[Search]

About Me

INSTAGRAM : MYSARANEWRIE

[klik it]

Home Ads


Sunday, February 28, 2010

Already Taken! :) Saya Sayang Awaklah ~

Salam. Sekarang ini aku baru bersedia nak cerita pasal Encik Fauzi saya. Hehe. Saya sayang awaklah ~


Bila aku tukar status aku kat FB dari 'single' ke 'in a relationship', berderu-deru orang duk tanya, "sape die bf kau?", "macam mana boleh couple?", "wah, tahniah lah ~", "ceritalah weh ~" Macam-macam reaksi yang aku terima especially kawan-kawan aku kat Sester lah sebab diorang tahu aku dah single lama dah. Kawan-kawan aku di TMS pun ada gak yang tanya. Hehe. *mukadimah panjang sangat nie. haha


Let me introduce him as Fauzi ok. Still study di U dalam kos mechanical eng. Macam mana aku kenal dia? Panjang cerita nya. So kalau tak nak baca, boleh tutup kepala anda ok? Hehe

Setiap tahun, Sekolah Berasrama Penuh aka SBP akan mengadakan Hari Kecemerlangan aka HKSBP dimana, semua wakil pelajar bagi setiap SBP di Malaysia akan berkampung selama hampir seminggu di tuan rumah yang telah ditetapkan. Masa tue, macam-macam aktiviti diadakan seperti maen basketball, debate, pidato, hoki dan macam-macam lagi. Tuan rumah pulak bertukar-tukar. Macam tahun ini, SBP ini. Tahun ini, SBP ini. Paham tak? Kalau paham, teruskan membaca ok?


Nak dijadikan cerita, semasa aku Form 4, HKSBP diadakan di Sek Men @#$%^&* . Masa tu HKSBP diadakan dekat-dekat nak cuti sekolah pertengahan tahun. Aku tak terlibat pun! Huhu. Dah habis HKSBP, pihak sekolah aku pun baliklah. Masa nak balik, budak-budak Sek Men @#$%^&* tumpanglah bas sekolah aku sebab ada yang duduk di Terengganu. Ni kes nak jimat duit lah kan? One of the students is Fauzi. Hehe



Semasa sampai di sekolah aku, Fauzi dengan kawan die rehat sekejap di Astaka. Masa itulah dimana Fauzi ini terjumpa cebisan diari yang terkoyak dan ada nombor phone. Biasalah ~ Kacaulah nombor tue kan? Dan tuan empunya nombor itu adalah aku. Hehe.



So since from that, we start messaging. Kenal-kenal tapi tak rapatlah ~ Hehe. Tapi entah dimana silapnya, tahun lepas aku dengan dia langsung tak contact dengan dia. Aku terus tak ingat dia langsung. Haha. Kejam owh ~


Tapi nak dijadikan cerita, semasa aku tengah duk sedih lah pasal si Budak Gurauan Melampau, tetiba satu malam tue, lepas kerja aku dapat mesej dari nombor yang tak dikenali. Ucapan 'selamat malam' dah cukup untuk aku tanya sape die. Owh rupa-rupanya Fauzi lah ~ Die guna nombor baru.

Malam tue dan hari-hari yang seterusnya kitorang mesej. Tapi bukannya tiap-tiap jam. Dalam sehari tue adalah bermain mesej. Sebab die selalu buzy. Ececeh ~ Tiap-tiap hari dia ada training ragbi sebab nanti ada tournament. Die kata dia dah maen ragbi 6 tahun dah. Lepas tue kena study hard sebab ada exam.


One day, die propose aku. Aku bingunglah ~ Sebab masih baru lagi kan? Bila aku cakap pasal nie dia cakap "..Kalau kita nak kan sesuatu, kita kena bertindak dengan cepat, takut terlepas nanti.." dan dia sambung lagi "..Kalau lewat-lewat takut kena kebas dengan orang lain pulak. Salah ker kalau diawalkan sikit?.." Bertambah-tambah perasaan bingung aku.


Bila aku tanya die sejak bile lagi semua benda-benda ini berlaku, dia cakap "..Tiba-tiba saya jadi terpikat dengan awak sejak mesej dengan awak. Saya tak pernah mesej dengan perempuan lain termasuk ex saya macam saya mesej dengan awak. Bagi saya, awak special.." Ececeh ~ Betul ker? Haha. Setakat mesej aku pun boleh jugak cakap macam tue. Dia jugak ada cakap "..Saya rasa macam dah lama kenal awak..". Aku tergelak guling-guling dah masa tue. Aku rasa macam kelakar pulak. Haha


Aku saja-saja lah tanya dekat dia samada die ni hanya nak main-mainkan aku ke apa ke. Tapi die hantar mesej ini kat aku "..Terpulanglah pada awak samada nak percaya atau tidak tapi saya ikhlas sepanjang saya mesej dengan awak. Tak ada pun perasaan nak main-mainkan awak. Saya betul-betul serius dengan awak dan saya sayang dekat awak.." Pulak? Aku terus tergaru-garu kepala lepas baca mesej nie.

Aku just mintak masa dengan dia untuk fikir pasal semua benda alah nie. Haih ~ Bingung aku. Yelah sebab aku rasa terlalu awal dan lagipun aku dah lama kat couple. So rasa macam pelik lah kot.


