[Search]

INSTAGRAM : MYSARANEWRIE

[klik it]

Monday, July 30, 2012

Orang Yang Berjaya Dimulakan Dengan Vandalisme. Eh? :O

 

 Assalamualaikum


Baru habis kelas Sir Asri. Ya Allah ~ Tiap kelas ada Sir Asri untuk subjek Current Affairs in Southest Asian mesti aku akan gelak sakan sebab Sir suka sangat buat lawak HAHA :D



Macam tadi lah ~ aku tertarik dengan satu cerita lah yang Sir bagi tahu dalam kelas tapi of courselah kan aku akan gelak dulu 


HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA



Okay dah cukup -__-


Masa Sir tengah nak buat kesimpulan based on our presentation, ehemmm ~ Sir suka presentation kitorang *Alhamdulillah* :) Sir nak padamkan dekat whiteboard tu yang penuh dengan main-main points yang aku dengan budak-budak lain duk tulis masa kitorang present sebab dia nak tulis


Sekali masa dia amik duster tue, duster tu rosakkk HAHA :D Macam dia punya tapak untuk memadam tu dah tertanggal dah, dah tercabut dah. Yang tinggal hanyalah pemegang duster tu je. Dia pun buat muka dan kitorang satu kelas pun gelak je lah :) HAHA :D

Duster yang asal :)
Duster yang rosak -__-


Lepas tu die senyum dan dia pun ceritalah.. (Sir cakap dalam English tapi aku translate kan ikut BM lah yer?)


"Awak tahu tak, bila ada orang buat vandalisme, saya tak marah pun. Sebab bila ada orang vandalisme, contoh macam ada barang rosak ke kan, pihak pengurusan akan telefon kontraktor. Pihak pengurusan tu akan bayar kontrator tu untuk beli barang-barang yang dah rosak. Awak sedar tak, bila kontraktor tu dapat duit, dia akan bagi duit tu dekat anak bini dia. Sedar tak? Awak dah bagi rezeki dekat kontraktor tue"


Masa ni kelas aku dah ada yang start gelak, aku apatah lagi. Sir sambung lagi..


"Lepas tu, bila kontraktor tu dah bagi duit dekat anak bini dia, anak dia akan belajar bersungguh-sungguh dan lepas tu amik SPM dan dengan duit yang pihak pengurusan tu bagi dekat kontraktor tu, kontraktor tu dapat masukkan anak dia dekat UiTM. Anak dia tu akan belajar dan jadi orang yang berguna. Awak sedar tak, nak dapatkan seorang yang berjaya hendaklah dimulakan dengan..."


"VANDALISME!" - classmates aku sambung ayat Sir sambil kitorang dah gelak macam hape dah HAHA :D


Ya Allah ~ masa ni aku dah gelak macam hape dah HAHA :D Weyhhhhhh Sir Asri suka sangat buat lawak dalam kelas. Untuk sem ni kan, aku pernah ponteng sekali je kelas dia sebab aku oversleep sebab malam sebelum tu aku tengok Final Euro. Final Euro habis pukul 5, kelas dia hari Isnin start pukul 8.

Aku & Shiro while watching the Final Euro 2012. Kitorang support Spain tau! :D

Haaaaa ~ cakap pasal Final Euro tu kan, sebelum game final tu, classmates aku adalah update dekat status FB tanya, Sir Asri tak nak cancel kan kelas ke sebab yelah ~ konfem konfem lah ramai yang tak datang sebab oversleep tengok Euro kan? Korang tahu apa Sir cakap?


"Awak dibenarkan tak datang tak lebih dari 3 kali. So gunakan peluang ini dengan sebaik-baiknya" HAHA :D Masa tu dalam hati aku cakap "Konfem lah aku tak datang kelas" HAHA :D


Dan memang betul, aku memang tak datang kelas pun padahal aku dah bangun dah masa Subuh tue HAHAH :D


Sir Asri, you are the best lecturer. Sir memang memahami jiwa kami sebagai anak remaja nie :D


p/s : Actually ada banyak lagi cerita lawak yang Sir Asri bagitau dalam kelas tapi nantilah aku cerita balik :)


 

TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

Sunday, July 29, 2012

Perjalanan Aku Masih Jauh. Bantu Aku :)

 

 Assalamualaikum


Semalam aku menangis. Semalam dan semalam yang lepas aku menangis, aku memberontak dalam diam



Guys, aku tak tahu lah kenapa dan apa yang dah terjadi dengan diri aku. Aku rasa macam aku ni dah lost dalam dunia aku sendiir sampaikan aku dah tak fikir dah apa pendapat dan perasaan orang lain. Aku hanay meluahkan apa yang aku rasa tanpa gunakan otak dan fikiran aku sendiri sampaikan orang yang paling aku sayang, menjauhkan diri dari aku


Ya Allah :( Apa yang aku dah buat nie? Aku hanya ingin meluahkan apa yang aku rasa, apa yang aku pendam bertahun-tahun lamanya. Memang salah aku, aku mengaku. Tapi please? Tolong bayangkan diri anda semua dalam kotak kasut diri aku, di mana kau diuji dengan bermacam-macam benda dan perkara seawal umur kau 16 tahun


Ye aku tahu. Nanti akan ada orang cakap "Alaaaa dugaan orang lain-lain, bukannya sama!" Memang aku tahu, dugaan yang Allah swt bagi kepada kita, adalah lain-lain. Kau dengan cara kau, dan aku dengan cara aku. Mungkin aku bertuah di sini tetapi susah di sana. 


