[Search]

About Me

INSTAGRAM : MYSARANEWRIE

[klik it]

Home Ads


Sunday, May 11, 2014

We Are The Green Vengers!

Assalamualaikum


Jujur aku cakap, makin dah nak habis Degree, makin banyak kerja kena buat dan ianya bukan kerja dalam kelas semata-mata tapi kerja luar kelas pun ada U.U Penatnya Ya Allah. Tambahan pulak kann, aku demam after pergi Jeram Toi hari tue, memang dugaan besar lah dengan keadaan badan tak sihat sangat dengan timbunan kerja


Aku akui, minggu lepas aku rasa macam penat sangat. Hari Isnin ada dua presentation. Then Selasa dan Rabu sibuk dengan itu ini sebab Khamis ada event! yeayy! Event apa?

Event Ku Lihat Hijau tapi kami gelarkan diri kami 'Green Vengers'!

Yaaaaaaa! Sebenarnya event Ku Lihat Hijau. Event ni diadakan sebab nak memenuhi 5% carrymarks kami untuk subjek Environment kami. Semuanya macam last minute jugak lah tapi alhamdulillah, aku rasa macam okay je semuanya. Alaaa, tak student lah kan kalau tak buat kerja last minute! hahah


Oh ya, kitorang gelarkan diri kami sebagai 'Green Vengers' Konon-konon macam Avengers lahh tapi Green Vengers. HAHAHA pun boley kan? Dapat baju lagi cantik pulak tu yeahh ~ suka tau memasing hahaha


Dalam masa yang sama, aku terlibat jugak dengan event IPD Talk ; The Do's & The Donts. Yang ni pulak event under Bacas Committee dan aku terlibat jugak secara langsung. Well semua event pada hari Khamis minggu lepas adalah disebabkan adanya Polisi Fiesta dekat kampus Seremban 3 nie. So dalam satu hari, ada banyaklah event


Bayangkan satu hari aku ada dua event. Agak terkejar kejar lah jugak sebenarnya. Dah lah aku tengah demam masa tue, memang larat tak larat memang kena kuatkan kan jelah diri ini

Inilah dia! Heyy ~ poster ni aku buat sendiri tau! *flip hair*

Awal pagi aku sampai terus tolong diorang apa yang patut lah. Tolong tengok pun ada jugak hahaha Untuk kelas aku, kitorang dapat handle Explorace dengan budak sekolah. Budak sekolah Form 1 tapi kitorang ingatkan budak sekolah rendah! HAHA Sebab comel dan kecik sangat diorang semua tue


Dalam pukul 10 lebih baru budak kelas aku take over dengan budakbudak tue sebab sebelum tu diorang ada talk pasal environment. Aku jaga check point dan aku buat Kotak Beracun. So macam okaylah ~ Pukul 12 tengah malam baru buat soalan Kotak Beracun HAHAH memang dah biasa buat kerja last minute macam nie -.-


Dalam pukul 11 pagi lebih dengan matahari terpacak, kitorang berpanas dekat padang tue. Subhanallah, memang panas. Kitorang yang lelaki ke, yang perempuan ke masing masing sibuk berebut payung dan sunglass sebab memang panas giler hahaha tapi alhamdulillah masa budakbudak main game Explorace, jadi teduh je :) Alhamdulillah ~

Me and Wan Mahirah :)

My classmates ; Alif, Wan, Paan dan Alira

On the way nak pergi padang :)
Tapi before tu kita gelak gelak dulu mihmihmih ~

Seronok jugaklah sebenarnya sebab dapat tengok budakbudak sekolah yang berlainan bangsa ; Melayu, Cina dan India sama-sama boleh main dan gerak sama-sama. Diorang gelak ketawa macam tak ada apa-apa which is so touched my heart sebab diorang tak ada pun nak gunakan perbezaan yang ada pada mereka sebab halangan untuk mereka berkawan. Aku harap mereka tu semua akan jadi kawan sampai bila-bila :)


Game pulak macam-macam jenis hahaha Yang last minute punya game pun ada sebab kitorang gunakan barang-barang yang sedia ada untuk jadikan game. Bayangkan pukul 11 nak main, pukul 7 duk fikir game apa yang nak dimainkan hahaha memang hebat kawankawan aku nie hahahha