Tapi aku sedar one thing. Aku sentiasa ternanti-nantikan mesej dari die. Mesti nak tengok hp kalau-kalau ada mesej. Di FB pulak, aku ternanti-nantikan dia on9 atau pun tak. Kalau dia hantar mesej, aku rasa happy. Kalau dia panggil aku sayang, aku rasa happy. Pendek kata, aku rasa happy dan ceria je kalau dapat berhubungan dengan dia.

Tapi aku tetap takut untuk cakap YES dekat dia. Lepas sembahyang, aku selalu berdoa. Jika dia untuk aku, kau berikanlah keyakinan kepada diri aku dan dia. Namun jika tidak, kau bawa lah dia pergi dari akuKerana aku tak sanggup lagi menghadapi cerita sedih ini sekali lagi. Dan alhamdulillah, aku rasa yakin untuk terima dia dan dia semakin menceriakan aku :)

Tapi ada satu benda yang paling paling paling aku touching! Hehe. Dia tak ada kredit so aku just wishlah "..Good Night.." dekat dia. Dua malam berturut-turut aku wish sampai Cik Shazana Samaluddin aka Nana cakap "..Jangan hantar mesej dekat dia lagi.." Haha. Lepas tu die hantar mesej kat FB "..Sori laa..kredit habis..Belum topup lagi..Dah topup nanti saya mesej la awak..don't worry...I still with u.." Walaweh ~ Berbunga-bunga perasaan aku masa tue. Hehe

Lepas fikir semasak-masaknya, amik kira kata-kata manusia terhebat di entry ini dan mendapatkan khidmat Doktor Cinta dari kawan aku sendiri, aku decide aku akan menerima dia. Memanglah susah dan banyak cabaran die sebab kami duduk berjauhan tapi aku serahkan kepada takdir. Kalau dah ada jodoh, tak kan kemana. *chewahh! Haha



So semalam, 27 Februari 2010, aku hantar mesej kat dia. Dia cakap "..Sorrylah. Tadi memang buzy sebab baru balik dari main rugby.." Kesian kat die kan? Penat ~ Huhu. *wah, sejak bila aku jadi simpati kepada orang nie??!! Haha.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::


Aku : Awak, nak tanya nie. Tawaran awak untuk saya jadi GF awak masih terbuka lagi ker? Ke tutup dah tawaran tue. Auww ~ Malu pulak rasanya

Dia : Masih terbuka lagi untuk awak

Aku : So boleh saya terima tawaran tue? Hehe :p


Dia : Boleh sangat-sangat sayang ~ *auww ~ :)

Aku : So? Awak tak suka ker? Awak nie, cakaplah something! Haha :D


Dia : Masih lagi terbuka untuk sayang. Hati saya sudah terpikat pada awak lah ~

Aku : Auww ~ Saya tak tahu pulak nak kata macam mana. Awak ehh, kita ni apa? Kawan lagi ker? Haha :D

Dia : Mana ada. Kita tak kawan pun. Kita dah couple terus dah

Aku : Haha. Ye ker? Couple ker? Ok lah tue ~ Dah tukar dah status kita sekarang ini. Hehe :p

Dia : So, awak boleh terima saya sebagai pakwe awak la ye? Awak dah boleh jadi awek saya

Aku : Kalau saya dah terima tawaran awak tue, maknanya saya terima awak seadanya. Alah awak nie ~ Buat saya malu lah. Haha :D


Dia : Terima kasih awak ~ I love you so much. Hmm ~ Sayang, sorry lah. Kredit saya dah habis ni. Nanti kita mesej lain kali ye. Tak pun nanti kita chat dalam Fb yer ~

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Haha. Kacau daun betul lah sebab die tak ada kredit! Haha. Takpe. Setengah jam lepas tue kiorang pun chat dalam FB. Hehe. Tapi tak adalah lama sangat sebab dia kena tidur awal, ada kelas. Aku tak kisah lah ~


Sebenarnya kalau dah couple aku lebih suke kalau jarang-jarang je mesej. Atleast masa mesej nanti ada banyak benda nak cakap. Lepas tu aku lebih suke panggil awak saya sebab rasa macam ~ entah! Aku pun tak tahu nak cakap macam mana. Hehe


Apa yang aku harapkan dari kamu semua, tak kisah sape-sape pun, yang baca cerita ini, doakan aku dengan dia erk? Aku sayang dekat dia. Aku harap kali ini aku dengan dia akan kekal lama. Insyallah ~ Sebenarnya aku segan nak cerita pasal hal ini tapi dah ramai sangat orang tanya so terpaksalah aku buat jugak entry ini. Hehe

Gambar? Hurm ~ Buat masa ni tak payahlah ok? Hehe. Bertenang! Bertenang! Nanti bila tiba masanya aku letak lah ok? Hehe. Jangan marah yer ~

So dengan rasminya aku in a relationship dengan Encik Fauzi ! Auww ~



p/s : Segala mesej yang aku tulis tadi adalah 100% dari dia. Cuma aku betulkan ejaan die supaya kamu semua dapat faham. Hehe


TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

Saturday, February 27, 2010

Cepatlah Update Blog!!


