Senarai Barang Yang Perlu Dibawa Ke UiTM

Monday, June 21, 2010



Salam. Ramai betul orang duk mintak list barang-barang yang perlu dibawa ke UiTM dengan aku. Haha :D Maka aku pun rajin kan otak aku untuk fikir apa barang-barang yang perlu dibawa nanti :D


Aku buat list ni mengikut kepala otak aku dan dibantu oleh insan-insan yang cemerlang, gemilang, terbilang. Haha ;D Kalau ada apa-apa yang aku tertinggal, bagitahu aku ok? :)


PAKAIAN
  • Lelaki - Baju Melayu, sampin, songkok, capal, tanjak, keris. Haha :D
  • Perempuan - Baju kurung, kain dalam, jubah
  • T-shirt/Kemeja lengan panjang/pendek
  • Seluar track/slack/jeans
  • Tali pinggang
  • Inner *girls only*
  • Baju tidur/Kaften
  • Kain pelikat/batik
  • Sweater
  • Babies babies =.="
  • Kain hitam

KAKIKU
  • Kasut hitam/sukan
  • Kasut biasa *untuk bawak ke kuliah*
  • Flip Flop
  • Stoking
  • Tali kasut
  • Kiwi kasut

TUDUNG
  • Tudung Ariani/Yuna/Bawal *ikut suka kau ~ :D
  • Anak tudung
  • Brooch
  • Pengikat rambut/Sepit rambut

PENJAGAAN DIRI
  • Sabun mandi/Syampu rambut/Pencuci muka
  • Ubat/Berus gigi
  • Minyak wangi/Minyak rambut
  • Bedak
  • Deodorant
  • Losyen
  • Nail clipper/Shave/Putik kapas/Sikat

Oh satu lagi, nak jadi pelajar ni mesti akan busy dan tak sempat nak jaga muka kan! Ish malunyaa kalau kulit berminyak masa presentation, dengan jerawat duk tumbuh lagi, aduhaii ~

Nak tahu cara mudah menjaga kulit muka?

ASK ME HOW!

LAUNDRY
  • Hanger
  • Kepit baju
  • Sabun basuh baju/Berus basuh baju
  • Bakul baju kotor
  • Baldi/gayung
  • Iron/Iron board
  • Bakul kecik *untuk letak syampu, sabun dll

STATIONERY
  • Seletep/Double seletep
  • Stepler/Ubat stepler
  • Pen/pensil
  • Klip kertas
  • A4 Paper
  • Penebuk lubang/Ring
  • Kertas warna/Pembalut hadiah
  • Softboard
  • Gunting
  • Fail kertas
  • Beg/Pencil case


KEAGAMAAN
  • Songkok/Kopiah/Kain pelikat
  • Kain sembahyang
  • Sejadah
  • Al-Quran/Al-Mathurat


BILIK
  • Cadar/Selimut
  • Bantal/Sarung bantal
  • Tuala/Kain batik basahan
  • Carpet/Alas kaki
  • Kertas minyak *alas dalam almari baju
  • Jam loceng
  • Penyangkut baju
  • Tong sampah kecik
  • Tabung *nak bayar duit PTPTN nanti :D
  • Cermin kecik
  • Kunci mangga
  • Plastik bag
  • Kalendar *kira berapa hari lagi boleh balik :D
  • Mini sewing kit
  • Extension plug
  • Pewangi locker

MINI BAR

  • Stok makanan
  • Pinggan/Mangkuk
  • Tupperware
  • Sudu/Garfu/Chosptick
  • Gelas/Mug/Botol air
  • Termos/Heater

GADGET

  • Laptop/Charger laptop
  • HP/Charger/Kabel HP/Earphone
  • Mp3/Earphone
  • Pendrive
  • Kamera/Kabel kamera

EMERGENCY
  • Minyak angin
  • Minyak gamat
  • Ubat nyamuk
  • Ubat Gegat


DOKUMEN-DOKUMEN

  • Borang-borang
  • Salinan fotostat IC/Sijil Beranak dll
  • Beg duit/Kad Bank/Kad SSPN/Lesen Memandu
  • X-ray/Medical check up results
  • Gambar pasport


Weh ! Jangan lupa bawak diri sekali ! Haha :D

You Might Also Like

21 comments

Follow my Instagram @mysaranewrie

Subscribe