[Search]

INSTAGRAM : MYSARANEWRIE

[klik it]

Friday, November 13, 2009

Duhai Followers

Saya taw ramai yang ternanti2 kan pasal cerita semasa Aspuri Night, Jamuan Perdana, Jamuan PRS, Jamuan Badar, Jamuan Rumah dan nth pape lagi jamuan. Masalahnya sekarang ini ialah saya akan masuk ke asrama pada petang ini juga kerna arahan GPK HEM saya yang baru 2, Cikgu Rozazat yang muka boleh tahan jugaklah. Haha. So rasanya saya akan mengupdate pasal jamuan2 2 selepas SPM nanti. Hehe. Lambat lagi 2. Anyway Raya Haji ini saya tidak balik kerna nak tumpukan pada kertas Bio. Tak da pape nak cakap. Gotta go!!
Cikgu Rozazat berkata2 kepada saya,
"..Sara, awak kena masuk asrama semula pada hari Jumaat sebelum pukul 6 ptg.."
Aku "..???.."

TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

Tidak Berkata-kata

Detik 18 November 2009 dinantikan oleh semua calon2 SPM 2009..Tunggu nak berperang dengan kertas, ink2 dakwat dan soalan2 yg selama ini telah menghantui ketenteraman hidup kami semua selama 2 tahun. Kami akan pastikan korang semua akan kami tumpaskan pada pengumuman pada tahun hadapan. Masa 2 korang semua akan tunduk dengan kitorang dan mengakui bahawa kamilah pelajar-pelajar yang maha bijak lagi cerdik. Haha.
Tembak Ko..! Mati ar ko lepas nie..!!
Nafas ini sudah tak selancar dahulu sejak kau muncul dalam hidup kitorang. Ceh!



Segala gerak geri ko kitorang dah dapat agak. Tunggu nak tembak ajer.

Maaf! Tuan punyer blog ini sudah terbang ke SESTER atas arahan komandan, Cikgu Rozazat untuk berbakti kpd keluarga, masyarakat dan diri sendiri untuk menempuhi peperangan yang dinamakan SPM! Semoga tiada pertumpahan darah yang berlaku. Amin ~
Doakan kejayaan saya!!!


TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

Menjelang SPM...

Salam. Hehe. Sepatutnya tak boleh balik tapi entah macam mana entah cikgu bagi kebenaran untuk balik bermalam tapi dengan syarat Jumaat petang kena check in dah sekolah. Argh, tak kisah ar. Asal boleh lari sekejap dari ketensionan yang makin menggunung macam Gunung Everest. Haih.

Kali ini aku tak taw nak cakap ape. Actually aku ingat nak cakap pasal jamuan2 yang berlangsung kat sekolah sepanjang 2 minggu berturut2. Haih, memang penat lorh. Tiap2 malam kena pakai baju lawa2, pakai make up *ehem2x.. Haha. Apa salahnya menjadi cantik kan? Memang sifat semulajadi seorang wanita lah.. Tapi disebabkan jamuan2 itu memang ada banyak story dan banyak gambar, so aku decide lepas SPM nanti aku cerita k. Masa 2 otak lebih rilex sikit kan dari sekarang ini. Owh..sangat penat + sangat tension + sangat bimbang + sangat emosional + sangat berdebar + sangat tak tentu arah dan macam2 lagi lah sangat nie. I'm sory guys. At this moment, I can't put how I'm feeling into words. Yang pasti sangat tak happy.