Tapi jujur aku cakap, aku sangat bersyukur sebab masa Explorace berlangsung, memang semuanya going smoothly dan semuanya macam enjoy. Aku rasa bukan sahaja budakbudak enjoy, kami yang jaga checkpoint dan jadi fasilitator pun enjoy macam apa. Siap berlari-lari lagi dengan budakbudak dekat tengah padang hahah :D


Atleast kami jadi budakbudak kejaplah masa tue :)

Di checkpoint aku :)
Cari gulagula dalam tepung 
Checkpoint Faiz - skipping sambil buat bunyi haiwan

Dalam banyak banyak checkpoint, aku rasa checkpoint Faiz palinglah the havoc sekali sebab budakbudak kena skipping sambil buat bunyi haiwan. Masalahnya bukan budakbudak yang buat bunyi, dengan Faiz sekali buat bunyi. Budak budak sukalah dengan Faiz dengan perangai kelakar dia tue hahaha Masuk je dalam dewan, semua budakbudak cheers untuk Faiz hahahha


Lepas tu bila dah habis Explorace, kami semua macam rehat dekat tepi padang tu sebab memang penatnya tak dapat nak cakap apa lah. Aku, Alira, Wan dan Faiz siap pergi ke 7E sebab nak beli air yang betulbetul sejuk. Dah lah pakai baju sama, dengan muka penat ; masuk masuk ke ke 7E terus serbu dengan bahagian air hahahah

Habis explorace, kami bergambar!
Muka penat handle Explorace

Oh ya ~ selain dari ada Explorace, ada jugak booth-booth jualan. Ada jual macam-macam. Ada makanan, ada dari Bacas Committee yang jual (Terima kasih dengan Carrina and Ummu sebab tolong jagakan booth kami!) . Dan yang paling seronok, ada jugak kawankawan kami dari Shah Alam yang sanggup turun ke Seremban sebab nak jual jual dan dapat jugaklah jumpa dengan mereka dan borakborak. Lepas rinduuuuuuuuu!

Bergambar di booth Environment kami!

Apa yang Midin buat tue?! Hahahaha

"Kau tengok tu! Ada ke patut?!" - Midin
"Pedulikan mereka yang penting gambar kita tetap ada!" Faiz dan Faris hahaha

Team yang jaga hadiah tapiii hmm hahaha

Overall aku rasa enjoy giler dengan handle Explorace dengan budakbudak ni dan budak kelas aku. Sebab memang having fun dan gelak ketawa je. Even terpaksa berpanas dan fikirkan game apa yang nak dimainkan, tapi kami memang enjoy je sebab masing-masing kelakar, ada je lawa dan benda yang buat kami semua gelak sesama sendiri hahaha


Terima kasih korang untuk kenangan Environment ni! Terima kasih untuk semua kerja dan usaha yang kita semua buat pada hari tue! Insyallah semoga esok lusa kita akan tetap bekerjasama lagi! You all are the best! :D

Dan semoga kita semua dapat 5% carrymarks Environment tue! mihmihmihh ~ Harap Sir Fajil baca blog aku nie hahah :D

They hung this at my tudung -.-

p/s : Beli kelawar tu sebab comel sangat 


 

TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

Monday, May 05, 2014

Selamat Hari Lahir Sahabat!

Assalamualaikum 


Tak payah cakap banyak sebab aku cuma nak ucapkan 


SELAMAT HARI JADI SAHABATKU!


Aku kenal dengan dia dah lama dah, sejak diploma lagi tapi haram memang aku nak tegur dia. Yelah ~ masa tu dia ni antara budak top dalam batch aku sebab selalu dekan every sem. wowowo ~ hebat kan? Just kitorang cakap bila perlu je, contoh nak tanya pasal kelas ada ke tak, ada kertas lebih. Tu je. tak lebih. 


