[Search]

About Me

INSTAGRAM : MYSARANEWRIE

[klik it]

Home Ads


Saturday, May 30, 2009

library>>giant>>kfc..!!

sebelum 2 nak tnjuk sket..taraa..!!
*baju baru aku..lawa tak..??haha..!!jgn jeles..!!*
ecehceh..
g library ar knonyer..nak wat keje sek..
tup3..jupe ar ngan atien..then tggu sarah jap..

"..hish lambat betol ar minah nie.."
haha..then trus nek ats..buke lappy..
cari ar psal project work +m3 2..
nth pape nth..
"..jom makan kfc kat giant..!!"
ngan muka slambenyer aku pun ckp ar..
"..sorry ar,,aku xckup duet ar.."
haha..then sarah ngn bek ati nye..
"..xpe..mu guna duet aku lu..buke sek mu byr balik.."
haha..sukenyer aku..!!
then pergilah kami be3..
mkn3..then dorg balik..tp aku plak..
terkontang kanting seorang dri di giant..
mnunggu mama yg tgh servis kete..
psstt...esok nak g kuantan daa... ~
"..mama lmbat ag ker..??.."
"..tlg sabar.."
dush3x..!!
haih..
tggu punye tggu then mama sampai..
amik akim n g makan..
wuahaha..
sdap ar gak..
"..abg milo ais tabur satu.."
hihi..
then balik umh..
trus log in intrnet sampai ar skunk..
haha..

keje sek..??

xsiap2 ag..haha..

byk men n dgr lagu jer..
blurr.. ~
"..sara mu nak spm thn nie..!!sedar lah sket hoi..!!.."
dush3x..!!


TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

Friday, May 29, 2009

bengang..hish..

tak puas ati betol..!!
2 yg aku rsakan sejak 2 menjak nie..
ye ar..
ni sume psal budak claz aku n certain budak claz yg len..
bese ar..skunk nie kan sume hepy cz mid year exam dh hbis kan..
sama ar cam aku ngan kwn2 ku yg len..
tp bile time result kuar ar yg aku bengang thap dewa..
aku yg bertngkus lumus belajar supaya dpt A dlm exam..
org len senang2 je meniru..
apa..??
MENIRU..!!!!!!!!
"..cikgu saya tak puas ati..!!!!!!!!!!!"
klu dpt mrkah yg rendah dri aku
aku xkesah sgt..
tp yg HOT nye lah..
markah dorang lebh tggi dri aku..!!
haih..
ni yg bengang ni..
phtu thp kebengangan aku brtmbh2 pulak bile budak yg dpt mrkah tggi 2 berkata..
"..kira ok ar exm kali ni aku meningkat.."
KOROK KERING MU..!!
mu sedar tak yg mu 2 meniru..??!!
tak malu ke ckp cam2 depan org rmai..
aku taw ar die 2 meniru sbb
aku nmpk cebisan kertas yg da jwpan dari no 1 sampai no 50..
argh..!!
aku xtaw nak kata pe..
tawakkal je ar..
buke sek nie klu dorang ckp cam2 dpn aku
mmg aku xtragak2 nak lepas je pe yg aku trpendam nie..
hish..
sabar mai..sabar..
allah 2 Maha Adil..
satu ari 6t Allah akan tnjuk ar langit 2 rendah atau tggi..
msa 2 baru ko taw..
siap ar..
p/s:blog ni ditujukan KHAS utk budak2 SESTER..!!

TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

Thursday, May 28, 2009

aku sudah kembali..


yahoo..!!cuti sek sudah bermula..!!
hihi..so aku pun blk ar umh kan..
hihi..xtaw ar nak wat pe cuti nie..
mybe 2hb nie sampai 6hb nie
aku g ikut epy men boling kat Kedah..
hihi..jalan2 lagi ar nmpknyer..
nway aku da byk story nak tulis..
antaranyer..
aku sudah putus sama hubby aku 2..
aku rilex jer..
xda sedh2 pun..
lantak ar dier 2..
ok ar..
aku trpksa chow cz da prob sket..
6t bile aku post blog yg baru..
aku akan citer benda pe yg slama nie
trpndam kat dlm ati aku..
xpecially time mid year exam ari 2..
ngee.. ~
till then..
daa.. ~

p/s: act lappy aku nie adik aku nak guna ngan kwn2 die..!!argh..!!

TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

Sunday, May 10, 2009

mama punyer hari

mama..
sara syg kat mama..
syg giler2..
sara xleh bygkan camana ngan sara..
kalau mama xda..
mama lah yg jd sumber inspirasi sara..
byk dh benda yg kite lalui sesama..
sejak hal 2 berlaku..
sedar tak sedar..
ia byk merapatkan hbungan kiter..
yup..
sara dpt rsakan..
sekrang adalah lebh baek dr hari2 yg sebelumnyer..
sara mintak maap klu sara slalu agak 'kurang ajar' ngan mama..
sara taw 2 sume berdosa..
sara mintak maap mama..
sara xda niat pun nak wat mama trguris hati..
seriously..!!
mama..
di kesempatan ni sara nak gtaw mama something..
sara sayang mama..!! love u so much..!!!


TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

Saturday, May 09, 2009

pergi


Sayu terpisah
hikayat indah kini hanya tinggal sejarah
berhembus angin rindu
begitu nyamannya terhidu wangian kasihmu

hujan lebat mencurah kini
bagaikan tiada henti
kaulah laguku kau irama terindah
tak lagi kudengari
kau pergi.. pergi..

sepi tanpa kata
terdiam dan kaku tak daya kau kulupa
apa pun kata mereka
biarkan kenangan berbunga di ranting usia

hujan lebat mencurah kini
bagaikan tiada henti
kaulah laguku kau irama terindah
tak lagi kudengari
kau pergi.. pergi..
by Aizat_Pergi

i love dis song..
ia ibarat menceritakan tentang aku dan die..
sedih..
sepi..
sunyi..

die menghilangkan diri dari aku..
no msj from him..
no call from him..
even no news from him..
knp..??
dunno..
hanya die sahaja yg ada jawapan bg sume persoalan aku ini..
agak menyedihkan..
satu persoalan bermain2 di benak fikiran aku..
"..sampai bila aku dan die akan berterusan macam ini..??.."


TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

current mood >> ="(

aku clap..msuk asrama Isnin pagi2 buta ag..then terus amik gmbr utk Akur Janji 9A1 SPM..agak kelam kabut gak ar..then terus catch up utk formasi kawad kaki yg ke 4..huhu..agak sush tp at last yeay..!!aku dpt wat..walaupun xbrape nak ingt..haha..hurm.. ~ ari nie dpt result kawad..nth dpt no braper ar erk..??act aku xmnghrpkan sgt pun cz ari 2 mmg hancuss giler..!!!
exam mid year nak dekat..mggu dpn..so aku xleh ar nak on9 lelama sgt..sat ag kan ada ar suara2 merdu..
"sara..!!x belajar ker..??" ~hurm.. ~
msj ngan epy..hurm.. ~ pot pet pot pet..then die gtaw hubby aku dpt g UITM Arau Perlis..mak aii..!!jauhnyer..!!wua..!!then aku trus antar msj kat dier..tp die juz bls satu je msj..betol ckp epy..
"kalau die syg kan ko, die xkan wat camnie kat ko..ko pikir ar.."
betol!!die mmg xsyg kat aku..die juz hilangkan dri dari aku cam 2 je..so saddd.....
mmg betol ckp epy..wat pe ag aku mghrapkan something yg xmungkin akan berlaku..??
ngee..~ dunno wat 2 say rite now..
aku syg kan dier..
aku nak msj ngan dier..
aku nak hang out sesame ngan dier..
pendek kata byk ag aku nak wat sesama ngan dier..
sebelum die g perlis..
jauhnyer..
haih..
agak2 6t camana ar die erk..??
my life is soooo confusing...!!




TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

Sunday, May 03, 2009

takut

kring3x..!!
calling from 09-6311*** [act xingt pun no 2..hihi]
"ni mak maisarah ker..??"
wua..KANTOI..!!
dh agak dh..nie yg aku xmau nie..sat ag dimerit mati aku..
aku demam ok>>??bdan pnas + pening kepala + batuk = DEMAM..
is that clear enough..??
wua..!!
xleh jadi nie..kena msuk asrama lorh pg esok..
kena bgn awl2..!!
blur.. ~
juz nak gtaw yg skun nie aku tgh berada dlm
ketakutan..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
aku start cuti dr rabu ari 2..
smpi skunk..tp ats sebab2 yg munasabah ok..??
bukannyer aku mls nak g skula...!!

TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

..away..

AWAY FOR A MONTH I GUESS..??
WUA..!!
TAK PAYAH AR NAK RINDU SAMA AKU..
RINDU ANDA TIDAK DIPERLUKAN..
HAHA..!!


TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

Saturday, May 02, 2009

hidup ini umpama roda

wah cam serius je tajuk blog aku kali nie kan..??ahakz..!!actually xda ar serius mana pun..haha..!!pape pun juz nak gtaw aku nie batuk + pening kepala + suhu bdn yg agak panas = DEMAM..??haha..biar benar sih...!!

Esok pg2 lagi [dlm kul 6.30 kot..hihi..] aku akan msuk asrama..aku nak msuk dh ptg td tp da hal2 yg berkaitan yg menyebabkan aku trpksa ar msuk pg esok..hurm.. ~ actually aku g Dungun..antar adik aku [skul sn dungun aka SESDU] pukul 6 ptg still da ag kat Dungun..camana aku nak balik..??huhu..

sepanjang aku blk umh kali nie..mcm2 hal trjd kat dlm family aku..hish..pening2..dh ar ngan keadaan aku yg xbraper nak sehat nie,,cmpur ngan msalah2 yg bleg thn berat gak ar..menyebabkan aku rsa cam 'ARGHHHHHH..!!!!!!!' kepalaku yg berserabut..

tp aku amik dr segi +ve ar..hidup kan..??kejap atas kejap bwh..ari nie aku happy..esok lusa aku nangis ker..??hurm.. ~ itulah yg dinamakan kehidupan..da sedh n da gembira..tipulah klu kata 'bahagia hingga ke akhir hayat' MMG TIPU..!! sbb 2 aku xsuke ending sesuatu cerita yg happy..aku suke ending cerita yg sedh kerana bg aku Allah tetap akan uji hambaNya dgn pelbagai dugaan n cabaran..

dan seperti biasa biala dh blk umh nie..jgn hrp ar aku nak buka buku,,study..haha..ye ar..duk ngadap lappy nie dr pagi hingga ke pagi keesokkannyer..hihi..mana ar mama xmrh..huhu..bilalah aku nak sedar dr kekhilafan nie..??berikan ar aku petunjuk..amin.. ~





ok..chow chin chow..!!
'kalau ada sumur di padang
boleh saya menumpang mandi
kalau ada umur yang panjang
boleh kita berjumpa lagi'
TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

Friday, May 01, 2009

kesibukkan melanda...

..xtaw ar nak tulis per..pening kepala tahap dewa nie..bengang..!!wua..dah ar tekak nie asyik nak batuk2 jer..rsa cam brdarah pun da gak..tp mlas ar nak g klinik..sbb tgh bengang ngan sumone nie..!!!hish..pening2..

Ok..dlm mggu trdekat nie aku akan menjadi buzy thap dewa..sbb mid year dh nak dekat..!!study xstart ag..bru start sket2..tp nth ar..exam bru2 nie cam teruk yg teramat2 sgt..mana taknyer..xstudy pun..pkat jwb mana yg trlintas dlm otak jer..juz tawakkal je ar..haih..
mid year dh nak dekat..plus nagn tryer ag..plus..ngan spm ag..wlaupun sume exam dh nak dekat tetapi aktiviti sekolah tetap dijalankan..xberhenti2..penat aku..

Ok r..7 8 9 hb nie da pertandingan kawad kaki pringkat daerah..hurm.. ~ formasi ke 4 aku xtaw ag cz aku blik mggu nie,,blk kes emergency..huhu..then 7 hb nie gak da Hari Kecemerlangan aka HK kat skul aku..kena wat prsembahan kawad..lepas 2 9hb nie sampai 11hb nie da ekpedisi berkayak ke pulau kapas..kelab kembara yg anjurkan..tp aku xjoin pun..sbb aku tgh berdebor ngan midyear aku pulak..mana dan nak study..lepas 2 3hb sampai 8hb certain of da form5 students will go 2 Langkawi cz da kem Biro Tata Negara aka BTN..pengawas n prs yg x g thn lepas terpilih..tp aku xleh g cz aku tersekat ngan pertandingan kawad pulak..haih..tp xper..cz mybe bulan 6 utk 2nd trip aku leh g kot..haha...penih confidentnyer aku berkata2..hihi..
hurm.. ~ nak ckp psal pe ag erk..??aku pun xtaw..haha..

ok ar..aku chow lu..6t klu da pape ag, aku akan up date kan blog aku nie..tp yg pasti jurang msa utk aku meng 'up date' blog ni jauh..hihi..bese budak asrama kan..haha..ok ar..chow lu..

p/s: wish me gud luck for my marching competition..may god bless us..
TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

[klik it]

recent posts