Aku tak harapkan apa-apa pun. Cuma sebagai kawan, aku mengharapkan berada lah dengan aku. Sebab di waktu sekarang nie, aku rasa sangat-sangat keseorangan, aku rasa macam semua orang dah tak ada dengan aku. Semua orang macam dah lari dari aku


Peluklah aku bila aku menangis sebab pelukkan tu sebenarnya membuatkan aku lagi bersemangat untuk menempuhi hari-hari yang mendatang. Lap lah air mata aku supaya lepas ni aku akan lebih kuat lagi untuk tidak menangis. Tenangkan hati dan perasaan aku agar aku dapat berfikir dengan lebih baik


Aku tahu, selama aku di sini, aku banyak membuat salah dan silap kepada semua orang. Yup ~ semua orang. Aku tahu. Aku mintak maaf sangat-sangat. Aku manusia biasa, aku pasti buat salah dan silap. Kalau ada salah dari aku, tegurlah aku dengan niat mahu memperbaiki aku. Insyallah aku akan setia mendengar


Aku tak nak jadi macam nie. Siapa yang nak? Menangis tak tentu pasal, orang lain tegur "Asal muka kau moody Mai?", hati kau sakit dalam diam ; siapa yang nak? Tak ada siapa pun yang nak kan?


Tapi ingatlah ~ ni semua sebenarnya dugaan yang Allah swt bagi dekat kita. Dia nak uji kita dalam diam. Aku pernah terbaca sesuatu ayat pedoman yang buat aku sejuk hati sangat-sangat masa tue. Dia cakap "Allah rindukan kita lalu Dia turunkan dugaan kepada kita agar kita menghadap Allah swt" Lebih kurang macam tu lah ayatnya :)


So di kesempatan ini, aku nak mintak maaf dari hujung rambut sampai hujung kaki sekiranya aku ada buat salah dan silap. Aku manusia biasa, maafkan aku yer kawan-kawan? Dan aku juga maafkan korang-korang semua. Dont worry :)


Insyallah lepas ni, aku akan muhasabah diri aku sendiri. Mungkin sudah terlalu lama aku tersasar jauh dari diri aku yang sebenar. Jujur aku cakap, aku sebenarnya rindukan diri aku yang happy go lucky, yang gelak tak hengat dunia, yang jenis sempoi ; yang macam Part 1 dulu :) I miss that moment and I realize I'm the one who destroy that moment :'(


So do forgive me my friends and my family :) Do guide me if anything I'm doing wrong. Nasihatkan aku sekiranya aku tersasar, tarik aku ketika jatuh dan bimbing aku ke jalan yang benar :)


 

TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

Friday, July 27, 2012

"Dia Akan Datang Nanti, Insyallah"


 Assalamualaikum


"Mimpi ni sebenarnya bukan mainan tidur! Kadang-kadang mimpi ni adalah satu mesej yang nak disampaikan kepada kita" - Sir Adlan Bakri, Blok 7A5, Modul Finishing School


Terus aku tersenyap dan berfikir. Kawan-kawan aku yang lain semuanya sibuk bertanya tentang mimpi dan tak tahu kenapa aku ada keberanian nak bercerita tentang mimpi aku. Jujur aku cakap, meremang bulu roma aku bila Sir Adlan cakap macam tue


Dan sebaik sahaja aku habis bercerita tentang mimpi aku, dengan spontannya Sir Adlan cakap "Dia akan datang nanti"


Terus aku senyap dan tiba-tiba aku rasa sebak sangat. Dalam sibuk dan rancak kawan-kawan aku bertanya tentang mimpi masing-masing kepada Sir, aku dapat rasa pemandangan aku jadi makin kabur sebab mata aku dipenuhi dengan airmata.


Ya Allah, awak. Kat mana awak sekarang nie?




5 tahun yang lepas...



ada satu malam tu, aku just tidur macam biasa. Cuma malam tu tak macam malam yang lain sebab aku mimpi kan seseorang. Mimpi yang memberi kesan yang mendalam dalam diri aku sendiri, mungkin sampai ke hari nie. Barangkali...


Dalam mimpi aku tue, aku berkenalan dengan seorang lelaki. Aku tak tahu langsung nama dia, asal dia ; semuanya pasal dia, aku memang tak tahu menahu langsung. Even kalau orang suruh aku describe kan muka dia pun, aku tak boleh nak bayangkan sebab aku memang tak kenal dia.