Kenapa hah semua blog yang aku follow dah jarang-jarang update blog? Kadang-kadang nak tunggu korang update blog pun macam lambat jer ~ Huhu

Wahai semua blog yang aku follow, cepat-cepatlah update blog! Update lah blog selalu! Atleast aku boleh jugak baca blog korang!


p/s : ececeh, macamlah aku nie update blog selalu ! Haha


TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

Friday, February 26, 2010

Date Dengan Sheikh Muszaphar Shukor!!



Salam. Sebenarnya aku nak cerita benda nie kat blog dari semalam lagi. Tapi aku simpan dulu cerita aku sebab nak bagi korang sume macam jealous sikit. Hehe. Aku rasa mesti korang sume jealous dengan I kan? Haha *ayat gedixx nie ~ Haha

Semalam, selepas latihan kereta, aku dengan mak aku bergegas ke Terengganu Trade Centre aka TTC. Sekarang ini dekat TTC ada Pesta Buku kat sana. Oh ya! Aku suke sangat pergi ke kedai-kedai buku ataupun pesta buku. Walaupun kadang-kadang tak beli buku tapi aku puas sebab dapat tengok buku. Did I mention that saya ni ulat buku??

Aku dah tahu dah yang Sheikh Muszaphar Shukor, Angkasawan Negara kita akan datang ke TTC. Masa aku sampai kat TTC tue, aku terdengar dia tengah bagi ceramah motivasi pasal angkasa lepas dan macam mana dia survive kat sana. Dia jugak menjawab beberapa soalan tetamu yang ada kemusykilan. Tapi masa aku sampai tu dah terlewat sikit.

Aku amik port kat belakang dan aku pun mulalah snap beberapa gambar die. Tapi kebanyakannya blurr ~ Dalam fikiran aku dah berangan-angan nie nak amik gambar dengan dia tapi aku rasa mustahil sebab yelah ~ mesti orang lain pun berfikiran macam aku jugak kan? Huhu


Bila dah habis ceramah dia, ada sessi bergambar pulak. Masa nie memang ramai giler nak amik gambar dengan die. Mula-mula budak sekolah dan pelajar-pelajar universiti. Aku ok lagi. Aku bagi kamera dekat mak aku sebab nak suruh dia amik gambar Sheikh Muszaphar Shukor. Aku siap beli lagi buku dia semata-mata nak suruh die sign. Hehe.

Semasa guard tue cakap "..Datang sini kalau nak suruh Sheikh Muszaphar sign!.." , aku pun tanpa ragu-ragu terus buka buku dan hulur dekat dia. Hehe. Aku redah jer semua orang masa tue. Haha. Lantak lah ~ Asal kan aku dapat sign dier. Hehe



Dan aku siap berbual-bual lagi dengan Sheikh Muszaphar taw! Hehe. Akan aku ingat perbualan ini sampai bila-bila. Hehe

Aku : Tulis nama saya boleh tak?? *masa nie Sheikh Muszaphar tengah sign kat buku dia yang aku baru beli tue
Sheikh Muszaphar : Nama awak??
Aku : Maisarah
Sheikh Muszaphar : Eja??
Aku : M A I S A R A H *sambil aku eja, Sheikh Muszaphar pun tulis di buku tue

Selepas aku ucapkan terima kasih dekat dia, aku nekad! Aku nak pergi amik gambar dengan dia. Dengan berani dan muka tak tahu malu, aku naik atas pentas dan duduk sebelah dia. Haha. Giler kan? Mula-mula die tak layan aku pun taw! Huhu. Tapi aku tetap suruh mak aku amik sebab atleast ada bukti yang aku pernah duduk di sisi dia! Haha

Walaupun dia tak pandang aku, tapi aku tetap puas hati sebab atleast aku pernah bergambar dengan dia! Walaweh, tiada kata-kata yang mampu aku ucapkan betapa gembiranya aku dapat berjumpa dan bergambar dengan Sheikh Muszaphar.

Tapi dengan tidak disangka-sangka, selepas dia sign kat dalam buku peminat die tue, die terus berdiri tegak di sebelah aku dan bersedia untuk amik gambar. Walaweh ~ Happynya aku masa tue! Haha. Mak aku pulak dah get ready nak amik gambar. Dia pun pandang kamera yang mak aku pegang dan mak aku snap. Auww ~ Oh sukanya aku masa tue!!!!!

Gambar ini akan aku simpan elok-elok dalam lappy aku nie. Hehe. Kenangan paling manis bagi aku! Bukannya senang taw nak jumpa dengan dia. Hehe. Korang silalah jealous kat aku. Haha

Lepas amik gambar nie, aku terus turun dari pentas dan tengok gambar tue balik. Aku puas hati dan happy sangat-sangat! Hehe. Aku tengok orang lain pun terus ikut jejak langkah aku dengan naik atas pentas untuk amik gambar bersama. Haha. Auww ~ Aku dah katakan, aku ni seorang yang berani. Haha




Lepas dia balik tue, aku dengan mak aku pun terus memulakan sessi 'tenggelam bersama buku'. Sebenarnya tak ada benda yang luar biasa pun sebab tahun lepas aku dah pergi dah ~ Semuanya sama sahaja tapi aku kan dah bagitahu tadi. Aku memang pantang tengok kedai buku atau pesta buku. Hehe.

