[Search]

About Me

INSTAGRAM : MYSARANEWRIE

[klik it]

Home Ads


Wednesday, August 15, 2012

Finally, Dapat Jugak Kita Berbuka Puasa Bersama-sama :)

 

 Assalamualaikum


Hoyeahhh ~ Selamat Hari Raya semua! :D Tettttttttttt! Terlebih awal pulak dah ucapan aku tahun nie -__-


So mari kita teruskan dengan agenda utama aku update blog ini kerana aku pasti mesti korang dah muak kan baca pendahuluan entry aku yang selalu cakap "mintak maaf semua sebab dah lama giler tak update blog" Yadayada -__-


So lepas dari entry ini, kitorang pergi Kuantan dan tidur rumah kawan aku :) Keesokkan harinya, kitorang pergi ke Majlis Perbandaran Kuantan untuk buat research pasal subjek Local Government dan Alhamdulillah ~ semua staff dekat MPK memang terbaik kerana bagi layanan yang khelasss dan tip top untuk kitorang :) Terima kasih warga MPK! :D

MPK :)

Jumaat, 10 hb kitorang terus nak balik ke Dungun sebab rushing nak Iftar bersama classmates tapi tak sempat sebab kitorang tertinggal bas T___T Tapi kitorang sempat jugak naik bas! Kejarlah naik bas tue, dari Kuantan, naik di Chendor. Pergh ~ Dan classmates kitorang pun batalkan iftar sebab ramai yang tak ada


11hb pulak kitorang Iftar bersama-sama. yeay! Kebetulan Faezah ada turun Dungun sebab ada Debat Ramadhan aka DERU so macam kebetulan kitorang gather ramai-ramai :) Petang tu, Akma amik aku, Faezah dan Angie dan Ammar dan terus shoot ke Arena Square! :D


Arena Square ni macam padang yang luas lah tapi tempat dia okay lah kot sebab lapang dan kebetulan dekat dengan Masjid. Sampai sana dalam pukul 7 dan terus budak-budak ni terkam Faezah sebab dah lama tak jumpa. Masing-masing lepaskan rindu dekat Pekjah lettewww :p HAHA :D

Antara yang awal sampai di tempat kejadian :)
My classmates :)
From left : Atyn, Akma, Angie, FLiyana, Fara, Mimi & Pekjah <3 :=":" td="td">


Buang Pekjah, tambah aku :p 


So after sessi bergambar tak hengat dunia dan bergelak ketawa macam orang tak puasa (tapi sebenarnya kitorang memang tengah puasa pun cuma tenaga lebih je hari tue -__-), kitorang pun pergilah cari port yang sesuai untuk berbuka :) Kebetulan, masa tu aku rasa adalah dalam 3 buah family kot punn berbuka puasa dekat Arena Square jugak :) Tapi dorang siap ada tikar, periuk nasi semua -__- Kitorang ni mampu bawak bekas polisterine jeeeeeeee HAHA :D


Okay untuk Iftar nie, kitorang buat potluck. Masing-masing bawak makanan masing-masing je sebab ingatkan nak memasak tapi kesian pulak dekat orang yang kena memasak tu :p So kita buat potluck je senang! :D

Mencari port Iftar yang sesuai :)
Kau tengok tu, tangan kiri kanan bawak plastik makanan HAHA :D

Lepas dah jumpa tue, kitorang pun duduk dan mulalah bukak ikatan getah air dan lauk-pauk yang kitorang beli sebelum datang ke Arena Square :) Sementara tunggu azan, Pekjah tak habis-habis duk mengusik semua orang. Semuaaaaaaaaaaa nama orang disebutnya huhu

We all :)

Kami sekelas :)
Senyum masing-masing! :D
Dah makan, kasi rehat perut kejappp :)

Lepas dah makan, kami pergi berjalan kaki menuju ke masjid yang berhampiran :) Nasib baik dekat je, so just jalan kaki je. Masa ni memang perut kenyang sangat-sangat so masa nak berjalan pun, masing-masing jalan slow slow je HAHA :D


Pakai tudung balik! :)

Then pergi balik ke Arena Square dan kitorang lepak-lepak dekat situ. Tak lama pun sebab kebetulan Angie dengan Pekjah ada event lagi dengan DERU dorang. Ingat nak tunggu Gman tapi tak sempat sebab masa tu Gman on the way balik dari Kuantan ke Dungun so dia hanya berbuka di Paka sahajaaa



Masa lepak-lepak ni, ada lah sekumpulan budak kecik, dalam Form 1 atau 2 kot lah ~ main mercun. Yang paling kitorang takut adalah diorang baling mercun kepada sesama sendiri -___- Aku baling dekat kau, kau baling dekat aku. Bajet macam hero lah tue hah? Bajet dalam perang tu hah?


Dan bertambah-tambah bengongnya, adalah seorang abang atau pakcik kot ~ dalam umur mau dekat lewat 20-an punnnnnnnnnnnnnnnnnnn join jugak budak-budak ni main mercun -___- Dia pulak yang jadi macam leader duk main perang-perang mercun sambil duk kejar-mengejar antara satu sama lain -_-



Maybe sebab diorang tengok kitorang asyik duk tengok diorang kott ~ tu yang berlagak sangat nak main mercun tue. Kang putus jari, hilang pergelangan tangan, sesal dah tak sudah dah

Budak lelaki :)
Budak perempuan :)
Kami satu kelas :)
AM 110 5B :)


So dalam pukul 8.30 lebih tu, kitorang pun balik ke UiTM. Best berbuka puasa hari tu sebab bukak puasa dengan classmates dan berbuka pulak ramai-ramai. So macam-macamlah gaya dan karenahnya masa berbuka :)


Dan jugak, akhirnya setelah bersem sem kitorang duk tangguh nak buat majlis berbuka puasa, akhirnya sem ini jugak yang aku dengan classmates aku manage dapat berbuka puasa sama-sama :) Dulu masa part 1 dan part 3 nak buat jugak tapi tak sempat. Tapi bila dah part 5 dan last semester nie, baru lah menjadi :) Yeayy! :D


Kami dah nak balik :)


Next : Open House Raya pulak! :D HAHA :D



 

TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

[klik it]

recent posts