Tapi dalam mimpi tue, aku dengan dia macam baru berkenalan. Kami mulakan perhubungan kami dengan sebagai kawan dahulu. Dan aku dapat rasa yang aku dengan dia ada chemistry. Oh ya ~dalam mimpi tu kan, aku tak tahu pun apa yang aku dengan dia borakkan. Just ibarat aku sedang tengok satu wayang gambar dalam mimpi aku tue


Dan aku terjaga dari tidur tiba-tiba. Aku fikirkan mainan tidur lalu aku endahkan mimpi tue..



Malam kedua..

Aku mimpi dia lagi. Eh kenapa yer aku mimpikan dia? Takpelah ~ Kali ini aku mimpi dia, aku dan juga ya ~ family dia. Dalam mimpi tu, digambarkan aku dikelilingi dengan keluarga dia dan dia juga. Masa tu dekat rumah dia. Masa tu aku dapat rasa macam meriah sangat rumah dia tu sebab nak menyambut kehadiran aku


Dalam mimpi tu jugak, aku sempat berborak dengan ayah dia je. Tapi tak tahu lah benda apa yag diborakkan cuma dari apa yang aku tengok dalam mimpi tue, aku dapat rasa yang ayah dia memang boleh masuk kepala dengan aku. Punyalah aku dengan dia borak lama sangat sampaikan dia datang kepada aku dan ajak aku pergi dahulu


Dan aku terjaga lagi dari tidur



Malam ketiga dan mungkin yang terakhir...



jujur aku terkejut sebab aku mimpi orang yang sama 3 malam berturut-turut. Tak tahu kenapa tapi kali ini aku dapat rasa mimpi aku ni bukan macam mimpi yang dua malam sebelumnya


Mimpi untuk malam ketiga ini, ibarat macam aku dengan dia sudah ke arah satu perhubungan yang halal. Semua kawan-kawan dan keluarga kami sudah tahu tentang hubungan kami dan alhamdulillah, semuanya merestui hubungan aku dengan dia


Mimpi tu diteruskan lagi dengan satu majlis yang sangat-sangat meriah. Tapi kemeriahan majlis tu terganggu bila ada orang yang ketiga datang buat onar dalam majlis tue. Macam semuanya berlaku dalam sekelip mata. Semuanya di sebabkan orang ketiga tu yang sebenarnya tak suka tengok aku dengan dia bersama


Dan sejak dari peristiwa tue, hubungan aku dengan dia ada banyak sangat dugaan dan cabaran. Aku dengan dia sama-sama hadapi semua dugaan tu dan semuanya kami berjaya lalui. Masa tu aku memang stick together lah dengan dia. Tak ada langsung niat nak putuskan hubungan dengan dia


Tapi pada satu hari, akibat perbuatan orang ketiga tue, masalah jadi lagi teruk dan semuanya macam tak boleh nak dibaiki lagi. Teruk sangat-sangat sampaikan hubungan aku dengan kawan-kawan aku terjejas sekali. Aku terpaksa jelaskan balik semuanya kepada satu persatu kawan-kawan aku. Bukan aku sahaja, dia pun sama


Dan aku masih ingat lagi sampai ke hari nie. Dia berjalan pergi dari aku dan aku sempat kejar dia dan tarik tangan dia untuk menghadap dengan aku. Aku masih ingat lagi muka dia yang keruh dan juga ya ~ mata dia yang penuh dengan air mata. Dia menangis. Dan terus aku merayu dia jangan pergi


Katanya, demi kebaikkan semua orang, lebih baik dia pergi dulu. Katanya, dia tak mahu melihat aku menangis dan kawan-kawan aku mula menekan-nekan aku kerana perbuatan orang ketiga tue. Katanya, dia rela untuk berundur diri asalkan bibir aku mengukir senyuman lagi. Katanya, dia tak sanggup melihat aku begini lagi


Dan semua itu dikatakan kepada aku dengan linangan air mata. Dan dia hanya tunduk sahaja, tidak langsung memandang ke mata aku. Aku merayu kepada dia supaya jangan pergi. Aku yakinkan dia yang ini semua hanya perbuatan orang ketiga yang hanya nak kami berpisah


Lalu dia cakap, dia bukan tak sanggup nak menghadapi semua tue. Cuma dia rasa dia belum bersedia lagi. Katanya, dia akan datang untuk mencari aku pada satu masa nanti. Lalu dia hanya mengusap kepala aku dan cakap "Jaga diri awak baik-baik" sambil memaksa bibir dia untuk mengukir senyuman dan dia terus berjalan pergi dari aku.


