruk dengan kita okay? Bear in your mind



Kalau tanya aku, aku memang pernah kena judge teruk-teruk di mana orang yang tak pernah rapat dengan aku, even bercakap pun tak pernah okay tetiba buat cerita pasal aku dibelakang aku and I was like "Who are you to judge me?" Sebab kita semua manusia, kita semua sama sahaja di sisi Allah swt. 


Jujur dari aku - aku bukanlah seorang yang judgement orangnya, yang mana tak tahu apa-apa, baru kenal, baru tahu dah tetiba cakap itu ini dengan orang. Aku lebih suka dengan sikap kenal dulu, kenal isi dan luarnya. Aku tak suka judge orang sebab aku tahu betapa peritnya rasa bila kita tahu orang judge kita without knew anything! If I knew anything, mesti aku akan cakap "Ye ker? Alaa maybe ada sebab kot dia buat macam tue" 


So please duhai manusia sekalian? Jangan judge orang based pada cerita yang kita dengar. Kalau nak pengesahan, tolong tanya orang tu sendiri betul atau tidak dan bila dah tahu, mohon simpa ia sebagai satu rahsia sebab ia adalah aib orang. 


p/s : I hate when people judge me without knew anything but what can I do? Humans ; they talk talk and talk in the they like including ME

 

TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

Sunday, April 21, 2013

Aktiviti Seharianku

Assalamualaikum


Seperti yang korang tahu, kalau tak tahu, buat-buat tahu je lah, aku kan tengah cuti midterm sekarang nie. Aku stay dekat Terengganu kejap dan tak lama nanti aku akan berangkat pulang ke rumahku di KL. Oh myyyyy ~ rindunya dengan rumah dekat KL! :O Nak lepak dalam bilik sendiri, bawah kipas yang laju dan menderu-deru tue. Okay dah hiperbola sangat sekarang nie -.-


Hmm ~ nama sahaja aku tengah cuti tapi sebenarnya aku ada banyak betul kerja nak kena buat weyh! Pagi tadi, aku dah ke Bank Islam sebab nak tukarkan Kad ATM ke Debit Card. Sebab aku dengar kalau tak tukar, kang kena sekat bagai lah. So dari aku sesakkan fikiran aku, baik aku tukarkan terussss. 


Lepas tu boleh pulak kannnnnnnnnnnnnn aku terlupa nak bayar duit konvo! Arghhh bencinya! Salah aku jugak sebab aku tak listkan benda apa yang perlu aku kena buat. Main serbu dan ingat dalam otak je -.- Memang tak lah jadinya kan? So nampaknya macam esok aku kena bayar yuran konvo lah -.- Lepas tu kena print jubah konvo lah, kena sahkan kehadiran lah 


Oh btw, aku punya konvo untuk Diploma ni adalah pada 20 Mei 2013! :D Alhamdulillah, yeayy nak konvo dah! :D Tapi malangnyaaaa adik aku tak dapat join sebab dia ada latihan ketenteraan so memang tak boleh balik Y.Y Lagi best kalau dia boleh balik :( Hmm takpelah, nak buat macam mana


Kitorang konvo di Dungun which is memang aku happy sangat sebab dapat kembali ke tempat masa Diploma dulu! :D Yelahhh ~ better kau konvo dekat tempat kau study sebab kau boleh imbas kembali kenangan-kenangan masa kau tengah study, jumpa balik dengan semua kawan-kawan dan reunion balik! :D Oh myyyyyyyyy ~ tak sabarnya nak jumpa dengan semua orang! :D


Okay dah settle pasal happy-happy tue. BTW aku rasa cuti midterm ni aku memang ada banyak jugak assignments yang nak kena settle. Memanglah aku present lambat atau submit written assignment lambat lagi tapiiiiiiiiiiiiiii semua assignments aku ni macam kena buat rujukan dan research dari awal lagi so memang kena start dari awal lah. Kalau tak, tak sempat nak buat huhu