Ok. Menjelang SPM ini kan, macam aku cakap sebelum ini, ada Jadual Kelas Anjal. Sepanjang kelas2 itu diadakan, memang tak sah kalau tak dapat kertas2 soalan dari negeri2 lain. Kadang2 aku dengan kawan2 aku tak taw nak letak mana kertas2 2 semua. Kalau kitorang kemas kertas2 2 hari nie, esok lusa ada kertas lagi. Haih, so aku dan kawan2 aku amik keputusan untuk pakat letak je kertas2 kat mana2 tempat yang dirasakan selamat.
Bagi aku pulak, aku dah ada 3 locker buku kat dalam kelas tapi masih tak mencukupi untuk menyimpan semua buku2 dan kertas2 soalan aku. Haha. Amacam? Terror kan kitorang? Hehe. Tak ingat pulak nak amik gambar bundle2 kertas 2. Kalau tak boleh korang tengok. Pintu locker aku dah rosak dah sebab byk sgt barang yang aku letak expecially buku2 ar. Haha. Maaf cikgu! bukan salah saya, pintu locker 2 yang tak berkualiti! Haha.

Budak lelaki kelas aku. Masa nie kitorang baru dapat Paper 2 & 3 Kimia Negeri Johor. Tadi sebelum balik kitorang dapat 5 set soalan Paper 1 & 2 Add Math Negeri Melaka, Selangor & Perlis tak silap aku. Lepas 2 dapat Paper Trial English. Tak dan lak nak tengok dari negeri mana sebab Cikgu Jat suruh budak2 nie pergi sembahyang Zohor belaka. Haih. Tak pasal2 kena marah dengan cikgu lagi. Bengang giler aku masa 2. Rasa cam nak meletop je!!

My click! Muke sume cam bengang jer. Ye lah, exam kan dah nak dekat. Huhu. Insyallah kami semua pasti boleh buat. Amin ~

Wah! 1st time dapat bergambar dengan budak2 nie. Haha. Akhirnya dapat jugak dicapture oleh Cik Siti Aishah kite! Nway, know dis boys as [from right to left] Shakir Zufayri aka Lubby, Nainiman aka Jebeng & Shahir Md Azam aka Districz. Hehe. Mereka ni sgt2lah kepala giler2 dan suke sgt mengusik orang. Agaknya dorang tak sedar yang gmbr dorang kena snap masa nie. Haha. Lantak korang lah!

Hurm. Rasa dah tak ada apa2 lagi nak tulis. Just sibuk tengah membilang hari je lah skrg nie. Hehe. Aku cuba untuk menjadi rilex dan bertenang. Insyaallah aku akan buat yang terbaik untuk SPM ini demi masa depan aku sendiri. Anyway, 2 jelah yag latest pasal aku. Bubye semua. Jaga diri korang bek2 taw dan doakan kejayaan saya di medan SPM.

Oh ya! Aku da bawak hp pergi asrama. So sesape nak hantar msj dialu2kan tetapi aku hanya boleh balas pada masa2 tertentu sahaja. Hehe.

Jadual SPM 2009 [untuk subjek Sains shj]

18 NOV 09 - BM 1 - SEJ 1 - BM 2

19 NOV 09 - BI 1 - BI 2 - SEJ 2

23 NOV 09 - MATH 1 - MATH 2

24 NOV 09 - PAI 1 - PAI 2

25 NOV 09 - ADDMATH 1 - ADDMATH 2

30 NOV 09 - BIO 2 - BIO 1 - BIO 3

03 DIS 09 - FIZ 1 - FIZ 2 - FIZ 3

08 DIS 09 - CHEM 1 - CHEM 2 - CHEM 3


TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

Friday, November 06, 2009

Mengupdate blog tak salah kan??

Salam. Dah lama tak update blog kan?? Haha. Maaf semua kawan2 ku. Sekarang ni aku masih kat sekolah lagi, sedang berhempas pulas untuk menghabiskan semua kertas2 trial dari negeri2 lain. Antaranya Pahang, Perlis, Kedah, Selangor, Kelantan, Johor dan bla bla bla. Aku perhatikan semua bentuk soalan 2 lebih kurang sama je. So aku harap2 sgt untuk SPM nie semua soalan aku dapat jawab. Amin.. ~!