Semasa tengah ronda-ronda tue, aku dan lah rembar dua buah buku. Buku Menggapai Bintang aka Reaching The Stars dan Mahkamah Cinta. Ok. Novel Mahkamah Cinta itu sebenarnya novel yang telah ditranslatekan dari English ke BM. Aku try cari yang BI tapi tak da. So aku rembat je lah yang BM punya


Erm ~ Perlu ke aku cerita pasal Mahkamah Cinta tue? Cerita dia pasal Jack dan Brooke, sepasang kekasih yang dah bertunang dan kedua-dua mereka bekerja sebagai peguam. Apa yang membuatkan aku tertarik dengan cerita ini ialah bagaimana mereka nak handle wedding diorang sebab dalam masa yang sama mereka sama-sama berlawan untuk menang kes masing-masing. Brooke *the gurl tak tahu pun tunang dia, Jack akan menjadi lawan dia dalam kes tue.

Tak silap aku lah, novel ini ada diaptasikan dalam filem tapi aku tak sure pulak cerita apa sebab aku tengok cerita tu masa dah nak ending dah. Cerita itu disiarkan kat Hallmark Channel. Sesape yang tahu, sila-sila inform kat aku *Bila dah beli buku Mahkamah Cinta, aku baru perasan aku suka sangat beli buku yang diaptasikan ke filem. Contoh yang lain ialah Harry Potter dan Twilight.


Tengok! Nama aku dan sign Sheikh Muszaphar taw! Hehe. Buku ini akan masuk dalam 'kotak biru' aku sebagai salah satu barang yang paling aku sayanggggggg sekali. Hehe. Kotak biru itu ada macam-macam jenis benda yang aku simpan dan kebanyakannya adalah barang-barang yang aku sayang atau mempunyai kenangan yang tersendiri. Hehe


Apa perasaan korang? Jealous tak? Haha




TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

Salam Maulidur Rasul




Gersang bumi tanpa hujan
Gersang minda tanpa ilmu
Gersang hati tanpa iman
Gersang jiwa tanpa amal



Salam Maulidur Rasul kepada saudara-saudara ku
Semoga apa yang kita lakukan selama ini akan diberkati oleh Allah SWT
Insyallah ~


p/s : rindu pulak nak berarak ramai-ramai


TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

Should I Say YES Or NO To Him??


Owh, sedang dalam dilema sekarang ini.
Tak tahu nak buat apa
Tak tahu nak fikir macam mana
Tak tahu nak cakap apa
Sebab aku dengan dia masih terlalu awal ~
Terlalu awal
Tapi salah aku ke sebab aku semacam bagi harapan dekat dia?
Aku takut nak terima dia
Hubungan jarak jauh memang mencabar
Melainkan kalau sama-sama komited dalam perhubungan
Tapi aku dengan dia mampu ke buat semua tue?

Kau datang hanya sekilas sahaja
Namun kehadiran kau memberikan kesan kepada aku
Tolonglah ~
Kalau kau hanya nak maen-maenkan aku
Aku tak ada masa untuk itu
Tapi kau sendiri cakap
"..saya ikhlas dengan awak.."
"..saya serius dengan awak.."
"..sayang awak.."

Owh betul-betul bingung ~

Ya Allah, berilah aku petunjuk dalam hal-hal seperti ini
Sesungguhnya aku benar-benar lemah dalam cerita cinta ini
Jika dia untuk aku, kau berikanlah keyakinan kepada diri aku dan dia
Namun jika tidak, kau bawa lah dia pergi dari aku
Kerana aku tak sanggup lagi menghadapi cerita sedih ini sekali lagi



TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

Thursday, February 25, 2010

Ezma, you jump, I jump! contest



*STICKY NOTES!*
Sila scroll ke bawah untuk baca entry yang terbaru. Terima kasih!

Salam. Masa pergi singgah kat blog Insan Tinggi aka Kak Zack, terjumpalah contest nie. Rasa macam nak join jer. Hehe. So join je lah kan? Haha. Kalau nak taw lebih lanjut tentang contest ni, klik di [sini]



Gambar yang aku rasa paling cun ialah ~


Ok. Gambar ini diambil semasa 'the last officially outing'. Err ~ Maksud aku macam ini lah, Gambar ini adalah gambar yang last sekali semasa kami outing secara rasmi. Maknanya kena mintak sign dengan PKHem. Diambil sebelum SPM tahun lepas. Jalan-jalan di area Dataran Shahbandar, Kuala Terengganu dan amik lah gambar sepuas-puasnya sebagai kenangan kami outing sama-sama. Aku yang pakai baju kurung tue. Hehe ~ Tak senonoh lah ~


p/s : Kak Ezma, ba
gilah I menang contest ni sebab I sorang je yang lompat pakai baju kurung. Ngeh ngeh ngeh ~ *ayat bodek nie!


TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

Wednesday, February 24, 2010

Nur Iffira bt Ruslan


AMARAN
Entry ini sangat panjang dan banyak gambar. Kalau bosan, sila-sila tekan butang merah di atas sebelah kanan anda. Terima kasih
:
:
:
:
:
:
:
:

Salam. Hehe. Tetiba rasa macam nak update blog pasal budak nie. Haha. Ok. She is one of my best buddy masa aku sekolah kat Sekolah Menengah Sains Kuala Terengganu aka SESTER. Baik aku bagitahu awal-awal, kan ada yang tanya, SESTER tu apa? Haih ~ Soalan ni nak kena belanja makan nie.


Empunya diri nama dia Nur Iffira bt Ruslan, budak Kemaman yang lahir pada 13 November 1992. Known she as Fyra. Dia ni tak ada kembar macam kawan aku yang sorang lagi, Wiwin tue. Haha. Aku rasa aku lah kot kembar dier. Haha. Sebab kalau nak pergi mana-mana, mesti kitorang berdua. Haha.

Dengan dia ni banyak betul kenangan manis dan pahit aku dengan dia sebab aku dengan dia memang sekepala dan agak giler-giler jugak. Kang aku cerita kan mesti korang cakap "..giler lah dorang nie.."

Aku kenal dengan dia masa Form 4 lagi. Bilik dia selang 3 bilik dengan aku. Mula-mula tak rapat pun. Yelah, dia kan 1st intake dan aku nie 2nd intake. So masa tu ada jurang sikitlah. Tapi lama kelamaan, dah tak ada jurang tue. Lagipun dia nie mentee *macam keluarga angkat lah kepada roomate aku masa tue, Nur Izianti Idris. So selalu jugaklah dia 'hinggap' kat bilik aku. Haha

Dalam Chemistry Lab. Haha. Sempat lagi amik gambar ~ Hehe

Masa Form 4, aku kenal dia macam gitu-gitu jer. Sebab aku tak sekelas dengan dia. So masa nak berborak-borak dengan dia pun lepas waktu prep malam jer. Tu pun selepas pukul 11.30 malam. Masa ni lah aku dengan die selalu makan Maggi Tom Yam. Supper kat dewan makan tak menaikkan nafsu betul! Haha. Dia lah yang perkenalkan maggi perisa tue dekat aku dan sampai sekarang aku suka makan maggi tue. Hehe

Naik Form 5, hubungan aku dengan dia bertambah kamceng dan ngam lagi! Kalah kacang cap Ngam Yeen tue. Haha. Die duduk depan aku. So selalu jugak lah dia berpaling ke belakang nak borak-borak dengan aku. Boleh dikatakan tiap kali pergi lab, bilik kuliah, masa perhimpunan, masa roll call, masa perjumpaan aspuri dan segala bagai lagi perjumpaan, mesti dia ada dekat aku dan aku dekat dia. Walaweh ~ Sweet kan? Haha

Masa rehearsal untuk Majlis Graduasi. Tengok! Aku duduk sebelah dia kan? Haha. Act nama kitorang disusun ikut abjad lah. Kebetulan nama aku dengan dia sebelah. Haha. Nur Iffira dan Nur Maisarah. Get it? Even masa SPM pun dia duduk belakang aku.

Masa nie sambut birthday kawan aku. Fyra ni lah headquartes bab-bab macam nie. Haha. Masa ini die tolong belikan aku KFC. Haha.

Sepanjang kawan dengan dia, aku memang enjoy lah ~ Hehe. Sebab apa? Dia ni penasihat dan pemberi pandangan yang baik. Kadang-kadang aku rasa dia dah jadi sebahagian dari hidup aku. Mesti wajib nama dia ada dalam diari aku. Kadang-kadang dia ni jugak boleh jadi 'pengilai' terbaik di Aspuri Sester. Dia punya gelak ~ Pergh! Aku pulak yang terkucil dengar dia gelak. Haha. Selalunya aku lah yang cakap "..Hoi cover ar!.." bila dia mengilai tue. Huhu. Sumpah weh, rindu pulak nak dengar kau mengilai. Haha

Semasa perhimpunan. Kitorang assembly duduk atas kerusi taw! Tak maen lah berdiri-diri ni. Haha

Bila waktu petang dan semua pelajar diwajibkan pergi riadah, aku dengan dia tak amik port sangat. Haha. Aku dengan dia akan pergi beli ice cream dan amik port baeekkk punyer kat area sekolah aku tue. Orang lain semuanya sibuk duk keluarkan peluh dan kuruskan badan tapi aku dengan dia sibuk duk menambahkan lemak di badan. Haha. Kesimpulannya, kami ponteng riadah petang tue! Haha

Waktu riadah! Tapi tak pergi bersukan pun ~ Just duduk-duduk dan snap gambar. Haha

Dia ni sangat-sangat takut dengan katak. Mula-mula aku tak tahu taw so aku tunjukkanlah gambar kartun katak kat dier. Ok. Aku ulang sekali lagi, gambar kartun katak yang bagi aku sangat-sangat comel. Tapi alangkah terkejutnya aku sebab terus die mengerang bagai orang kehilangan suami. So since dari tue, kalau aku nak kenakan die, aku gunakan katak jer ~ Haha

Gambar ini diambil semasa Kem Rehat Minda di Sekayu. Masa tengah mandi-mandi, Fyra ni nak naek atas. Masa die pegang batu, sekali die menjerit so aku ni dengan berlagak hero ala-ala berani pergilah kat dia dengan muka cemas. Terus dia peluk aku sekuat-kuat hati dia. Dia cakap "..katak.." Aku tergelak dah masa tue.

