[Search]

About Me

INSTAGRAM : MYSARANEWRIE

[klik it]

Home Ads


Wednesday, July 28, 2010

Tension!

WA TENSION BHAI !!!!!
Tolong ! Weekend ni ada debate sedangkan baru dapat usul malam tadi, assignment blog lagi, soalan tutorial yang kena bapak berlambak, Jumaat ada Karnival Sukan, Sabtu ni ada Family Day. Tidur tak cukup, makan selalu skip.
Kesimpulannya,
AKU MEMANG TENGAH TENSION SEKARANG INI !


TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

Tuesday, July 27, 2010

Fairytales




The princess keep on crying all day along. She could not forget her prince. She thought that her prince will search for her. But it was useless. The princess keep on crying and crying..









Suddenly, the prince come and persue the princess. The prince said millions of sorry to the princess. The princess felt happy that her prince is come back to her but at the same time, the princess felt unsecured that she might be be hurt again at the future






With the some conditions, the princess accept her prince again. The prince said that it wont gonna happen again and the princess will keep the promise in her heart. The princess try to forget what had happen but sometimes she keep thinking about that






The prince said "..And they live happily ever after.."
but the princess said "..The story had started just now and suddenly it becomes to the end?.."











If I am the princess, should I be happy?


TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

The End




..Then the story ends. The prince leave the princess alone. What should I do if Im the princess? Anyone can tell me?..




TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

Friday, July 23, 2010

[Song Review] Britney Spears - Sometimes







You tell me you're in love with me
Like you can't take your pretty eyes away from me
It's not that I don't want to stay
But every time you come too close I move away


I wanna believe in everything that you say
'Cause it sounds so good
But if you really want me, move slow
There's things about me you just have to know


Sometimes I run
Sometimes I hide
Sometimes I'm scared of you
But all I really want is to hold you tight
Treat you right
Be with you day and night
Baby all I need is time


I don't wanna be so shy
Every time that I'm alone I wonder why
Hope that you will wait for me
You'll see that you're the only one for me


I wanna believe in everything that you say
'Cause it sounds so good
But if you really want me, move slow
There's things about me you just have to know


Sometimes I run
Sometimes I hide
Sometimes I'm scared of you
But all I really want is to hold you tight
Treat you righ
Be with you day and night
Baby all I need is time


Just hang around and you'll see
There's nowhere I'd rather be
If you love me, trust in me
The way that I trust in you


Sometimes I run
Sometimes I hide
Sometimes I'm scared of you
But all I really want is to hold you tight
Treat you right
Be with you day and night
Baby all I need is time


p/s : Dedicated for someone. I tau you akan baca blog I :')


TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

Thursday, July 22, 2010

Campus Life At UiTM Dungun


Salam. Wua ! Bapak berhabuk blog aku nie. Shuhhhhhhhhhhhhhhhh ! Haaaaa kan dah bersih sikit. Haha :D


Tak boleh blah betul intro entry kali ini. Hurm ~ =.="


Ok ok ok ~ Let go straight to the point ok? Kehidupan kat UiTM ni benar-benar mencabar kewibaan aku sebagai wanita sejati ! Haaaaaaaaaa amik kau ! Haha :D


Aku kan Part 1. Part 1 ini maknanya aku ni budak Sem 1 lah ~ Kitorang guna istilah part-part tue. Dah nama Part 1 mestilah ada banyak perjumpaan itu lah, meeting ini lah ~ Hailoh ~ Letih badan aku. Dah lah semua tempat-tempat perjumpaan tu jauh-jauh. Haish ~ Letih badan gua nie


Gambar atas ini adalah masa AGM, kiranya macam Mesyuarat Agung Fakulti aku lah ~ Fakulti aku ni Fakulti Sains Pentadbiran & Pengajian Polisi. Kos aku pulak Pentadbiran Awam. Budak-budak yang dalam gambar atas ini adalah classmate aku yang memang superb! Haha :D Best lah jugak ~ Macam-macam karenah. Baik lelaki ataupun perempuan, semuanya satu kepala dengan aku. Haha ;D


Aku dengan classmate aku. Eleh ~ Nampak je muka macam bahagia dan sihat sejahtera tapi dalam hati nie hanya Allah je yang tahu. Haha. Nampak tak budak yang hujung sekali yang tak pakai tudung tue? Nama budak tu Fatin Liyana. Sebenarnya aku dengan dia dah kenal dah sebelum ini dekat Friendster, masa tu Form 3.