Lepas tu, one of my friend ni suruh aku buat cerpen satu. Sebab nak masukkan dalam buku apa entah. Dia just cakap suruh buat je. Aku boleh je buat cuma aku tak ada masa nak menulis. Aku memang suka menulis, idea cerita tu pun aku dah ada dah cuma kita kena faham, nak datang mood menulis tu memang susah. Kena sorang-sorang, kena ada feel. Kalau kau menangis sambil menulis, konfemmmmmmmmmmm cerita kau tu akan buat pembaca kau menangis HAHA :D Hebat tak? Masalahnya nak datang part menangis tue, entah bila masanya. Kena putus cinta dulu agaknya baru menulis sebab masa tu tengah feel dalam lagi HAHA :D


So tengoklah. Sementara aku dah cuti midterm ni, kalau ada masa aku buat je hehe :) Idea semua dah ada, draft aku nak buat cerita tu macam mana, semua dah ada. Aku buat siap-siap dalam HP aku! HAHA :D Hello? HP aku macam-macam ada okay? Semua benda dalam satu HP aku tue sampaikan aku rasa HP aku ni dah kena hang beberapa kali jugak lah huhu


Hmm nak tulis apa lagi yer? Dah lah, tak ada idea. Oh, kasi aku idea nak update apa please? Aku nak update blog aku tapi tak tahu nak tulis apa -.-


 

TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

Saturday, April 20, 2013

Its Midterm Break You Olls! :D

Assalamualaikum


Hai semua! :D Aku tengah sekarang midterm break! :D Oh myyyyyyyyy ~ happynya sebab rasa macam dah rehat kejap. Kejap pun jadilah sebab sejak masuk UiTM sebulan lebih yang lepas terus menjadi-jadi sibuk aku -.- Memang penat haih


Pasal midterm baru-baru ni, aku malas nak cakap pape lah. Aku rasa macam stress yang paling tahap maksima pernah aku kena sepanjang aku hidup sebagai pelajar sebab rasa stress dia lain macam. Ada ke patut weyh, dalam saat-saat terakhir nak mengarang jawapan PRO aku boleh mengadu dekat Liza "Aku rasa macam nak nangis dan muntah sekarang nie" See? Liza dah gelak dah bila aku cakap macam tue

Patut tukar Midterm kepada Final Exam lah huhu

Overall, paper yang aku rasa confident - aku tak tahu paper yang mana HAHA :D Sebab semuanya macam aku jawab tapi macam dalam general. Aku macam tak faham betul-betul so macam limitkan aku punya explaination. So lepas ni kena review balik lah yer? Baik Cik Otak


Lepas tu. dalam duk stress stress study sebab ada dua paper dalam masa yang sama pada selang hanya dalam kurang dua jam, tetiba pulakkkkk dapat tahu Madam nak buat kelas. Masa tu rasa macam "Alaa madam kenapa nak buat kelas?" Tapi ku pergikan jua dengan niat "mungkin ada hikmah di masa depan" See? Kita kena positifkan fikiran okay walaupun apa yang terjadi hehe :)


Dalam duk stress bagai tue, tetiba Madam bawak keluar satu plastik coklat Daim! Arghh! Satu kelas menjerit "yeayyy!" HAHA :D Macam budak-budak tapi ahh pedulikan hapeeeee kan? Daim kott ~ siapa yang tak suka kan? Haha :D Dapat dua biji sorang pun dah cukup lah :)


Dan masa tu aku rasa, semua stress aku macam terubat sikit bila dapat Daim :') Macam "Ya Allah, dalam duk stress stress ni, Allah turunkan nikmatnya" Masa tu rasa macam happy sangat-sangat WALAUPUN dapat Daim je okay? Aku ni memang cepat tacing sikit bab-bab macam nie -.-

Hai Daim auwww ~

Hmm selepas habis paper, hari Jumaat pagi tu apa lagiiiiiiiii ~ yeahh! Kami semua terus bergerak ke Times Square! Memang dah plan dari awal lagi dah nak gerak ke TS sebab nak shopping, nak jalan-jalan release tension. So kami bertujuh orang bergerak lah ke sana ramai-ramai. Sumpah adventure perjalanan kitorang baru-baru nie. Tapi yang bestnya sebab kami pergi ramai-ramai so macam have fun jugaklah even though terpaksa tempuh macam-macam dugaan HAHA :D