Kalau jumpa tepi jalan, lagilahhhhhhhhh aku wat derk sebab aku dengan budakbudak kelas aku dan dia dengan budakbudak kelas dia


Tapi semuanya berubah lepas aku dapat masuk Degree dekat Shah Alam sekali pulak dengan dia. Memandangkan kami kami ini adalah dari DPA UiTM Dungun so nak tak nak kenalah kawan dengan dia sebab dah dia je yang aku ada untuk aku survive. Yang lain semua kawan kawan baru U.U

Titik mula kita jadi rapat :)

Tapi sape sangka kan, dari tak kenal tu lah yang jadi rapat. Dari rapat jadi akrab dan cinta sampai sekarang hahaha ayat nak lebih aku nie -.- Trust me, from that moments, apa sahaja aku dengan dia kongsi cerita. Sleepover berapa banyak kali. Mengarut dengan dia berapa entah juta kali, apatah lagi kalau gelak ketawa


Semua orang macam tahu aku dengan dia memang gurau kasar. Even Kak Aj pun dah faham sangat dengan kitorang masa handle event dekat Kolej Melati tue. Memang sangat gurau kasar tapi entahlah, aku dengan dia macam okay je, tak kisah pun. Kalau aku buat dekat orang lain, konfem tarik muncung mulut 40 ela

Masa sama kita handle event dekat Kolej Melati

Dia ni selalu kutuk aku. Kalau orang lain tegur baju aku cantik, dia dengan lantasnya akan cakap "Hodohnya baju kau!" Memang tak membangun betul lah komen dia nie -.- Suka betul sakitkan dan sakat aku dengan macam macam. Lepas tu kalau study pulak, perghh ~ memang menakutkan betul sebab dia takkan pandang kiri kanan depan belakang. Aku rela study sensorang dari study dengan dia kekekkee ~


Tapi apa yang aku buat stick dengan dia adalah dia memang seorang kawan yang baik walaupun mulut laser. Hahahah ~ Memang seorang yang baik. Kalau aku susah dan perlukan apa-apa, aku tahu aku boleh harapkan dia. Kalau aku nak makan apa-apa, hmm yang ni dia tak pernah buat lagi kot so kau kena buat lepas nie hahahahha


Kalau dia tengok aku monyok dan senyap je, mesti dia akan perlahan-lahan tanya aku "Kenapa nie? Ceritalah" Ya, tiap kali aku sedih dan momyok, dia akan tetap tanya soalan yang sama nie. Memang akan tanya dan aku takkan pernah tolak untuk bercerita dengan dia dan dengan dia, memang aku tunjuk perangai sebenar aku, aku menangis depan dia dan ceritakan semuanya

Selfie dalam kelas Arab

Kalau aku menangis, dia akan datang dekat aku dan cool downkan aku. Dia akan mesej adik aku untuk suruh adik aku happykan aku. Dia akan datang kepada aku bila aku perlukan dia. Dan dia pun sama. Dia akan datang dengan aku bila dia tahu dia tak tahu nak ceritakan kepada siapa ecceceh fefeling special gitu hahhaha


Dengan dia aku boleh whats app macam seorang kekasih lepaskan rindu kepada kekasihnya. Dengan dia aku boleh share satu katil, bantal dengan dia. Selimut tak lah sebab mana boleh share selimut kekekeke Dengan dia aku pernah share satu bungkus nasi dengan lauk paprik ayam untuk sahur. Walaupun aku dengan dia sama-sama lapar, tapi asalkan dapat makan sorang sikit pun jadilah. Dengan dia aku boleh share everything. Dengan dia aku boleh hmm macam macam lagi lah


Siapa sangkakan dari zaman kita Diploma tahun 2010 dan kini pada tahun 2014 kita jadi kawan baik. Kita jadi kamceng dan giler sama-sama dan kita boleh nangis sama-sama sambil cerita itu ini. See, macam mana masa itu mengubah kita perlahan-lahan :) 

Masa pergi Kelatan barubaru nie :)

Oh ya, yang paling aku terharu sekali adalah bila dengan spontannya kawan kami semasa Diploma, Anima cakap "Kau dengan dia memang gandingan terhebatlah kalau buat assignment!" bila aku ceritakan aku satu group dengan dia untuk Local Government kami semester lepas. Sebab apa? kekekek ~ adalah :p