Bila jumpa face to face dekat sini, tak cam lagi taw. Tapi bila aku tengok gambar-gambar die, baru aku tahu yang die tu member aku masa aku main Friendster dulu. Haha :D Apa lagi, bapak best sebab akhirnya dapat jumpa depan mata. Hehe :D


Lepas tu assignment dah mula berlari-lari anak ke arah aku. Semalam sahaja aku dah siapkan dua assignment iaitu Mind Maps dan soalan tutorial Political Science dengan Presentation untuk BEl. Hailoh =.=" Punyalah syok duk buat assigment sampai Zohor aku punya nyaris-nyaris terbabas. Haha :D Dahsyatttt =.="


Ni hah salah satu Mind Maps yang aku buat. Pergh ~ Aku buat ini dalam pukul 1 pagi sebab sebelum tu aku menghadiri AGM yang aku letak gambar-gambar kat atas tue. Haha :D Dan bila lecturer aku semak, die bagi A- dengan komen "Neat!" Haha :D Gua bangga bhai ! :D Haha



Haaaaaaaaaaaa ini masa Malam Final FIFA yang aku pergi redah hujan-hujan tu sampai abang senior panggil aku hantu payung. Memang terbaek lah ~ Haha:D Masa ini tak ramai lagi yang sampai. Lepas dah 30 minit perlawanan barulah penuh satu Dewan Jasmin tue


Psst ~ Abang yang pakai baju Netherlands depan aku tu bapak jahat ! Die kutuk Spain aku weh ! Benci aku. Tapi masa Spain sumbat gol kan, kawan-kawan dia pakat boo dekat die. Lepas tu aku tengok die dah tak ada dah. Haha :D Amik kau !


Yang ini pulak gambar masa kitorang lepak dengan Awokk. Haha :D Yang depan tu Faris, yang perempuan tu Mira, roomate aku dan lelaki dengan selipar tu Idlan Pon Pon. Haha :D Betul lah ~ Nama die Idlan tapi aku panggil die Lan jer ~ Best dengan diorang ini :D Sorang lagi geng Awokk, Kimi tapi masa ni die tengah ngorat-ngorat aweksss. Haha :D


Haaaaaaa ~ Masa ini kitorang main tulis-tulis dekat pasir pantai tue. Haha :D Macam-macam dorang tulis. Rindu Selangor lah ~ Roommate sejati lah ~ Haha :D Memandanglan UiTM Dungun dekat je dengan pantai, makanya tiap-tiap petang mesti Pantai Gadung ini penuh dengan budak-budak UiTM Dungun. Hehe :D


Haaaaaaa ~ Inilah roommate aku. Satu bilik 4 orang. Hehe :D Ketiga-tiga mereka budak Selangor. Hehe :D Dan kesemuanya mereka budak sekolah agama. Tapi mereka ini sekepala dengan aku bhai ~ Bolah Hu Ha dengan aku. Haha :D Tiap-tiap malam mesti ada je benda yang nak kena gelakkan. Haih ~


Haha :D Ini masa aku dengan roommate aku, Mira tengah siap-siap nak pergi Senam Seni Rabu malam lepas. Haha :D Gambar bilik aku tak dan nak amik lagi sebab bilik kitorang selalu dilanda ribut taufan. Haha :D Dan satu lagi, bilik kitorang selalu jadi persinggahan bagi perantau-perantau. Haha :D Kiranya macam bilik kitorang jadi Bilik Kebajikan lah ~ Haha :D


Satu lagi, kalau ada orang yang ada makanan lebih, selalu mereka bermurah hati nak sedekahkan kat kitorang sebab mereka tahu kami ini mampu habiskan makanan mereka tue. Haha :D