Aku pulak masa tu terus terjatuh sebab tak mampu berdiri. Aku rasa kaki aku tak mampu nak menampung badan aku. Apa yang aku boleh buat masa tu adalah hanya melihat dia pergi jauh jauhhh jauhhhh dari aku. Mulut aku tak berhenti-henti panggil nama dia yang sampai sekarang aku sendiri tak tahu apa nama dia


Dan aku terus terjaga dari tidur. Terus aku sebut "awakk..." dan tak disangka, aku menangis teruk sangat lepas aku terjaga dari tidur tue


Aku tak tahu kenapa dan sampai sekarang aku sendiri tak dapat nak jawab pertanyaan aku tue. Aku menangis memang teruk sangat-sangat. Aku dapat rasa macam yang dia memang dah betul-betul pergi tinggalkan aku. Macam dia betul-betul sebenarnya ada dalam hidup aku cuma aku tak tahu siapa


Malam esoknya, aku tunggu dia, dia tak datang. Malam tulat, dia tak datang. Malam minggu depan, bulan depan, tahun depan dan sampai sekarang dia tak datang pun dalam mimpi aku. Sampaikan kadang-kadang aku lupa pasal dia


Tapi tak tahu kenapa, pada 1st Ramadhan baru-baru ini, aku teringat dekat dia dan bila teringat pasal dia, mesti aku rasa sedih dan akan menangis. Aku rasa macam dia dah tak ada dengan aku. Aku tunggu dia, seriously, aku memang tunggu dia


Dulu dulu, sebelum aku tidur mesti aku berdoa agar atleast dia datang dalam mimpi aku sebab aku sayang dia sangat-sangat. Memang aku bodoh sebab aku tak tahu siapa dia, nama dia, dia asal mana tapi takpelah ~ sebab aku yakin mesti Allah swt ada perancagan yang lebih baik untuk aku


Even dah bertahun-tahun aku tunggu dia untuk datang dalam mimpi atau dalam realiti aku sendiri, aku tak pernah lupakan dia. Kalau ceritakan pasal dia dekat kawan-kawan aku, mesti aku akan menangis. Aku akan menangis bila teringat dekat dia sebab aku rasa sedih dia terpaksa pergi


Walaupun dia hanya dalam mimpi aku, aku tetap rasakan yang dia ada sebenarnya dalam dunia ni cuma aku tak tahu siapa dia, kat mana dia. Mungkin dia ada jauh dari aku, mungkin dia ada dekat-dekat dengan aku. Entahlah ~ aku tak tahu semua tue.




Cuma apa yang aku harapkan, mimpi aku tu bukan mainan tidur. Biarlah dia betulbetul datang pada aku satu masa nanti. Aku akan tunggu dia. Aku akan pegang nasihat dia untuk jaga diri aku baik-baik. Aku akan sentiasa berdoa untuk dia agar dia datang untuk mencari aku. Aku akan ingat dia selalu


Memang pedih sebab macam orang bodoh je bila bercinta dengan orang dalam mimpi kita sendiri. Lantak lah ~ aku tak kisah pun. Sebab aku yakin sangat dalam hati aku yang dia memang untuk aku. Aku akan tunggu dia. Aku akan tunggu dia


"Dia akan datang nanti" - ayat ni masih tengiang-ngiang di telinga aku sampai ke hari nie. Aku akan pegang ayat nie. Kalau dia memang betul untuk aku, aku akan tunggu dia. Aku akan siapkan diri aku untuk dia dan aku pun berharap dia pun akan buat yang sama.


Sakitnya ya allah sebab aku menunggu dia dah bertahun-tahun dah. Aku memang tunggu dia untuk datang pada aku. Satu hari nanti, kalau betul-betul dia datang, biarlah Allah swt gerakkan dan bukakkan hati aku untuk menerima dia. Penantian ni sungguh menyeksakan aku


Biarlah dia hanya datang dalam mimpi aku. Takpelah, asalkan satu hari nanti dia akan betul-betul datang kepada aku, datang dalam realiti kehidupan aku. Sebab jauh dalam sudut hati aku, aku betul-betul nantikan dia.


Sudah bertahun-tahun aku nantikan dia. Jika dia bukan untuk aku, kenapa sampai sekarang aku masih teringatkan dia dan ternanti-nantikan dia? Apatah lagi sejak kebelakangan ini, aku selalu teringat dekat dia setiap malam. 


Ya Allah, aku yakin pada perancanganMu Ya Allah. Jika Kau makbulkan doaku sekarang, itu bererti Kau sayang kepadaku. Jika Kau tidak makbulkan doaku, mungkin Kau sedang mengujiku dengan kesabaran.  Jika Kau tak makbulkan doaku, mungkin Kau ada perancangan yang lebih baik untukku. 




p/s : Tak ada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang mati :)


 

TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

Thursday, July 26, 2012

My Class Trip to Kuala Terengganu. Kuala Terengganu Pun Boleyy! :D


 Assalamualaikum


Okaylah ~ Kali ni mari kita bercakap pasal on the spot punya trip. Mueheheh :p


Hari Isnin malam aku ada dapat calling dan texting dari budak-budak kelas aku. Semua tanya aku "Mai esok kita ada trip ker?" Aku yang masa tu tengah serabut duk melukis untuk assignment video Law aku dengan Khalis dan Hani, bertambah-tambahlah serabut sebab aku tak tahu menahu


Rupa-rupanya, under kelas Development Administration aka DA dengan Sir Jazimin, ada trip ke Kuala Ibai sebab ada ceramah khas pasal apa entah. Memandangkan aku dah amik subjek DA masa intersession, of courselah aku tak tahu menahu kan?