If you read this (memang aku akan suruh kau baca) aku memang sayang kau. Tak nak lah tengok kau sedih. Let gone by gone dan hargai orang yang ada sekarang ni yang sayang dan terima kita seadanya, yang sanggup berkorban masa, tenaga dan wang untuk kita. Kawankawan ada je sekeliling kau cuma aku tahu, aku paling special sikit dalam hidup kau after Chepa kan? HAHAHAHAH

Kau suka posing keluar kaki mcm ni kan? Hahahha

Ingat pesanan aku hari tu ; ada banyak benda dekat atas dunia ni yang boleh kita gembira dan tersenyum tapi kenapa dengan hal yang satu itu, kita kena bermuram durja dan menangis? Remember this. I will always be beside you until my last breath. Maafkan aku kalau ada salah dan silap. Alaa biasalah ~ manusia kan tak sempurnakan?


Uish tak sangka pulak aku boleh tulis dekat entry aku pasal kau HAHA Ceh sukalah tueeeeee puii ~ Selamat Hari Jadi Sayang. Jadi anak yang solehah, yang dimurahkan rezeki, yang dilindungi Allah swt selalu, yang menggembirakan orang lain untuk senyumkan orang lain, yang ada time susah dan senang, yang memudahkan kepada orang yang susah dan sebagainya. Malas dah aku nak tulis sebab esok aku ada dua presentation kekekek


Yang penting sekali ingat ; i love you bebigurl
Mysara Newrie & Fatihah Sulaiman ; bebigurl

Dia ; Nur Fatihah bt Sulaiman 

 

TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

Saturday, May 03, 2014

BA 5D ; Classmates Day Out at Jeram Toi!

Assalamualaikum


Hmm orang lain sibuk duk buat assignment, research dan bagai bagai projek dan presentation, boleh pulekkkkkkk aku dengan budak kelas aku pergi release tension mandi air terjun! HAHA

Classmates Day Out at Jeram Toi!
Seronok bak hang dapat mandi! HAHA

Alkisahnya kitorang dah plan lama dah, before cuti midterm lagi dan kitorang decide pilih Labour Day untuk mandi manda air terjun! So dekat mana? Dekat Jeram Toi! Alahai, tak adalah jauh sangat pun dari UiTM Seremban 3, dalam 20 minit okaylah kot ~ hehe


Pukul 9 pagi kitorang dah gerak dengan konvoi 5 buah kereta selepas berkumpul depan pintu UiTM. Setiap rumah kena bawak makanan masing-masing. Macam aku, hahaha aku kan duduk kolej so takpayah buat apa apa cuma aku tolong Nad buat sandwich telur je lah hihihi

Woot woot! :D

Sampai je dekat sana, dah lelah sebab kena panjat macam bukit. Dah sampai kitorang set up tempat, makanan dan get ready for BBQ! Seronok hokkkay! Kebetulan masa tu dah ramai dah orang walaupun aku rasa kitorang dah awal dah

Woot woot!

Dah sudah set up tempat! woot woot!

Gadis gadis Melayu hihihi

BBQ in the making!

Lapar punya pasal sebab tak breakfast, makan je apa yang ada hahaha :D
Ambui sorang sorang dapat makanan HAHA

Lepas tu, kitorang pun main main air, kononnya nak cop tempat lah nak mandi kan tapiii ya Allah ceteknya air! Air paras lutut jeee! Mana puas weyh nak mandi. Entah macam mana entah, Faiz datang dekat kitorang "Dekat depan tu tempat dalam sikit. Jom lah mandi" Aku pun apa lagi, ajak lah budak perempuan kelas aku yang lain join


Masuk je dalam air, aku dah lost confident kejap sebab air paras dagu aku je weyh! Nampak tak dalam? Tinggi aku pulak 154 so haaaaaaaa ~ pandai pandai lah korang fikir kan? HAHA tapi sumpah seronok sebab inilah ertinya mandi weyh! HAHA

Ini diaaa paras air dalam kolam tue!

