[Search]

About Me

INSTAGRAM : MYSARANEWRIE

[klik it]

Home Ads


Friday, October 16, 2009

Rehat Minda di Sekayu

Salam. As usual, all Form5 student akan pergi Kem Rehat Minda dimana2 tempat yg best. Tahun ini kitorang kan kan kan [psst Batch IX Sester lah] pergi ke Hutan Lipur Sekayu. Memang best lah dapat main air terjun. Haha. Seronok betol dapat pegang katak hijau. Haha
Bertolak pada pukul 9 pagi, Hari Khamis. Actually hari Khamis 2 kan sume student & teacher sibuk. Kebetulan masa Form5 buzy dengan nak naik bas pergi Sekayu, Form4 pulak da camp KRS kat padang sekolah. Helo! walaupun kat padang sekolah je tapi pengalaman 2 amat amatlah mengasyikkan dan tak kan dilupakan sampai bila2. Cerita lanjut pasal camp budak Form4? Klik sini [sini] *my junior punyer blog
Ok. Sambung cerita pasal Sekayu pulak. Ayahanda [our principal] tempah 3 bas eksklusif khas untuk kitorang. Yang syoknya, semua bas2 itu dikuasai oleh aspuri. Budak2 aspura naik bas sekolah je. Haha. 2 lah..sape suruh naik bas awal sangat kan? Sir Aimin naik skali dengan kitorang. Yang bestnya pulak pak cik drebar bas 2 amat2lah sporting gile habis lah! Dia keluarkan microphone and ajak kitorang karoke skali. Haha. Apa lagi, masing2 mula menyumbangkan suara walaupun tak sedap mana pown. Pape pown, Sir Aimin, you are born to be a singer, not a teacher. Haha.

Yang kat belakang skali 2 ready nak lompat tapi tak lompat2 pown! Haha

Tengah tunggu bas. Lambat betol! Mana tak lambat, bas datang pukul 9, pukul 7.05 kitorang dah terpacak kat sekolah

Sir Aimin. Suara you memang best..!! No one [in Sester ok] can challenge you sir..Haha

Kamilah budak2 yang paling last sampai kat rumah tumpangan 2. Haha

Budak2 Form5 yang nak amik SPM 09

Tengok! Semua orang pakai baju hitam. Hehe. Semuanya da sebab2 tertentu taw. Haha

Hehe. Mula2 celup kaki dalam air dulu. Cek suhu air berapa. Tapi nak bagitaw, memang sejuk giler air 2. Hehe.

Akhirnya basah juga aku. Memang best. Rasa nak cabut je tudung 2 dan menyelam tapi tak boleh doh. Tak pe. Tak kisah pown!

Membakar ikan. Lepas 2 semuanya pergi mandi. Lepas mandi bakar ayam pulak. Makan dengan nasi gorang. Memang masyuk betol!


Bersiap2 untuk balik. Masa ni nak pergi ke bas. Masa ini jugaklah da jejaka2 muka macam @&#*!? kacau kitorang. Bak kata Shah, "..muka bunuh.." Haha

Lawa kan baju outing kitorang? warna pink lagi. Haha

Its the time for say goodbye 2 Sekayu.

Bertolak balik ke Sester dalam pukul 3 ptg. Dalam bas masing2 syok tdo. Dah lah bas selesa giler + air cond yang memang sejuk. Memang asyik betol tdo. Sampai Sester dalam pukul 4. Masuk bilik, sambung tdo. Haha. Walaupun tak bermalam kat sana, tapi part main2 air 2 betol2 seronok.

Malam 2 pulak, da perjumpaan. New teacher, new rules! Ketiadaan Ustaz Awang telah digantikan dengan Cikgu Rozazat. *entry pasal Majlis Perpisahan Ustaz Awang akan diupdate kemudian. Then masa perjumpaan 2 Nani [our beloved pkp?] bagitaw yang Kelab Kembara kekurangan ahli untuk tolong diorang uruskan program untuk Form4 yang tengah duk camping 2. Diorang perlukan sukarelawan. So aku pown decide nak join jugak lah. Nasib baik Peyra pown nak jugak. So kitorang pergilah.

Rupa2 nya nak main burung hantu. Alah, main sorok2 budak then kacau2 dier.

Seronok jugaklah..

Opss..!! Aku rasa aku kena stop dulu okie. Haha. Aku rasa setakat ni jelah citer aku kali ni. Nanti aku update lagi ok. Yang pasti cerita psal permainan burung hantu nie agak menyeramkan jugak lah sebab da something happen yg di luar jangkaan kitorang. Hehe. Nak taw? Nantilah yer..hehe..




TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

[klik it]

recent posts