Tapi bila aku tahu dorang dapat pergi ke KT, of courselah aku nak pergi sebab kebetulan aku nak jumpa dengan mak aku sebab nak amik surat PTPTN. Pasal apa entah tapi macam pasal surat pengesahan yang kita dah terima duit PTPTN tu. Gitulah ~


Aku pun dah start fikir. Bestnya kalau dapat pergi. HAHA :D So hari Selasa pagi, lepas Subuh aku terus call classrep aku, Pian dan suruh dia hulurkan telefon dekat Sir Jazimin. Sir cakap datang je lah. Kalau bas tak penuh, awak boleh ikut. Aku pun apa lagi! Bersiap zass zass zass tau ~ HAHA :D


Sampai je dekat bus stop depan Pos A, aku tengok budak-budak kelas aku dah sampai dah. Dorang pun bisinglah kenapa aku ikut sekali memandangkan aku kan dah amik DA. HAHA :D Biarlah ~ aku memang gamble je pergi sana. Dapat ikut, aku pergi. Tak dapat, aku sambung je tidur sebab kelas aku hari tu start pukul 12. Mueheh

Janji pukul 7.30 pagi tapi alih-alih dekat pukul 9 kitorang gerak sebab ada masalah dengan bas. So last-last kitorag naik van je. Dua van dengan satu kereta Naza Ria UiTM. Dalam van aku, semua budak perempuan sekali dengan Sir Jazimin. Masuk je dalam van, pakat masing-masing duk tidur belaka. Aku je yang tak tidur sebab aku tak mengantuk.


Oh btw ~ bila dah naik van tu maknanya aku dapat lah ikut pergi trip DA ni! HAHA :D Yeayy! :D

Kitorang menghadiri ceramah ni lah :)

Orang ramai :)
 Sampai-sampai je dekat Kuala Ibai, tulis nama dan masuk ke dalam auditorium tu. Ceramah tu dah start lama dah so tempat macam dah almost full. Pergh ~ aku rasa kan, kitorang je yang muda bergetah dalam auditorium tu sebab mostly yang datang ceramah tu semuanya macam orang yang dah bekerja bertahun-tahun huhu


Aku, Hani dengan Khails duduk kejap je sebab lepas tu kitorang pergi cari makanan HAHA :D Yelah weyh! Dari pagi tak makan pape so of courselah lapar kan? HAHA :D Kitorang makan mee hoon goreng dan keropok lepas tu bawak balik sikit kuih-muih HAHA :D


Lepas tu, boleh pulak aku dengan Hani pergi dekat kawan-kawan aku yang lain yang baru nak makan dekat kedai makan yang berdekatan dengan kitorang tue HAHA :D tapi tak makan lah ~ just tengok je dorang makan.


Lepas tu baru lah budak-budak lelaki dan Sir Jazimin datang. Kitorang nak main boling! HAHA :D Masa tu baru pukul 11 pagi tak silap aku. So pergilah dekat sebelah bangunan ceramah tu. Alaa yang dekat Terengganu Trade Center tuuu aka TER. Sesiapa budak Terengganu, memang tahulah TER nie :)

From left ; Pkah, Hani, Farah and obviously its me -__-

Ze girlfriends with Harris and Pian :)

Masing-masing semangat betul nak main boling. Tapi tup tupp full! Hello? Pukul 11 pagi pun full ker? -__- Act sebab dah ada orang booking so hmm ~ harapan tinggal impian je lah. So lepak-lepak kejap. Masa ni aku pun jumpa mak aku kejap sebab nak pergi amik surat PTPTN tue. Sempat borak dalam 10 minit je

Berborak-borak dengan abang yg tgh practise boling
Muka orang happy dapat pergi Astaka -__-

Last-last, kitorang semua gerak pergi ke Astaka. Sebab nak main boling punya pasal HAHA :D Nak karaoke, macam just nyanyi je. Baik kita pergi boling. Aku pun on je lah ~ Ikut je lah suara majoriti :)


Sampai je dekat Astaka, aku jalan-jalan dulu dengan Hani dekat satu Astaka. Tapi faham-faham je lah apalah yang ada dekat Astaka tu kan? Huhu ~ So lepas dah puas jalan-jalan, aku dengan Hani pun naik atas sekali dan tengok dorang semua duk main boling.


Korang bayangkanlah, kitorang je yang conquer semua lane dekat boling Astaka tu sebab masa tu baru pukul 11 lebih kot ~ dah lah hari orang bekerja. Of courselah kitorang je yang ada. Hehe :)

Amik gambar dulu! :D

Mulakan permainan! 
Kecoh, stress, bising, kelakar ; semua ada :)
Kebetulan ada promotion waktu tu. Sebelum pukul 12 dapat 3 game untuk berapa RM entah ~ Aku dah tak ingat dah. So aku rasa semua budak kelas aku main. Semua okay? Yang tak mainnya ; aku Hani Ina dan Farah. Mula-mula aku sibuk amik gambar je dan sorak gitu gitu jer ~


Last-last, aku ajak Hani dengan Farah pun main jugak HAHA :D Tak tahan aku tengok dorang main sedangkan aku just tengok je. Hehe :) So aku pun main lah ~ tapi aku dapat dua game je sebab masa tu dah pukul 1 lebih dah. Huhu ~

Sebenarnya, aku tak reti sangat pun main boling -__-
Macik yang pakai baju kurung ni terror main boling HAHA :D
Eh mana aku? Tak aci ni -___-
Yeay tu aku :) Walaupun nampak macam kena penyet -__-
Sekali masa tengah syok-syok main, bammmmmmmmmmmm ~ bunyi orang jatuh. Ya Allah ~ Akma rupanya yang jatuh. Aku ingatkan dia okay je sekali nampak macam dia tengah sakit giler. 