Starting pointnya adalah di mana kami semua akan naik bas ke Seksyen 2 Shah Alam dan tukar bas naik bas U80 untuk menuju ke KL Sentral. Di KL Sentral, Teha, Liza dan Akma akan tinggalkan beg mereka. Kemudian naik monorail dan menuju ke Jalan Imbi sebab nak berhenti betul-betul depan TS HAHA :D Miza dan Fafa akan singgah kejap di Plaza Rakyat untuk simpan barang mereka. Kemudian lepak di TS sepuas hati kau kemudian dalam pukul 6 masing-masing gerak balik asing-asing


Aku, Zura dan Aina akan bergerak balik ke rumah Aina untuk amik luggage kami sebab malam sebelum tu, parents Aina dah amik luggage kitorang siap-siap. Teha, Liza dan Akma akan gerak balik ke KL Sentral sebab nak amik luggage dan Teha akan gerak ke Putrajaya dan Liza dan Akma akan gerak balik Selayang. 


Miza dan Fafa dengan ditemani Amir, Amad dan Shafiq akan gerak ke Pudu sebelum the boys bertolak balik ke Shah Alam balik sebab Miza dan Fafa akan gerak balik Kuantan pukul 8.30 malam. Aku dan Zura gerak balik ke Terengganu pukul 10.30 malam di Hentian Putra dan Aina akan balik ke rumahnya di Ampang :)


Tak faham ke cik kak cik abang semua? HAHA :D Nahhhhhhhhhhhh ~ aku dah siap summarized semuanya sekali dalam bentuk lukisan lagi. Sebab aku percaya, dengan lukisan - hidup kau akan lebih menarik. Walaupun lukisan huduh nak mampus, peduli apa? Asalkan kau happy :)


Lukisan aku dengan perjalanan kami semua HAHA :D

Yeah ~ lukisan ni aku buat pada pukul 1 pagi masa kitorang lepak-lepak dengan yang lain. Dah tahu pagi tu nak kena bangun awal sebab pukul 9.30 pagi dah nak gerak dah tapi ehh pukul 4 pagi duk rancak berborak! Dahsyattt -.-


Masa naik bas Rapid nak ke KL Sentral, masing-masing naik je dan terus krooh kroohh kroohh tidur! HAHA :D Sumpah penat weyhh, penat otak dengan midterm lepas tu boleh pulak tak tidur awal kan? Dapat duduk dalam bas, terus masing-masing tidur terlentok-lentok HAHA :D 


Tapiiiiiiii sampai je dekat TS, amik kauuu ~ masing-masing tak keruan dah tengok baju-baju semua. Shopping macam hapeee sorang-sorang HAHA :D Dari bertujuh, masing-masing dah berpecah HAHA :D Tapi memang puas hati. Aku pun puas hati jugaklah dapat beli hehe :p

Rehat japp, penat jalan-jalan HAHA :D
So dalam pukul 6 tu, masing-masing balik ikut jalan yang sepatutnya nak balik untuk memulakan cuti midterm kami! Hoyeahhhhhhhhhh ~ masing-masing happy je sebab ni macam 1st time lah kami semua nak balik ke rumah selepas sebulan lebih duduk dekat rumah kan hehe :)


As for me, aku memang nak balik ke Terengganu sebab nak settle beberapa perkara termasuklah nak buat assignment! Haaaaaaaaaa pasal assignment memang berlambak-lambak lah ~ pening kepala aku nak fikirkan pasal assignment nie sebab aku malas nak susah-susah dah masuk nanti. Biarlah masa cuti ni aku penat penat dengan assignment asalkan aku bahagia pada masa depan nanti HAHA Ayatt -.-


Dah lah, nak layan tweet. Babai semua orangggggggggggggggggg :D

 

TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

Tuesday, April 16, 2013

Mantera Untuk Berjaya

Assalamualaikum


Sebenarnya tengah stress jugak nie -.- Err bukan jugak dah, DAH MEMANG STRESS PUN! ARGHHH *carik carik baju*


Esok dan hari Khamis, midterm test dah start and you know what? I'm so stress sebab macam HOI ASAL MIDTERM NI MACAM DAH FINAL NIE?! :O Dulu masa Diploma dulu, esok nak test, malam tu aku boleh rileks rileks lagi, main FB, pergi keluar makan bagai, pergi bergayut dengan pakwewewew (masa ada pakwe lah, lepas single bergayut dengan katil je)


