My 2019's Planner Review

Wednesday, December 26, 2018

2019 bakal datang, 2018 bakal pergi

Dah ada planner 2019?

Untuk orang yang suka menulis, conteng-conteng ni macam aku ni, of couse bulan October adalah bulan paling busy sebab sibuk cari planner mana yang nak dibeli. Untuk tahun yang datang ini, aku tetap dan masih menggunakan planner yang sama sejak tahun 2018 sebab aku rasa senang dan puas hati dengan planner mereka :)

Taraaa! Dah sampai pun my 2019 planner!

Ive order this planner since bulan November lagi. Urgh speak about the patient here people! Hari-hari okay tunggu, mana ni tak sampai. Siap pergi Popular okayy sebab nak beli pen

Pen mana yang nak beli eh? Yang sedap menulis?

Lepas tu, bila tengok IG diorang dah start up mereka-mereka yang dah terima planner, terus tak senang duduk tapi petang tadiiiiiiiii, dah terima dah! Weh nak nangis boleh tak? Ive been waiting it for such a long time! Sebab rasa macam planner ni macam boleh dijadikan penggerak kepada keberkesanan dan kendirian aku pada tahun 2019. Eceh!

Kendirian tu apa?

Pen warna hitam

Extra notes!

Stickers
  
Inside this small packaging, there's my planner :)
  
TARAAAAAAA! My 2019 planner!

Such a warm greetings from the team :) I love!

More stickers!

Front page
Rough planning for your 2019

Monthly layout

Weekly layout
  
Zoom in section for their besides weekly layout

Financial tracker

Eh eh more stickers!


Motivation qoutes for 12 months!
Comparison between my 2018 & 2019 planner
Sesiapa yang nak tengok my 2018 planner, boleh rujuk dekat SINI. 2018 punya macam besar sikit compare dengan 2019 tapi aku prefer size yang tahun 2019 sebab senang nak masuk dalam handbag, kecik dan yang penting, ada macam getah binder tu. Yeay yeay! 

Dekat bawah ni ada a few details pasal planner aku ni :) Feel free to check it out!

Planner 2019

Layout Spec

2019 Planner Layout Specs
  • Concealed wire bind
  • 1000 gsm front and back cover
  • Gold accent wire bind
  • 12 monthly motivational dividers
  • 12 monthly inspirational tips
  • 12 monthly surprises/activities
  • Additional notes pages
  • 2019/2020 calendar
  • Goals, Priorities & important notes
  • H20 tracker
  • Pocket folder
  • Calendar stickers
  • Life-fun stickers
  • Free name personalization
  • Planner size with binder 8' X 6'

Harga planner ini adalah RM 89 tidak termasuk kos postage dan oh ya, I did bought this planner using my own money tau! Hehehe


Thank you so much team Perky Preen & Co!

Facebook : Mysara Newrie
Instagram : mysaranewrie / maiserum
Twitter : @mysaranewrie

You Might Also Like

0 comments

Follow my Instagram @mysaranewrie

Subscribe