[Search]

INSTAGRAM : MYSARANEWRIE

[klik it]

Saturday, April 18, 2009

am I ready yet..??

xtaw knp aku cam rajin je nak care psal blog aku nie.hihi..slama nie cam mls ajer..juz update gitu2 jer..tp dh len pulak skunk nie..hihi..whatever.. ~ huh.. ~

exam exam exam..!!exam dh nak dekat..aku suke sgt exam..cz xpyh blajar,,i mean xpyh blajar ngan ckg..juz study sendri2..then msa exam ar aku leh cek setakat mana kemampuan aku..setakat mana kefahaman aku..hihihi..

tp yg satu je yg aku xbrape nak berkenan...klu nak exam mesti ar kena study kan..??aku ok je klu bab2 nak study nie..cuma mybe sikap aku yg malas tahap karma menyebabkan aku cam boring sket ar bile time study nie..hurm.. ~ aku xmau gagal exam..so i must push myself 2 study more harder n more smarter..kuikuikui..


nothing much 2 say..aku amik SPM 09..so a little bit scare, sad, happy..everything comes to one..why..??


SCARE>>xtaw ar nak ckp camana..but 4 sure ar sesape yg nak amik exam mesti da feeling camni kan..??haha..sape yg xda 2 mmg aku tabik spring ar..

SAD>>this is my last year 2 be high school student..hurm.. ~ aku rsa cam baru semalam je aku msuk Drjah 1..msa 2 mama antar aku kat skul rendah aku..hihi..ngan rambut yg bertocang 2 aku jln beriringan ngan mama n ayh aku g dftr msa drjh 1..wua..!!i really miss that time..!!but then i realize that time had moved very fast..n i cant repeat it..pe yg aku leh wat ialah memandang jauh ke hadapan n hadapi sume dugaan n cabaran dgn ati yg tabah n cekal..amin.. ~


HAPPY>>xpyh ar nak ckp..IM FREE from the school rules..!!xpyh ar nak pki bju sek ag..tpkan aku rsa klu nak wat reunion batch aku 6t aku nak suh dorang pki bj sek..bru leh imbau kenangan2 manis msa skul..haha..lambat ag cik mysara oii..!!lagi 10 thn baru ar ko leh wat..n aku leh dptkan lesen memandu..!!aku ni dh ckup 17..kirenyer sweet 7teen ar..hihi..just tggu msa je nak g sekolah memandu..hah..??sekolah ag..??hurm.. ~

whatever it is..aku akan try sedaya upaya aku supaya aku dpt achieve impian n cita2 aku..insyallah..dgn berkat usaha, doa n tawakkal aku..aku taw Allah swt 2 Maha Adil n Maha Mendengar rintihan hamba2nye..so aku akan terus bersujud kepadanyer..memohon keberkatan hidop n kemaafan dariNya..Insyallah..
Till then,,i stop here..sat ag dh nak msuk hostel dh..hurm.. ~ kan best klu hostel leh bwk hp..haha..!!6t pening lak ustaz awang nak uruskan psal kes2 curi hp lak..kes curi duet ari 2 pun xsolve ag..hihi..nway esok lusa n tulat [19 20 21 April] da exam setara..soalan ckg yg wat..tp aku xsentuh pun buku untk study..2 ar..sibok ngat nak update blog nie..hish..nway wish me luck 4 my exam..!! daaa... ~


TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

aku milik kamu in english version??



Kau tahu kau buat ku rasa begini
Jauh ku kembara tetapi ku ingin kembali
Biarpun berlabuh malam? tidak ku berhenti
Sebelum terlewat, ingin yang terbaik untukmu
Takkan siapa mampu menghalang azamku
Inilah masanya pelajari sesuatu

Takkan ku tunggu lagi
kini
aku milik kamu

Buka mata cuba kau lihat
Bukalah minda kau kan bebas
Buka hatimu dan kau temu cinta
Dengarlah muzik ini lagu juga irama
Kita semua bersama
Punya hati jiwa untuk mahu dicinta cinta

Dan, Takkan ku sangsi
Aku pasti takkan tunggu lagi
Usah ragui masa lalu
Kini aku milik kamu

Dengar bisikan hatiku
Kau kan tahu cerita

Lama benar ku membelek diri di depan cermin
Berpusing menari pabila tiada sesiapa
Melihat rentakku sendiriku tertawa
Kini aku sedar tentang kehidupan ini
Tak perlu pura-pura, jadilah diri sendiri
Itulah diriku
Dan kamu pun tahu

Takkan ku tunggu lagi
kini
Aku milik kamu

Buka mata cuba kau lihat
Bukalah minda kau kan bebas
Buka hatimu dan kau tahu luas dunia
Dengar dengar dengarlah
Ikutlah rentak kita
Inilah masa
untuk kamu percaya
cinta
TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

Friday, April 17, 2009

Sa Rang Hae

Today i'm gonna 2 talk about love..sebelum 2 aku nak takrifkan pe mksud LOVE 2..hihi..

L is for the way you look at me..
O is for the only one I see..

V is very extraordinary..
E is even more than anyone that you adore..


Haha..!!act 2 lirik lagu sebenarnyer..mls aku nak cek dlm kamus dewan pe maksud cinta nie..tp nak gtaw ar...cinta sayang rindu kasih 2 sumenyer berlainan maksud..so xpyh ar nak ckp 2 sumenyer same..hurm.. ~

CINTA..pe benda sume 2..??nth..aku pun xtaw..BTW I bet that everyone must be in love..and I bet that atleast 8 from 10 people must be hurt by LOVE..act cinta nie xjahat..tp kite yg merosakkan cinta 2 sampai die jd jahat..ksian kat dier..haha..!!

Just like others..aku pun prnh gak rsa cinta nie..tp sumenyer cam menyakitkan jer..so BACK OFF LOVE..!! Smpi skunk nie pun aku xtaw pe status hbungan aku ngan dier..OPSS..!! off record please..!! hehe..xpe ar..aku xkisah pun psal dier 2..klu die bnar2 syg kat aku dier xkan wat cam ni kat aku..n one thing that u all must know about me..dulu aku cuba mnjadi keksih yg setia tp skunk nie aku cam nak berubah..kcuali klu aku betul2 syg kat dier..2 lain citer ar..hehe..
aku tgk kat sekeliling aku nie..mcm2 jenis ceritera cinta..cinta buta ar..cinta sejati ar..monkey love ar..cinta kesian ar..haih..poning kepala den..! tp aku xleh nak halang cz lain orang lain cerita kan..ni just pendapat aku jer..tp yg pasti janganlah kerana trlalu mencintai seseorang 2 sampai maruah diri tergadai..2 kerja org gile n bodoh jer..

Hurm.. ~ till now..aku xtaw ar nak tulis pe ag..coming soon..!!mybe i talk about another topic..or mybe..hurm.. ~ about my study..haha..!! till then..! bye.. ~

p/s: one thing that need 2 be remember by all the MUSLIM..cinta kpd Allah swt adalah cinta yg sejati dari duk bercinta dgn makhluk2 nye yg belum pasti kekal atau tidak..



TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

[klik it]

recent posts