Dan kemudian, ada suara-suara sumbang mengatakan "Kau tu dah Degree! Sedar diri sikit"


*facepalm* terkedu kejap

speechless >.<

Oh yaa, aku dah Degree sekarang ni -.- Bukan Diploma lagi, zaman keindahan bermain dan bebas sebebas burung-burung di angkasa -________- Ayat aku memang macam sastera sikit nie


Tapi betul lah weyh, untuk midterm ni, aku memang haihhh, berubah teruslah. Minggu depan nak midterm, hari ni dah start tengok-tengok buku dah. Dulu Diploma dulu, esok nak test, malam ni aku boleh bergelak ketawa dengan bahagia nyaaa *berlari-lari anak sambil ketawa kegembiraan sebab dah berjaya tarik kerusi kawan dan kawan jatuh gedebuk macam nangka busuk* Eh nakalnya awak nie! :O


Okaylah, Aku rasa macam dah cukup kot nak imbau kenangan dulu. Let gone bygone. Bye bye Diploma


Oh Degree, anda begitu menyeksakan jiwa dan ragaku. Kuatkan semangatkuuuu ~ Degree, kau lah sahabat karibku, berdampinglah denganku wahai Degree dan Dekan. Berdampinglah denganku sehingga ke akhir pengajian Degree ku dan setialah bersamaku. Berdampinglah denganku ketika susah dan senang, gembira dan sedih, luka dan sembuh, sakit dan sihat, siang dan malam, kenyang dan lapar, senyum dan marah, tenang dan gelisah - pokok pangkalnya, berdampinglah dengaku wahai si Dekannnnn


Dafuq what I just typed just now?

 

TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

Saturday, April 13, 2013

Minggu keenam di UiTM Shah Alam!

Assalamualaikum


Hai hai hai hai semuaaaaaaaaa! Ambuii dah macam DJ radio dah aku nie HAHA :D Well sebenarnya aku dekat library UiTM nie, di PTAR 3, bilik komputer pada pukul err err 2.30 pagi ketika entry ini ditaip untuk anda baca. Haaa amik kauuuu, details tak details aku bagi hahhh


Sebenarnya aku tengah busy nie -.- Yeah yeah yeahh ~ siapa cakap life student ni free je? Haa siapa yang cakap free tu, aku tak tahulah macam mana. Tapi as for me, aku ni macam selagi tak settle kerja, selagi tu lah aku cakap macam busy busy and busy. Yeah yeah -.- Macam tak kenal aku ni yang macam addicted betul dengan kerja. Eh?


Okay lets make it short and simple je lah. Ahad ni aku ada event nak kena handle which is Explorace bersama Si Cilik anjuran Kolej Melati dan kitorang ajak budak-budak tadika untuk berexplorace and guess what? I'm the TPM :O TPM tu Timbalan Project Manager lahh. So macam banyak benda nak kena settle, itu ini, bla bla blaaa. Dan tadi pun sebelum aku datang library, aku pergi meeting dulu. Huhu


Lepas tu yang paling aku risau sekarang ini adalah minggu depan midterm hoiii! Amik kauu. 3 paper terus aku kena study dalam masa terdekat ini sebab hari Selasa aku exam Malaysian Premiership Studies dan hari Khamis pulak aku ada exam Human Resources dan Public Relations which is sekarang ni aku baru sentuh HR SAHAJA! :O Aku dah risau gilos babeng dah nie, takut tak sempat nak study -.- Ya Allah, permudahkanlah urusan hambaMu ini aminn


Tapi berita yang paling baik sepanjang aku duduk dekat UiTM Shah Alam ini adalahh minggu depan midterm break hoiii! Siapa tak suka cuti hah? Alangkah weekend dua hari pun dah tak sabar-sabar nak tunggu, inikan pula cuti seminggu! Haaaaaaa ~ terus happy tau haha :D