Rupanya masa dia jatuh tu, dia tertekan pergelangan tangan dia, macam dia tahan badan dia guna pergelangan tangan dia dan haruslaaaaaaa untuk dia rasa sakit sebab semua berat badan dia tertumpu pada pergelangan tangan dia. Fuh ~ ayat macam nak kasi explaination dalam Fizik je -___-


Sekejap je, tangan dia dah macam bengkak sikit. Aku try urut sikit tapi Atyn larang aku sebab takut salah urut kang, lagi bahayoo ~ So aku biarkan lah ~ Eh eh ~ alihalih dia yang amik alih tempat aku urut tangan Akma HAHA :D Ambui Atynnnnnnnnnn ~ Pandai tau :p

Sakit yer? Sabar ye sayang :)
Tapi kejatuhan Akma (asal doeeeeeee ayat kau macam nie Sara weyh?) tak mematahkan semangat kami untuk terus bermain HAHA :D Main je selagi yang boleh. Yang takboleh blahnya, Akma punya turn untuk main boling, aku Hani dengan Farah yang tolong mainkan HAHA :D Terus tak pasal-pasal markah Akma dalam main boling jadi tinggi HAHA :D


Weyh! Kitorang yang tak jatuh ni pun rasa macam nak patah tangan sebab duk baling boling tue -__- Nasiblah aku main dua game je. Kawan-kawan aku yang main tiga game tu, tak tahu lah aku -__- Seriously, boling is my last choice lah kalau aku nak hangout pun. Aku tak tahu lah kenapa aku tak gemar sangat main boling. Huhu


Lepas dah main, kitorang pergi Sembahyang Zohor kejap dan makanggggggggggggg! Ingat nak pergi Pasar Payang tapi tak boleh sebab tak sempat sebab petang tu pukul 4.30 Sir Jazimin ada kelas. So hmm tak boleh lah ~ Takpe, nanti kita pergi lain kali yer kawan-kawan? Mueheheh :D


So kitorang pun pergi makan. Kebetulan kitorang port betul-betul bawah pokok dan tepi pantai dan ditemani dengan angin sepoi-sepoi bahasa. HAHA :D Weyhhhh ~ macam dah lama giler tak guna perkataan sepoi-sepoi bahasa! Dulu masa buat karangan SPM selalu guna. Bajet dah sasterawan lah tu guna ayat sepoi sepoi bahasa dalam karangan kau? -__- Fine lah 


Makan makan :)


My classmates :) Sayanglah semua orang <3 :D

So after makan, pukul 3 petang kitorang pun gerak balik. Mimi pulak beli pisang goreng, keropok lekor. Tapi Masyallah ~ sekali aku gigit pisang goreng tu, hoiiiiiiiiiii macam gigit span yang dah direndam dalam minyak lah weyh! Berminyak betul dan terus stop makan. Tak tahan aku -__-


Naik van dan masing-masing bammmmm terus tidur HAHA :D Penat betul masa tue. Aku ingat aku bolehlah tahan tak tidur dalam van tapi alih-alih aku tertidur jugak. Hailoh -___-


Sampai Dungun pukul 4 petang dan pukul 4.30 aku pergi kelas Financial Administration sebab aku tak dapat pengecualian kuliah sebab aku bukannya amik subjek DA kan? Huhu so pergilah ~ 


Tapi bila dah nampak macam kosong je kelas, Madam Munirah pun tak buat kelas HAHA :D


p/s : Dua tiga hari lepas main boling tu, masing-masing pakat duk mengadu sakit tangan HAHA :D

 

TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

Tuesday, July 24, 2012

Ini Dipanggil Dugaan :)

 

 Assalamualaikum


Hari ni tak tahu kenapa rasa macam mood aku swing sangat-sangat. Lepas berbuka tadi, aku pergi terawih sorang diri dan kemudian lepas bailk dari terawih, aku termenung sorang diri dekat cafe


Aku tak tahu apa yang bermain dalam fikiran aku. Aku teringat dekat mak aku, ayah aku dan adik aku. Aku tak tahu apa yang terjadi dengan aku kalau salah seorang dari mereka tak ada. Aku sebagai anak sulung perempuan, aku selalu fikir macam-macam in case kalau ada something happen dalam kalangan kitorang nie. Aku jadi sebak sangatsangat


Aku fikir pasal masa depan aku. Ke mana aku nanti dalam masa 10 20 30 tahun akan datang? Masih hidupkah aku? Masih bernafas ke aku nie? Ataupun aku dah dimamah oleh tanah? Waalhualam ~