Tapi makin lama makin kuat giler dia peluk aku. Hish ~ Tak leh jadi ini. Seram aku dibuatnya. Haha. Sumpah weh, memang kuat giler si Fyra ni peluk aku. Bila die lepas kan aku, aku tengok die menangis. Serta-merta aku gelak sakan tengok die menangis. Haha. Weh Fyra, aku tak sangka lak kau akan menangis bila tertengok katak. Haha. Ok, aku memang jahat dan tidak berperikemanusian.

Pagi sebelum kami di graduate kan! Haha. Masa ni gurls memang WAJIB pakai make up. So berminggu-minggu sebelum Hari Graduasi, minah dua orang nie dah cop aku untuk make up diorang. Haha. Tapi aku make up diorang ala kadar je sebab mana boleh lawan tauke kan??!! Haha. Ok tipu jer ~ Aku tolong supplykan make up aku untuk diorang dan diorang make up sendiri dengan dibantu oleh aku sikit-sikit. Hehe

Semasa pesta durian. Ok. Aku memang tak suke makan durian! Fullstop!

Aku rasa perkara yang paling giler aku buat dengan Fyra ni ialah mengintai orang! Haha. Ok2. Jangan salah anggap ok? Sila baca perenggan seterusnya sampai habis.

Ini pengakuan ikhlas dan eksklusif taw sebab cerita nie tak ada sape yang taw melainkan aku, Fyra, Wawa *one of my fren lah ~ Dilla U La La, Ain *my roomate dan Allah swt. Masa tue lagi beberapa hari lagi nak habis paper last SPM. So malam tue masing-masing rasa macam nak malas study. Haha. Kejam kan? So lepak-lepaklah kat tangga aspuri aras aku tue sambil pekena milo panas sambil cicah biskut. Dah lah masa tue tengah hujan. Waktu malam pulak. Memang heaven lah ~

Masa tengah lepak-lepak tue, terdengar lah Nani, PKP kitorang panggil beberapa kawan aku. Di tambah-tambah pulak masa tue Cikgu Jat, our new PKHem yang nak jumpa. Dah lah kitorang dengar suara Cikgu Jat marah-marah sampai Tingkat 4 Aspuri pun boleh dengar. Perasaan ingin tahu mula menebal. Masa tue aku rasa dah dekat pukul 1 pagi dah rasanya

Bila masuk tandas, kitorang terdengar lah suara Cikgu Jat marah-marah budak-budak nie. Kitorang hairanlah, apa kes nie? So kitorang senyap je dalam tandas. Tapi mana puas nak dengar je kan? So kitorang decide nak intai dan tengok apa yang telah terjadi. Hehe

Aku padam lampu tandas dan tutup pintu tandas sikit. Si Fyra ni dah start dah panjat sinki tandas tue dengan diikuti oleh aku. Inta-intai punya intai, nampaklah apa yang kitorang nak kan. Lepas dah lama intai tue baru perasan, pemandangan aspura pada waktu malam memang superb!

Dalam tandas pun nak amik gambar. Hehe

Dengan menggunakan kamera aku, aku pun amik lah gambar melalui tingkap tandas tue. Hehe. Tapi aku tak ingat nak buang flash! Haha. So aku betulkan setting semua dan nak amik gambar balik. Masa aku pandang kat tingkap tandas tu lah aku perasan, rupa-rupanya ada aspura yanng duduk lepak kat koridor di aspura!

Masa tu memang takut giler ~ Haha. Budak-budak aspura semua duduk kat koridor ramai-ramai. Padanlah aku tengok satu aspura tue gelap je aku tengok! Ingatkan dah tdo ke atau pergi 'fly'! Masing-masing ambik hp yang sedang menyala dan lambai-lambai kat kitorang, kononnya nak bagitahulah, kitorang dah kantoi sebab intai diorang.

Dah start cuak dah. Mula lah nak turun. Masa nak turun, terserempaklah dengan Minah Kepochi sekolah aku. Die tanya "..Hey! Korang buat apa nie??.." Ah sudah. Bertambah-tambah lah kantoi! Sambil tue dia cakap dalam telefon. Minah Kepochi ni dah lah rapat dengan budak-budak aspura. Berdebar giler masa tue!

Tapi sampai sekarang, tak ada sapa tahu pun yang kitorang yang buat kerja giler tue. Haha. Ni baru 1st time taw aku cerita kat korang semua. Hehe


Semasa amali sembelih burung puyuh. Kawan aku yang kiri sekali, Shahida nie memang takut betul dengan bulu. Tak kisah bulu apa pun. Teddy bear ker, kucing ker. Mesti dia akan terkinja-kinja berlari sambil menjerit. Masa nak sembelih burung puyuh nie pun die suruh aku dengan Fyra pegang. Haha. Tak sanggup nak pegang katanya ~

Classmate aku! Kelas aku yang paling awal sekali siap sembelih dan bersihkan burung puyuh! Hehe. Bangga weh ~


Walaupun kitorang kamceng nak mampus, tapi satu benda je aku tak boleh buat dengan dia. Haha. Aku tak boleh study sama-sama dengan die. Haha. Yelah, bila dah study sama-sama, alamatnya tak study lah nampaknya. Tangan tak bergerak, yang bergerak hanyalah mulut jer. Haha. So tiap-tiap kali waktu prep mesti aku akan pergi join Geng Depan Koop aka GDK untuk study.