Tapiiiii haaaa aku dah nampak dah yang cuti midterm aku ni akan bukan jadi cuti -.- Aku dah nampak dari awal lagi dah sebab aku ada banyakkkkkkkkkkkkkkk assignments, case study, presentation, slides, videos yang nak kena settle awal-awal sebab aku malasssss nak tangguh-tangguh. So sementara aku tengah cuti dekat rumah dan line internet laju, baik aku settle awal-awal. Sangat banyak kerja aku ni semua -.- Takutlahh :(


Bila dah jadi macam nie kan, aku baru sedar yang life dekat Degree ni adalah satu kehidupan lagi double tripple the tough dari Diploma. Sebab masa Diploma dulu, aku main-main pun still aku boleh catch up lagi dengan study, boleh hu ha hu ha tapi boleh senyap dalam kelas bila study. Tapi dekat sini, perghhhhhh Masyallah, lain sangat-sangat. Kau lewat, kau tertinggal. Kau main-main, kau dah jauh ke belakang. Haa nampak tak? 


Jujurlah aku cakap, aku tak suka hoiii stress macam nie! Sebab aku rasa life is good HAHA :D Yeah but betul lah ~ Sebab sementara kita masih ada masa untuk lalui semua ini, please lah macam happy happy ke, tak ada stress ke, macam tu lah ~ So bila tak stress, nak belajar pun best, jadi senang je, jadi happy je. Ni tak, masuk kelas pun muka dah mengah sebab penat naik tangga, apa kes cik adik? Okay, remind kepada diri sendiri sebenarnya nie -.-


Urgh ~ as for my midterm break, I'm gonna spend my whole week at Kuala Terengganu yoo! RINDUNYAAAAAAAAAAAAAAAAA! Rindu lah nak makan keropok lekor :( Okay sekarang ni padan muka dekat diri sendiri sebab mengada-ngada nak jadi anak perantauan sangat. Haaa haha :D


Tapi best apa. Duduk jauh-jauh, balik kampung. Lepas tu risau pasal tiket bas. Haaaaaaaaaaa pasal tiket bas! Aku ada mintak tolong dengan kawan sekolah aku dulu untuk belikan tiket bas tapii katanyaaa macam ada problem sikit pasal tiket bas. So buat pertama kalinya dalam hidup aku, aku jadi risau dengan tiket bas! :O Hello, selama ni aku nak balik aku calling calling je dengan kawan aku, tumpang kereta diorang ke, naik bas lompat ke, tak pun mama amik aku ker. Sekarang? Oh tidakk! 


Tapi kalau aku nak balik rumah di Kuala Lumpur, aku naik LRT je lah kot hehe :)


Haaa so apa lagi nak cakap? Tak ada dah kot. Okaylah ~ Doakan aku berjaya untuk midterm ini okay? Doa kalian aku perlukan dan aku doakan korang semua happy dan dimurahkan rezeki selalu oleh Allah swt, Insyallah aminn :)


p/s : Tak ada gambar sebab aku kan update dekat PC library. Mana ada gambar hoi! Nak gambar, pergi follow IG aku. Hari-hari aku upload gambar-gambar tapi mostly bukan gambar aku lah HAHA :D
 

TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

Saturday, April 06, 2013

Minggu Kelima di UiTM Shah Alam!


Assalamualaikum


Woooot ~ dah lama rasanya aku tak menulis yang benar-benar menulis di blog aku nie :) Biasalah, sejak dah masuk belajar nie, aku macam busy betul dengan semua benda yang nak kena buat. Ok dalam minggu ni, aku ada satu event yang aku pegang, satu event sebagai pembantu. Belum masuk lagi dengan kelas-kelas, assignment semua tue kan?