Aku fikir pasal study aku. Aku tak tahu kenapa sem ni aku macam banyak main sangat. Actually tak ada main sangat cuma macam tak ada mood nak study, kalau ada quiz test aku macam tak tahu. Aku tak prepare nak masuk kelas. Masuk kelas just study apa yang lecturer ajar je lepas tu dah tak ada inisiatif untuk aku study balik. Teruknya aku ya allah :(


Aku fikir pasal kawan-kawan aku. Aku sendiri dapat rasa aku dah makin jauh dengan certain kawan-kawan aku esp kawan-kawan lelaki aku yang suatu dahulu aku pernah lepak berjam-jam lamanya, gelak dan asyik membahan saling antara satu sama lain. Sekarang semua tu dah tak ada langsung. Aku dan mereka hanya bercakap hanya bila ada perkara yang penting sahaja dan lepas tu, thats it. 


Aku fikir pasal mimpi aku. Aku rindukan dia. Aku tak kenal dia. Dah 5 tahun mimpi tu dah berlalu tapi aku tetap harapkan dia datang lagi dalam mimpi aku sebab aku rasa aku sayang sangat-sangat dekat dia. Aku tak tau kenapa tiap kali teringat dekat dia, mesti aku menangis sebab aku rindu kan dia, walaupun aku tak kenal dia sape, aku tak tahu nama dia, aku tak ingat muka dia. Semuanya pasal dia aku tak tahu menahu langsung


Dan masih banyak lagi benda dan perkara yang otak aku asyik fikirkan. Aku dah taktahu nak cakap apa lagi. Kadang-kadang tu aku rasa lost dalam dunia aku sendiri. Aku dah tak peduli dah pasal orang sekeliling aku. Aku lebih senang bergerak sendiri sekarang nie, gerak sorang-sorang je. Sebab aku tak nak serabutkan otak aku yang dah sedia serabut nie



*mengeluh




Inilah dia ; dugaan :)


 

TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

Monday, July 23, 2012

Majlis Anugerah Kecemerlangan Akademik (MAKA) Untuk Kali Kedua :)

 

 Assalamualaikum


Beberapa minggu yang lepas (haih rasa bersalah pulak taip macam ni sebab nampak bebenor aku dah lama giler tak update blog -__-) aku dan kawan-kawan aku terpilih untuk pergi ke jeng jeng jeng!

Tengok tarikh MAKA tue -__- Dah lama kan? Haih 
Okay mari kita teruskan update blog tanpa mengendahkan rasa bersalah sebab Majlis Anugerah Kecemerlangan Akademik (MAKA) ni dah dekat sebulan yang lepas T____T HAHA :D Lantok lah!


Okay. Ini adalah kali kedua aku pergi ke MAKA sebab yang 1st time aku pergi sem lepas, berbekalkan results final exam aku masa part 3. Untuk kali kedua ni, aku dapat pergi atas tiket results aku untuk sem lepas. Haaa gitu ~ :) Alhamdulillah, syukur aku dapat pergi MAKA lagi sem nie :)


Act aku tak nak pergi sebab apa entah. Tapi sebab aku fikir dapat makan free (HEHE) dan jugak kebetulan petang Isnin tu, aku memang tak ada kelas langsung sebab hari Isnin aku ada satu kelas je, kelas pukul 8. So dari aku duk bosan dalam bilik, baik aku pergi MAKA kan? :)


Me with Shahira Roslan :)
Zalia dan Yaa :)
Aku pergi MAKA ini dengan Zalia, Shiro dan Yaa. Kalau tak ada dorang, aku rasa aku tak pergi lah kot ~ Sebab tak member nak teman dengan aku. Dah lah sem ni MAKA buat dekat Kolej Redang, jauh pulakk dengan kolej aku -__-


Tapi syukur alhamdulillah, nasib baiklah Farah Shaheera ada sewa kereta sebab nak settlekan kerja dia dan alang-alang tu dia tolong hantarkan kitorang. Yeayyyyyyyyy! Tak perlulah aku penat-penat kesat peluh! HAHA :D

MAKA :) Apasal pulak dengan aku tue? -__-

Apa yang best sebab setiap atas satu meja ada buku tebal-yang-tak-berapa-nak-tebal lah which is MAKA yang tertulis semuaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa nama budak-budak UiTM Dungun yang dapat Anugerah Dekan untuk sem lepas, siap terpampang pointer kau weyh! Hamikk ~ tak pasal-pasal kau dah femes sebab semua orang tahu pointer kau berapa HAHA :D


Memandangkan aku and the geng orang yang 1st sampai dekat Cafe Kolej Redang, so kitorang habiskan masa kitorang dengan menilik semua nama yang kitorang kenal dalam buku MAKA tu dengan tengok sekali pointer dorang. Ehem ehem ~ dalam kos aku, batch aku lah yang paling ramai dapat Dekan :D