Kenapa dipanggil GDK?? Sebab depan koop tu ada meja study 6 buah meja, sebesar meja makan kat kantin sekolah lah ~ Boleh bayangkan tak? So aku study kat situ lah ~ Ingat nak update pasal GDK tapi sayang, aku tak ada banyak sangat gambar-gambar GDK.

Hah! Inilah salah satu contohnya kalau aku dengan Fyra study sama-sama. Masa nia ada extra class sejarah pada waktu malam. Dengan tahap kebosanan yang melampau, idea mencurah-curah, otak yang tengah kreatif, maka terhasil lah karya lukisan nie. Haha. Kesimpulannya, aku dengan dia tak boleh study sama-sama. Hehe

Cik Fyra, aku sayang lah kat kau sebab kau lah teman aku sepanjang aku kat Sester. Bila dah naik Form 5 lagilah aku kamceng dengan kau. Suka duka aku *kau paham kan?? Hehe aku kongsi dekat kau dan kau jugak kongsi dengan aku. Kau lah pemberi nasihat yang terbaek bila aku rasa aku bingung bingang. Haha.

Kau jugak pendengar yang baik semasa aku rasa aku perlukan tempat meluahkan perasaan. Kau jugak pemberi gosip dan cerita terbaru yang terbaek sebab aku kan suke bercerita itu ini. Hehe.

Kau jugak jenis tak kisah apa aku cakap. Kalau aku terlepas cakap ker, kau boleh pulak senyum. Kadang-kadang kalau kau terlepas cakap, aku rilex jer walhal kadang-kadang berbekas jugak kat hati nie. Haha. Tapi aku tak kisah sebab aku tahu kau bergurau jer.

Aku harap persahabatan kita ini akan berterusan sampai bila-bila. Kau dan aku sama-sama kongsi minat yang sama. *tapi aku tak minat dengan korea-korea ok! Kalau pergi outing, mesti kau dengan aku jer ~ Masa nak pergi beli barang-barang mesti kita sama-sama kongsi pandangan. Kalau aku tak cukup duit, kau hulurkan jugak walaupun RM1. Kalau kau suruh aku belanja, aku belanja jugak kau ice cream satu.

Kita jugak kongsi impian masa depan yang sama. Aku harap kat U nanti atau matrix, bolehlah kita bersama lagi. Hehe

Dan kau jugak seorang Doktor Cinta yang terbaek! Haha. Kau kan memberikan semangat dan nasihat kepada aku semasa aku tengah kebuntuan untuk menerima atau tidak Encik Fauzi Amzah.

Auww ~ Siapa Encik Fauzi Amzah? Haha. Nantilah aku cerita balik. Buat masa ini aku rasa segan dan terlalu awal untuk aku bercerita. Hehe.

p/s : Ni kalau suruh budak Darjah 1 buat karangan pasal 'Kawan Saya' sure dapat anugerah karangan terbaek nie. Haha


TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

Dia Komen Pasal Saya


Salam. Ok. Petang tadi kan aku ada cerita pasal si Azreen kan? Alah kawan kat sekolah lama aku dulu. Hehe. Sapa2 yang tak baca lagi, sila scroll down ke bawah yer? Hehe

So untuk balas balik jasa aku yang bersusah payah mengupdate blog pasal die, die pun tuliskan blog pasal aku . Haha. Sumpah terharu weh!

Sila klik [sini] untuk pergi ke blog Wiwin untuk baca apa cerita atau pandangan dia tentang saya. Haha


p/s : WAJIB baca sesiapa yang nak kenal dengan aku dengan lebih rapat lagi. Haha *uwek! publisiti murahan betul lah ~

Oh ya ~ Jangan lupa klik Nuff saya yer. Haha. Aku baru join Nuff malam tadi so masih tak taw apa-apa lagi. Wahahahaha ~


TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

"Like Princess Photo Contest”.


*STICKY NOTES!!*

Salam. Masa tengah berblogwalking, terjumpalah contest ini. Rasa macam nak join jer. Hehe. Yelah. Aku kan suka bergambar dengan macam-macam pose. So, sila-sila tengok!


Pesanan Penaja ;
Maaf! Nice to see but not to comment! Thank you!

Untuk pergi dinner atau pun bekerja


Untuk pergi party or ball *wah, perasan gitu! Haha


Sesuai dipakai pada pagi raya *ehem, nak pergi rumah si dia pun boleh gak! Haha


Sesuai dipakai untuk bersantai atau berjalan-jalan

So di sini aku ingin mengtag ;

Cik Mai
Cik Fyra
Cik Pieka
Cik Mieya
Cik Wiwin
Cik Comey
Cik Baby
Cik Kak Ynn
Cik Kak Rara

untuk mereka join jugak contest ini. Hehe.