Mengantuk dalam kelas -.-

Okaylah ~ minggu ni dikejutkan dengan berita pasal kelas tutorial untuk subjek Human Resource (HR) dah bertukar lecturer. Terus menjerit "ALAAAAAAAAAAA" dalam kelas kuat-kuat sebab Sir Zul baik sangat dengan kitorang. Terlalu baik sampaikan kitorang senang dengan dia. Tapi alih-alih dia just akan take over kelsa lecture je dan kelas tutor akan digantikan dengan Madam Norraidah :)


Bila Madam Norraidah dah masuk, so macam so far so good lah :) She's very nice and ajar kitorang dengan lebih mendalam dan explain how we gonna do our case study and assignment HR. Mak ooihh ~ sebenarnya aku tengah pening ni macamana nak buat case study sebab macam blur betul nak buat -.-


Settle yang tue. Lepas tu ada one day tu, aku bergesa pula ke Dewan Seberguna Kolej Melati UiTM Shah Alam ni sebab aku handle program Malam Sastera Budaya. Aku pegang AJK Peserta dan Jemputan. Ya Allah ~ yang ni pun satu hal jugak aku duk fikir sebab aku kekangan masa nak uruskan bahagian peserta dan jemputan lagi. Hal surat-menyurat lagi, kena deal dengan orang itu ini, KP aku lagi ~ Fuhh ~ memang penat mak oiii


Tapi Alhamdulillah :) Syukur sangat-sangat sebab semuanya dah selesai. Kak Nurul as our penasihat pun ada tegur situ sana sikit tapi semuanya macam okay lah :) Amik tu sebagai pengajaran. Biasalah tu kalau ada salah sini dekat mana-mana kan? :)

Malam Sastera Budaya with them :)

Okay sekarang ni aku tengah sesak duk fikir satu lagi event pada 14hb nie -.- Aku pulak jadi TPM dan kebetulannnnnnnnnnnnn aku punya PM tak ada pada hari tue! Oh my ~ aku dah risau jugak sebenarnya sekarang ni sebab tak tahulah macam mana nak aku nak handle semua tue. Tambah-tambah lagi, event ni dekat dengan midterm aku! :O Oh my ~ Ya Allah, permudahkanlah urusan aku amin


So hmm ~ oh ya, ada satu berita yang buat budak-budak kelas aku menjerit "YEAH!!!" dalam kelas sebab kitorang tak ada kelas Jumaat! YEAYY! Sebab satu kelas pada hari Jumaat tu kitorang try pujuk Madam kitorang untuk tukarkan kelas pada hari lain dan berjaya! HAHA :D So aku ada 3 cuti! Jumaat, Sabtu dan Ahad! :D



Dan bila dah cuti hari Jumaat, haruslah aku gunakan dengan sepenuhnya kan? So dipendekkan cerita, aku sebenarnya dah janji dengan Zalia, kawan kitorang masa dekat Dungun nak keluar sama-sama sedangkan dia stay dekat area Shah Alam ni je hah. Alih-alih entah macamana dah ramai pulak yang mengikut dah! Sampai 2 kereta! HAHA :D Satu kereta Zalia dan satu lagi kereta yang Amir sewa :)


Sebab gerak tue, Amir, Miza, Liza ada pergi ke satu syarikah untuk interview for their assignment. So alang-alang dah sewa kereta, diorang pun nak follow. Lepas tu Amad dengan Shafiq pun nak join jugak. So haaaaaaaaaaa apa lagi?! Moh ler kita bergerak ke Setia Alam City Mall! :D

US :)


Tak adalah banyak sangat aku shopping cuma adalah aku beli baju dan kasut sepasang. Saja release tension sebab aku rasa macam dah lama betul aku tak shopping :) Lepas tu masa on the way nak balik, Zalia ajak kitorang singgah ke rumah dia dan sembahyang Maghrib terus dekat rumah dia :) So yeah ~ pergi rumah dia


Family Zalia baik sangat sebab layan kitorang, siap bagi makanan lagi HAHA :D Syukur Alhamdulillah, rezeki hehe :) BTW aku ada belikan Zalia baju sehelai sebab as her birthday present sebab sehari sebelum hari kitorang keluar tue, birthday Zalia :) Hehe ~ so anggap je lah ni hadiah hari jadi kau yer? Hehe :p


Dan sekarang aku tengah duduk dalam bilik sorang-sorang, update blog dan yeah ~ tak tahu nak buat apa -.- Dasar lupa diri yang ada kerja banyak menanti selepas ini, masih ada hati nak bersenang diri seorang diri. Wahh boleh jadi pantun ni! HAHA :D

Mohon jual ubat ni

p/s : My heart hurts so much, again and again for I myself dont know how many times -.-

 

TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

[klik it]

recent posts