Kami budak DPA :)
Haaaa ~ yang baju merah tu junior Debat aku dulu dan junior DPA aku :) Nama dia Affiq Azmi. Hai Afiq! Akak dah masukkan gambar awak dalam blog akak dah :) "Kak Mai, nanti masukkan gambar saya dalam blog Kak Mai yer?" Yeeeeeeeeee ~ sekarang akak dah tunaikan :) Suka lettewwwwwwwwwwwwwwwww

Kami bersama Madam Nadiah :)
Haaaaaaa yang kecik molek comel tu, lecturer kitorang. Dia baru je kahwin so aku selalu terpanggil dia Miss so kena biasakan diri lah lepas ni kena panggil dia Madam Nadiah. Aiseymennn, janggal nya! :O


Madam Nadiah memang sporting lah dengan kitorang. Madam Nadiah tak pernah mengajar aku pun tapi aku rapat dengan dia sebab dia lah jadi penasihat kitorang masa kitorang organize Dinner ASCAPS dulu masa part 3 :)


Setelah tunggu dalam 40 minit, akhiranya majlis pun start. Meja yang aku pilih betul-betul strategik sebab betul-betul bawah kipas lepas tu dekat dengan pentas utama HAHA :D Suka aku. Bahagia nan terasa di jiwaaaaaaa :)

Rektor UiTM Dungun merasmikan MAKA :)

Lepas dah sudah majlis perasmian MAKA, hape lagiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii! MAKAN TIME! :D Wahaha :D Masa ni memang sumpah lapar giler sebab sengaja kosongkan perut sebab nak sumbat banyak-banyak time MAKA HAHA :D Makan free weyh! Sapa tak suka kan? Hehe :)


Makanan semasa MAKA :)
Mari kita makan bersuap! :D
Kita dah sudah makan, kita kacau orang lain yang sedang makan pulak! :D Meet Midin & Nazri :)
This beautiful girls <3 :D

Lepas dah makan, masa untuk pemberian Anugerah pulak. So kepada yang bertuah, dapatlah naik atas pentas terima hadiah. Untunglah ~ jeles aku sebab tak dapat nak naik atas pentas :(

Muka jeles + tak puas hati sebab tak dapat naik pentas -__-
Maka dengan itu, saya akan berjanji semester terakhir ini saya akan berusaha dengan lebih gigih lagi! :D
Eh saya tak marah pun tadi, cuma terlebih emosi jer. Peace yooo! *bajet Korea*
Eh kawan saya ni pun nak join team saya :D

Lepas dah sudah upacara penyampaian hadiah, maka sudah habislah MAKA pada petang itu. So kami yang memang sengaja caj battery camera lebih, mengambil gambar yang sumpah banyak HAHA :D Penuhkan memory card anda masing-masing! :D


Budak DPA yang datang MAKA dan seorang budak Akaun, Ain :)
Aku dan Wanie. Cantikkan dia? :')
Wanie, Ain dan aku :)
Okay yang ni memang wajib cerita dekat korang yang betapa keciknyaaaaaaaaaa dunia nie! :O Aku dan Wanie ni kawan sejak part 1 lagi sebab kitorang sama-sama team debat untuk Piala Debat Pengarah 2 tahun yang lepas. So dari situ, aku dengan Wanie memang kawan sampai sekarang


Ain ni pulak aku kenal dia masa Form 5 sebab masa ada Kem Pemantapan Diri untuk SPM, aku deskmate dengan dia. So memang selalulah aku borak dan bincang dengan dia pasal study. Tak sangka pulak dia satu UiTM dengan aku sekarang nie


Dan tanpa disangka-sangka, aku baru tahu yang Wanie dan Ain ni sebenarnya bestfriend sejak sekolah rendah lagi! :O OMG ~ betapa keciknya dunia nieeeeeeeeeeee! :D

Amik gambar lagi :)

Weyh asal tangan aku macam Doremon hah? HAHA :D

 

Aku suka gambr nie sebab aku nampak kurus HAHA :D
 Actually ada banyak lagi gambar kitorang tapi tak sanggup aku nak upload semua -__- Aku just upload mana-mana gambar yang best je untuk korang tengok HAHA :D Mengada tau Mysara Newrie, nak letak gambar-gambar lawa je -___-


Lepas tu, kami pun beransur pulang ke kolej. Kali ini, terpaksalah berjalan kaki. Tapi takpe, tak kisah sebab masa tu dah petang dan lagipun perut pun dah full HAHA :D So adalah sedikit tenaga untuk berjalan kaki :)

Yeayy! Ada pun gambar atas Jambatan Tenggol -__-
Dah sampai kolej, sekali Zalia ajak makan ABC dan dia belanja. HAHA :D Alhamdulillah, murah rezeki lagi! Orang nak belanja, kita kena menerima ;) HAHA :D yeayyyyyyyyyyyyyy! makan free lagi! :D

Zalia dan Shiro & ABC kami :)

Malam tu, memang tidur dalam keadaan perut kenyanglah :) Syukur alhamdulillah, Allah swt murahkan rezeki :) Heheeeee


p.s : Menaip entry ini dengan penuh keterpaksaan -__-



 

TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

[klik it]

recent posts