[Search]

INSTAGRAM : MYSARANEWRIE

[klik it]

The Narrator





Assamualaikum and hai semua! :D *sambil lambai-lambai tangan dengan senyuman lebar*


Known as Mysara Newrie, you can called me Mai, Sara or Mysara, I dont mind. Born on 8th January 1992 at Kuala Terengganu and now stayed at Kuala Lumpur :)


Basically, this is by education background hehehe Feel free to say hai in case kot kot korang pun pernah satu sekolah dengan aku ker tanpa disedari :p

  • Tadika Mikamas, Port Dickson tahun 1998 
  • Sekolah Kebangsaan Port Dickson tahun 1999-2002
  • Sekolah Kebangsaan Tengku Mahmud, Besut tahun 2002-2004
  • SMK Tengku Mahmud, Besut tahun 2004-2008
  • Sekolah Sains Kuala Terengganu tahun 2008-2009
  • Diploma Pentadbiran Awam, UiTM Dungun tahun 2010-2012
  • Sarjana Muda Sains Pentadbiran (Kepujian), UiTM Shah Alam tahun 2013
  • Sarjana Muda Sains Pentadbiran (Kepujian) UiTM Seremban 3 tahun 2014
  • Sarjana Eksekutif Sains Pentabirdan, UiTM Shah Alam tahun 2015-2016  

Aku juga ada menjual serum di IG Shop @serumforyou. Jemput semua untuk usha-usha ye :) Aku jual dan aku pakai serum ni so aku boleh guide korang 100% :)


Status : menyiapkan dan memperbaiki diri sendiri untuk menjadi pemilik tulang rusuk bagi seseorang yang halal satu hari nanti, Insyallah :)





  • Kenapa aku berblog?

Sebab aku suka bercerita tentang apa sahaja yang terlintas dalam fikiran aku. Kadang-kadang aku memerhatikan keadaan sekeliling tapi tak ada medium untuk meluahkan pendapat dan pandangan aku. So aku jadikan blog ini sebagai tempat untuk aku berkongsi pendapat dan dalam masa yang sama, membaca pandangan dari bloggers yang lain :)

Aku suka bercerita dan menulis apa-apa sahaja ; kehidupan seharian aku, kawan-kawan, pasal study aku, buku, lagu dan novel, pendapat aku tentang sesuatu perkara dan kadang-kadang pasal isu semasa.

Plus, aku suka share apa yang aku tahu. I know by writing in the blog would help those who need some information. So kebetulan aku dah tahu kan, why not I share it with you guys kan?



  • Kenapa blog dalam bahasa Melayu?
Sebab aku lebih senang dan santai berblog dan dalam bahasa ibunda kita sendiri. Sesuatu idea dan pendapat aku mudah diterjemahkan melalui bahasa Melayu dan aku yakin hampir kesemua pembaca blog aku adalah orang Melayu juga :)

Tapi sejak dah macam okayyy sikit cakap English, so kadang-kadang ada lah jugak terselit Englishnya. Sebab UiTM kan ajar studentsnya untuk cakap English kan? Hahaha so marilah kita praktikkan #UiTMDiHatiku




  • Sudah berapa lama berblog?
Aku start blog dari Form 5, tahun 2009. So kiralah berapa aku dah menulis blog kan? Dari tak tahu apa-apa, aku slow-slow belajar selok-belok dalam berblogging ni dan macamana nak attract pembaca. Kalau aku baca-baca entry aku semasa mula-mula berblogging, aku rasa macam jauh beza dengan cara aku tulis entry sekarang. Betul cakap orang ; pengalaman mendewasakan kita dan same goes to blog :)

Dan insyallah aku akan terus berblog. Aku rasa blog ni dah jadi sebahagian dari hidup aku sebab suka duka aku semuanya aku curahkan dekat sini. Aku tak boleh bayangkan macamana kehidupan aku kalau tak ada blog untuk aku bercerita nanti. Blog ni ibarat diari aku dah. Dulu-dulu before aku tak ada blog aku selalu tulis diari tapi bila dah ada blog, guna blog sudahh ~ :D



All my social media named Mysara Newrie. Anda perlu rajin search je :) Hahaha :D



Last but not least, don't judge me on my appearance because if you keep on judging people, you don't have time to love them :)



"I'm selfish, impatient and a little insecure. I make mistakes. I am out of control and at times hard to handle. But if you cant't handle me at my worst, then you sure as hell don't deserve me at my best" 





HAPPY READING PEPS! :D





TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

[klik it]

recent posts