Ya Allah masa ni memang seronok giler sebab dapat mandi ramai ramai. Bayangkan weyh, aku ni lah paras air takat dagu je, lepas tu bila duk mandi sambil gelak ketawa, bayangkann ~ berapa gelen air yang aku dah telan sebab gelak sambil menyelam punya pasal hahaha


Aku tak tahulah, masa mandi dekat tempat dalam tue, masingmasing buat lawak esp Faiz lah ~ Kerjanya nak gelak je. Tambah pulak dengan Hazierah yang comel dan pandai berenang dengan gaya Olimpik dia tu, sumpah jadi lawak je. Kitorang yang berenang dan tengok tepi kolam tu asyik gelak je. Kebetulan pulak kan, masa tu orang dah tak ada. Diorang dah start balik, tu yang kitorang conquer kolam tue


Kebetulan pulak, Alira dan Wanwan ada bawak waterproof case. Tu yang masing-masing dapat selfie dalam air lepas tu macam jakun je dapat amik gambar sambil mandi hahaha. Ingatkan nak amik gambar sambil menyelam dalam air tauu tapiiiiiiiiiii air keruh! So memang tak nampak apa apa

Tu dia, selfie bak hang hahaha
Inilah hasilnya hahahhaa
Mereka yang perhatikan barangbarang semasa kami mandi, yeay! terima kasih korang hehe :)
Tengoklah muka masing-masing hahaha

Really having fun! :D

Masa berenang tu kan, kitorang memang gelak tak henti henti. Aku ras satu Jeram Toi tu memang dengarlah kitorang gelak sebab lelaki perempuan semua buat lawak. Dah lah masa tu, kitorang je yang ade je dekat kolam tue. Yes, memang kitorang je. Kalau ada pun, just 2 3 4 5 orang je yang ada duduk tepi, perhatikan kitorang duk gelak ketawa hehe


Yes, memang seronok. Aku rasa release tension yang midterm test minggu sebelum tue :) 

Ambui suka tauu hahaha

Nah, model Mangga. Gambar ini je yang mampu aku nak upload, gambar gambar lain ;
sensor hahahha
Fefeling gitu
Nampak tak? Asyik gelak je hahaha

Masingmasing nak masuk dalam gambar hahaha

HAHAHAHA gambar ni memang paling win lah!

Nasib baik ada waterproof case so boleh amik gambar dalam air heheh

Bajet bajet macam model Mangga je memasing hahahaha
Lepas tu dah agak agak macam orang ramai dah mula datang, kitorang pun pergi balik ke tempat kitorang dan makan! HAHA yelah ~ perut dah lapar, dengan makanan duk memanggil manggil kitorang lagi kan hehe :)


Makanan pulak memang heaven betul hari tue. Ada nasi putih, gulai ayam, sandwich telur dan sardin, ada karipap, mee hoon goreng, ada ayam BBQ, sosej bakar, ada coleslaw, ada potato salad. Memang heaven sebab makanan pulak semuanya sedap sedap dan kitorang memang lapar okay masa tue 

Masing masing sibuk nak makan hehe :)
After makan, kitorang semua diwajibkan turun dalam air yang cetek tu! HAHA Sebab apa? Kitorang nak main gameeeeeeeeeeee! Gamenya aku dengen Faiz lah yang buat. Memang lawak lah masa game tu berlangsung. Kitorang dibahagikan mengikut group masing masing yang dah dicabut sebelum pergi lagi hihihi


Al kisahnya game tu macam soalan pasal perempuan, contoh macam pasal fesyen, hijabster dan macam macan lagi tapi soalan tu ditanya kepada lelaki dan begitulah sebaliknya. Group mana yang tak dapat nak jawab akan disembur dengan air oleh orang lain HAHA

Semasa briefing game 
Game oleh aku dengan Faiz hihihi tapi Faiz yang main characternya hihi
Haih nak susun dalam group pun kecoh hahaha

So bayangkan macam mana masing-masing semua basah sebab seronok duk main sembur sembur air, even jawapan salah atau betul


Game kedua pulak, pasal kena figure action. Sorang ahli diberi satu kertas mengandungi action yang kena buat dan lakonkan kepada semua orang dan orang terakhir kena teka apa figure action tue


Masa ni sumpah lawak sebab masing-masing buat figure action dengan macam macam cara asalkan group member faham. Kalau salah, kena sembur air jugak hahaha Figure action yang kena lakokan tu pulak boleh tahan susah jugak weyh! Antara figure action kena lakonkan adalah :


