[Search]

About Me

INSTAGRAM : MYSARANEWRIE

[klik it]

Home Ads


Monday, August 29, 2016

Majlis Perkahwinan Nadia & Afiq

Assalamualaikum wbt


Sampai-sampai je dekat Concorde Hotel Shah Alam, terus macam "Weyh cantiknyaaa!" Sebab apa? 


Pelaminnyaaaaaaaaaaa, cantikkan?

Tenghari tu aku sampai Shah Alam, balik rumah kejap dan tukar baju sementara tunggu Faizah amik aku. Faizah ni duo terbaik aku sejak dari zaman Diploma hahahhaha Then kitorang amik Abe pulak dekat sebelah Concorde tu dan kitorang gerak sama-sama masuk ke dewan


Lepas dah dapat number meja, terus macam "Haiiii! Korang lamanyaaaaa tak jumpaaaaaaa!" Sebab apa? Hahah sebab dapat jumpa balik my second family masa dekat Degree dulu hahahhaha Of courselah Team Bacas. Bacas ni shortform kepada Bachelor of Administrative Science and Student Society. Dulu masa Degree, aku join lah Bacas dan macam-macam event dekat UITM Seremban dulu, kitorang yang organize dan handle


Dah kalau 24 jam duk menghadap muka yang sama setiap hari, makan tidur minum sembahyang dengan orang yang sama, end up jadi betul-betul rapat dengan budak-budak Bacas. So bila salah seorang dari kami ni dah nak berkahwin, of courselah semua orang nak turun padang! :D Excited kott!


Masa aku dekat Shah Alam dulu, Nadia selalu whatsapp aku "Kak Mai free? Jom jumpa!" kemudian kami akan terus makan makan dan makannnnnnn je sambil berborak dan update dengan cerita masing-masing hahaha Sebab tu masa dia cakap nak kahwin nanti, aku adalah antara orang yang paling happy untuk dia! Hahahha 

Di meja kamii

Aku dan Faizah. Dulu masa Diploma, di mana ada Faizah, di situ ada Mai
Begitulah rapatnya kami waktu dulu hahahhaa

Tunggu punya tunggu, tak lama lepas tu barulah meja kami dah penuh dengan kawan-kawan kami. Ya Allah, seronok jugak dapat kumpul dengan kawan-kawan lepas dah lamaaa habis belajar. Betul lah orang cakap, time majlis kahwin laa ibarat macam reunion sebab dapat jumpa balik kawan-kawan lama lepas tu update masing-masing cerita apa, kerja apa dan tinggal di mana. 

Meja kami tapi Ajip tak nampak pulak hihihi

Pengantin tak sampai lagi
Tak lama lepas tu, ada paluan kompanggg dan masuk lah Nadia dan Afiq. Aku tak ada pulak tangkap gambar diorang sebab ralit duk tengok diorang masuk dewan hahahahah Diorang bersanding kejap then lepas tu apa lagi, makannnn! :D


Makanan sedap! Tu yang penting! Hihi eh chocolate pun sedap jugak! :D

Makanan kamiiii

Bismillahh

Dessert, ice cream cake dan biscotti! 
Lepas dah makan semua, ada tayangan montaj pengantin dan ada persembahan. Lepas tu habis sudah majlisnyaaaaaa


Tapi kitorang tak gerak pun. Stay je dekat dalam dewan sambil sambung makan dan borak hahahhaah Tak lama lepas tu, barulah kitorang ramai-ramai amik gambar dekat pelamin, yang pengantinnya tak ada sebab tengah duduk bergambar dekat photobooth hahahhaha

Dengan Ayunie dan Edy Nuar si kekekeke

Bersama Along dan Faiz, tunangnyaa :) Hahaha ehem, lepas ni
majlis awak pulak yee hahahha

Bersama Ija dan Farah Nabel
Nabel ni pengapit Nadia. Tahniah Farah sbb jadi pengapit berjaya hahahha

Bersama Edy (lagiii?) dan Yaya. Ehem, tak lama jugak nanti mereka nie hahahhahaha

Bersama Shafiq, Ajip dan Ayuniee,
Siapa nak beli kereta atau rumah, boleh call Shafiq
Siapa ada masalah, boleh call Ajip (sebab dia bakal PTD hahhaah)
Siapa nak make up services, boleh call Ayunieee
Baik punyaa aku promote korang! Hahahha

Bersama si cantik Dila dan Pkah, Hailoh, insikeyo aku dengan budak dua orang nie hahaha

Bersama Syer, sanggup tau turun Shah Alam dari Kuching. Hihihi

Dan finally bersama si pengantin, Nadiaaaaaa!
Cantikknyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Nadia semalam! Hahahha

Eh tersama warna pulak dengan diorang, Shehati shejiwee shangatttt! hahahha

Bersama Raja Hafiz :) Teringat pulak masa 1st time aku jumpa dia masa interview Bacas dulu hahaha

Bersama Azman, anak jati Johor dia ni hihihi

Selfie ramai-ramai ni wajib 

Selfie dengan pengantinn!

Masa ni tengah bncang nak buat Boomerang hahaha

Masa kitorang nak amik gambar ramai-ramai dengan pengantin, Subhanallah ~ kecohnyaaa. Macam-macam duk bincang nak duduk mana lah, nak buat goyang-goyang badan laa sebab ingatkan nak amik Boomerang (esp Abe dengan Edyy hahhahah) 


Punyalah bising sangat, sampai Faizah tetiba cakapp "Eh ni majlis kahwin orang nie, bukan dinner FSPPP!" Habis semua orang gelakkkk hahahhahahha Aah lah ~ baru teringat ni majlis kahwin Nadia dan Afiq hahahha


Lepas dah XOXO dengan semua orang, aku Faizah Abe Edy dan Yaya lepak dekat Pelita kejap sambil minum-minum. Yelahh ~ mana sempat nak borak borak dekat majlis tadi. Masa ni pun kelakar jugak sebab sambil borak sambil gelak-gelak hahahah


Then before Faizah hantar aku balik, kitorang lepakk berdua dalam kereta dekat tepi tasik Seksyen 7 tu sambil borak-borak pasal masa depan. Banyak benda kitorang ceritaakann, more kepada dilemma dalam diri. Lamaaa tak borak macam tu dengan Faizah. Dulu masa Diploma, kitorang selalu buat macam ni dekat tepi pantai atau bawah kolej Duyung tu before kitorang balik bilik masing-masing


Kepada Nadiatul Herlina dan Afiq, selamat pengantin baruuu! Semoga kekal jodohnya sampai ke akhir hayatt! 


Giliran sape pulak lepas nie? Hihihi



Facebook : Mysara Newrie
Instagram : mysaranewrie / serumforyou
Twitter : @mysaranewrie



TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

[klik it]

recent posts