Anyway, start dari hari apa entah, kat Terengganu ni asyik hujan jer. Mula2 suka jugak lah tapi bila dah lama2 rasa cam, "haih..bile hujan nak berhenti nie?.." nak taw tak sebab apa? sebab banyak giler baju kotor. Bila basuh tak tahu nak sidai kata mana dan kalau sidai kat ampaian 2 habis semuanya basah dan kotor balik. Haih, terpaksalah melanggar peraturan lagi dengan menyidai baju2 2 kat bilik kosong. Ni kalau Cik Nurhanani 2 taw aku dengan kawan2 aku buat benda nie, teruklah aku kena bambu dengan die. Haha.

Ok. Sekarang mari kiter tengok countdown SPM kat bawah 2. Tengok! lagi berapa hari lagi kan? So aku rasa agak takut dan berdebar jugaklah. Huhu. Yelah, SPM kan penentu masa depan kiter kan? Mula2 aku rasa cam "argh..!!tak mau exam lagi..!!" But what's da point aku cakap macam 2? macamlah aku nie ada Doremon yang boleh putar balik masa. So lama2 aku try cool down diri aku dan hadapi masa2 yang akan datang dengan hati yang tenang, sabar dan cuba untuk menjaga emosi aku sebaik2 nya. Yelah, dekat2 nak exam nie, emosi kan tak stabil. Kadang2 salah kecik je pown kiter boleh bengang tahap dewa. Aku tak mau ar jadi macam 2. Tak best doh..

Hurm ~ lepas grad dan malam perdana ari 2, ramai giler bawak hp pergi sekolah. Tapi honestly aku tak bawak pown ok. Aku rasa cam benda 2 serabut jer. Plus, kalau aku bawak pown aku tak da sapa2 yg nak msj ngan aku. Dengan Epy? aku rasa mak die dah amik kot hp dier. Huhu. Nway bufday dier 4hb baru2 nie pown aku da call die tapi dier tak angkat pown. Hurm.. ~
Ok. Sejak dua menjak nie, aku da gak ar layan perasaan aku sorang2. Aku da baca satu kisah nie. Kat Blues. Die cakap skrg ni susah nak cari gurl yang betol2 gurl. I mean a gurl yang tak pernah couple. Bukan yang itu ok! Hehe. Tak baik taw pikir yang bukan2. Ok. Sambung balik cerita. Yelah, dulukan gurl semuanya nampak sopan jer. Tak ada pown pergaulan bebas. Tapi sekarag ni? Korang pikir lah sendiri. Malas nak cakap byk2. Tepuk dada tanya lah selera masing2.

Hurm ~ [perasan tak aku asyik mengeluh jer? kenapa erk?] dah tak taw nak cakap apa. So aku rasa aku akan berhenti setakat nie jelah. Aku harap untuk SPM nie aku akan dapat straight A's. Insyallah. Aku nak happykan mama n ayah. Aku harap niat aku nie akan diberkati oleh Allah dan diperkenanNya. Amin. Aku pown da gak bernazar yang aku akan puasa 3 hari jika aku berjaya mendapat 9A. Insyallah. Aku akan cuba dapatkan 9A 2. 9A!!! Ko tunggu aku thn depan..! Aku akan dapatkan ko walau apa cara sekalipun..!!

p/s: raya haji nie dapat cuti selama 4 hari. Boleh balik rumah tapi semua budak2 batch aku berpakat tak nak balik langsung sebab nak study for exam Biologi. hehe. Anyway, dalam masa kitorang countdown untuk SPM, kitorang jugak sedang sibuk mengcountdown berapa hari lagi kitorang akan bersama kat Sester nie. Ni je lah sisa2 terakihir kitorang untuk bersama. Lepas SPM, masing2 bawak haluan masing2 dah. Lepas nie tak da dah kitorang nak kumpul sama2. Isk2..sedih pulak rasa..

Kepada Salman, aku taw ko baca blog aku nie. Honestly, aku enjoy giler dapat kawan dengan ko walaupun melalui hp dan ms. haha. Insyallah, hujung tahun nie aku akan turun ke Besut. Masa 2 kiter jumpa ok? Haha. psstt..jaga Ain ketat2 taw! Haha.



TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

[klik it]

recent posts