Kekurangan blog Funky Chic : Maybe dari segi barang-barang yang dijual. Mungkin tuan empunya blog boleh memperbanyakkan lagi barang-barang jualan. Dan juga boleh mempelbagaikan lagi barang-barang jualan

Kelebihan blog Funky Chic : Blog yang menarik. Sedap mata memandang dan mudah difahami. Teruskan usaha anda yer! Hehe

Berminat untuk join? Sila klik [sini]
Tarikkh tutup : 14 Mac 2010


TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

Monday, February 22, 2010

Bila Kawan Saya Bercakap Tentang Kisah 'Cinta' Saya



Salam. Di entry yang sebelum ini iaitu 'Break Off!', perasan tak aku ada selitkan ayat nie,

Kepada kaum lelaki, jangan ucapkan kata-kata sayang, cinta dan rindu kepada seseorang yang bernama wanita melainkan jika anda benar-benar maksudkannya. Sekali kamu ucapkan kata-kata sayang, kami benar-benar mengharapkan sesuatu yang baik dari anda! Hehe

Ok. Mesti ada yang tak faham kan apa yang aku maksudkan dengan ayat ini kan? Act aku memang nak cerita kat blog ini tapi aku rasa macam malas + bingung + sedih + gelisah jer.

Kebetulan kawan aku, Cik Iffira Ruslan postkan entry pasal kisah 'cinta' aku kat blog die. So dengan kebenaran bertulis dari dia dengan bersaksikan Encik FB, aku postkan entry yang die tulis. Aku tak tahu nak cakap apa pasal hal ini tapi yang pasti aku betul-betul rasa terganggu buat masa ini. Grr ~ Rasa nak menangis + nak meraung + nak lari + nak menjerit !!

Cuma aku nak tanya satu soalan je kat semua orang, apa perasaan korang bila ada orang yang korang minat tetiba mintak couple dengan korang? Mestilah rasa happy kan? Tapi setakat mana rasa happy korang bila tiba-tiba dapat tahu itu hanya gurauan semata-mata?? Rasa frustrated sangat-sangat kan?? Paham tak perasaan aku? Paham tak?? Paham tak??



****************************************************************************



Never say 'I love you'
If you don't really care,
Never talk about feeling
If they aren't really there,
Never hold her hand
If you gonna break her heart,
Never say you're going to....
If you don't plan to start,
Never look into her eyes
If all you do is lie,
Never say Hi
If you really mean goodbye,
If you really mean forever,
Then say you will try to never say forever,
Cause forever will only make her cry.


Entry istimewa ini secara seriusnya ditujukan buat Cik Mai. Haha. Aku tau dia sekarang sedang sakit hati, kecewa, bengang dan terasa dipermainkan. Heh, betul ke? Agak-agak betul lah kan.
Ada sorang budak lelaki yang selalu ber-sms dengan Cik Mai tiba-tiba aje ajak couple. Tapi esoknya dia cakap itu cuma gurauan. Dia tak serius pun. Memang aku rasa tak ada sape yang patut dipersalahkan. Mungkin lelaki itu cuma bergurau dan Mai terlalu mempercayainya. Mungkin juga lelaki itu melampau dalam bergurau dan Mai telah kecewa. Tapi aku rasa sepatutnya benda ini tak berlaku.

Tak sepatutnya benda ni dijadikan alat bergurau. Lebih baik guna kambing ke, lembu ke, chipanzi ke kalau nak buat bergurau. Bukankah sifat semulajadi perempuan adalah terlalu mudah mempercayai. Mai terlalu mempercayai dia dan dalam masa yang sama Mai comfortable dengan dia memandangkan dia sentiasa ada masa Mai kesedihan. Pada aku melalui sudut positifnya adalah, ianya cuma kebetulan yang tak dirancang.

Aku rasa lelaki tuh patut stop menulis status-status d i facebook tentang hal ni yang secara tak langsung memalukan Mai. Pelik pulak aku sebab sape yang mainkan siapa ni. Pada pendapat aku la, 'pls,never say it if you never really meant it'.

Aku rasa aku patut stop sampai sini. Sebab aku belum cukup berpengalaman tentang benda-benda sensitif macam ni. Kalau setaka t memberi nasihat mana yang boleh dengan jadi seorang pendengar yang baik, aku rasa boleh lah kot.

p/s: Amalkanlah tatasusila adab-adab bergurau dengan betul. Jangan sampai sakitkan hati orang.


*********************************************************************

Paham tak? Aku tak nak cakap apa-apa. Cuma nak bagitahu,



p/s : pelik kan? aku tak ada pakwe tapi aku putus cinta.


Credit banyak-banyak dekat Cik Iffira Ruslan - A Cup of 3 in 1 Nescafe. [sila klik nama dia untuk pergi ke blog die] You are best buddy yang ada kat sisi aku time aku susah dan senang. Aku sayang kat kau tahu tak? Terima kasih banyak-banyak sebab sanggup call aku malam tue. Kesian kat ayah kau sebab kena bayar bil telefon kau. Tak pe ~ Aku akan kenang benda tue sampai aku mati.


TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

[klik it]

recent posts