  • Iron Man kena demam denggi
  • Bobo kencing merata-rata
  • Gajah melahirkan monyet
  • Ikan lumba-lumba menari Gangnam Style
  • Penari zapin kena sembelit
So bayangkan sorang sorang buat figure action macam ni dan semua orang gelak hahahah Lepas tu kitorang main game bola beracun yang ala ala true or dare. Sorang baling bola dekat seseorang dan akan ditanya soalan


Haih ~ soalan pulak memasing macam soalan mat rempit bak kata Nad HAHA Sebab apa? Soalan yang macam tak munasabah langsung. Contoh soalan 

  • Kau dah ada pakwe/makwe belum?
  • Kau suka siapa dalam kelas nie?
  • Apa ciri-ciri suami/isteri pilihan kau?
  • Kau ada crush dekat sesiapa tak?
Bila turn nak jawab tu, masing masing senyap je sebab nak tahu tapi lepas dapat tahu, masing-masing gelak dan kecoh nya macam hape hahahah :D Ada yang cakap "Alaa jawab je dengan jujur. Cerita sini habis sinilah!" esp part soalan yang suka siapa dalam kelas tue HAHAH Tapi Paan dengan lantasnya berkata "Ah tak ada tak ada! Cerita sini bersambung lepas nie!" HAHAH

Muka bahagia dapat sembur air dekat orang hahaha

Masa kena sembur air hahahah :D

Lepas dah main game semua, kitorang pun ansur-ansur kemas barang dan pergi tukar baju. Cuma satu je lah yang tak berapa best sangat sebab tempat nak tukar baju macam tak ada. Orang lelaki senanglah cuma yang perempuan macam susah sikit sebab tandas diorang macam senang orang nak intai dan ada sarang lebah. End up, kitorang semua singgah surau terdekat dan tukar baju


Oh ya, kitorang pun ada game pertukaran hadiah. Masing-masing wajib ada hadiah dah cabut undi untuk tentukan sape dapat hadiah hahahah lepas tu, yang paling lawaknyaaaaaaaaaaaaaaaaaa ada yang duduk satu rumah, dapat hadiah dari housemate sendiri! HAHA So macam tak syok lah kan ~ hehee

Masing masing dengan hadiah hehe :)
Sedang mengemas ngemas

Entah macam mana entah kan, dalam duk tunggu masingmasing sudah tukar baju, dapat pulak idea nak main boling! HAHA Aku on je, apatah lagi yang lain. So moh lah kita semua pergi main boling pulakkkkkkk!

Muka dah penat tapi sanggup nak turun p main boling pulak! HAHA

Main boling ni masa mula-mula main semuanya bola ke longkang je sampaikan Faiz cakap "Game ni strike semasa masuk longkang" HAHA Kebetulan pulak, geng geng Annas pun ada sekali sebab diorang tengah training untuk Bowling Tournament anjuran CASS. So berderat kitorang 3 lane dengan kecohnya macam-macam suara dan gelak ketawa

Antara yang main dan tengok orang main boling hahah
Pemain dan suppoters boling hahaha
  
Aku tak tahu lah mcmana boleh terjadi kes atas nie hahahhaa
So lepas kitorang main boling, masing masing balik sebab memang dah penat dah. Yelah sebab seharian kot duk gunakan tenaga. Dari awal pagi sampai lewat petang kan? Aku pulak, after main boling, pergi dinner KFC dan terus balik. Punyalah penat kan, aku sampikan tertidur kejap dalam kereta


Begitulah ceritnya ; Classmates Day Out kami di Jeram Toi. Memang having fun betul lah ~ penuh dengan gelak ketawa jeee. Gelak tak hengat dunia sampaikan masa main boling tu, aku dah kena migrain dah sebenarnya sebab hyper sangat kot ~ 

My classmates :)
Kepada classmate aku semester ini, BA 5D ; terima kasih korang untuk moments ni. Korang memang superb dan terbaik sangat! Memang terbaik sebab dapat classmates macam korang, yang heaven dan giler giler betul, perangai sorang sorang macam hantu. Kepada yang tak dapat join kitorang masa nie, takpe. Nanti next time kita buat lagi okay :)


p/s : kesannya, aku demam sebab panas sejuk panas sejuk kot ~ 


TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

[klik it]

recent posts