Masa ini kitorang pergi makan malam dekat Gadung. Lepas lepak kat tepi pantai dengan Awokk, kitorang balik kolej sekejap lepas tu pergi makan. Masa ini lah kitorang bapak kecoh masa tengok bola Selangor VS Kelantan hari tu sebab semuanya budak-budak Selangor kan. Haha :D Tergelak-gelak besar kitorang. Hehe :D


Yang ini pun roommate aku jugak. Farah Dianah namanya. Kebetulan aku dengan die sama kos dan satu kelas. Hehe :D Mana-mana je aku pergi, dia ada. Mana-mana je dia pergi, aku ada. Haha :D Die ok. Sempoi bhai ~ Haha :D Dan sekarang ini aku dekat CC Kapas dan die duk kat sebelah aku sambil cakap telefon. Haha :D


Oklah ~ Aku rasa setakat ini je kot yang boleh aku tulis. Haha :D Nanti dah ada cerita lagi, aku tulis lah lagi. Hehe :D Maaflah sebab aku tak dan nak berblogwalking. Haih ~ Bilalah dapat main internet dengan free? Kat sini kena bayar bhai ! Haha :D


Psst ~ Maaflah sebab entry ini panjang sangat. Haha :D



TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

Tuesday, July 13, 2010

Akhirnya Aku Dapat Tengok Final FIFA ! :D



Salam semua ! Dah dah dah ~ Tak payah nak cakap apa-apa bai ~ Gua nak cerita kat lu orang satu benda nie. Lu orang duduk diam-diam dan baca jer. :D


Spain menang FIFA ! :D


Of courselah aku suke weh ! Team fav aku since starting FIFA World Cup lagi tue ! Walaupuan pada mulanya aku ragu-ragu dengan Spain sebab kalah dengan Switzerland tapi lepas dah lama-lama tu, aku yakin yang Spain akan menang :D


Weh weh weh ~ Aku tengok lah Final FIFA tue. Kan ari tu aku cakap aku tak tahu nak tengok kat mana kan? Haaaa ~ Meh sini aku nak cerita tapi gambar tak ada lah ~ Hehe :D


Malam sebelum 12 Julai aku dah start pujuk rommate-rommate aku supaya teman aku pergi ke Dewan Jasmin sebab kat situ pihak UiTM ada sediakan skrin besar. Tu pun aku dapat tahu dari clazzmate aku. Hehe :D


So kitorang pergilah. Kebetulan pulak malam tu hujan. Memang hebatlah sebab dengan payung nya, dengan kitorang yang mulut tak bolah duduk diam sambil jalan perlahan-lahan pada pukul 2 pagi nak pergi tengok bola. Haha :D


Act rommate-rommate aku tu tak minat bola dan tak pernah tengok FIFA. Haha :D Tapi demi aku, dorang sanggup teman. Haaaaaaa ~ Itulah kawan bai ! Haha :D Sanggup buat apa sahaja demi kawan. Hehe :D


Sampai je kat Dewan Jasmin tu, dah start dah game. Bapak ramai giler lelaki dalam dewan tue. Aku rasa kitorang je perempuan Part 1 yang datang tengok bola. Yang perempuan lain-lain ada tapi Part 5 atau 6. Hehe :D Kitorang port belakang sekali dalam dewan tue. Hehe


Lepas tu mulalah ramai giler lelaki datang. Oklah ~ Memang bising lah ~ Roomate aku yang tak minat bola tu pakat tidur belaka sebab dalam dewan tu ada aircond. Haha :D Tapi tak boleh tidur sangat sebab bising. Haha :D Biasalah ~ Kalau dah lelaki ramai-ramai tengok bola, tak kan nak duduk diam kot? Hehe


Akhirnya bila Iniesta sumbat gol pada minit ke 116 satu dewan tu bergegar. Haha :D Memang aku sukalah ! Siap bersorak lagi. Aku pulak? Apa lagi, terus aku bangaun dari kerusi sambil melompat-lompat. Haha :D Peduli apa aku dengan abang-abang seniors kat belakang aku masa tue. Haha :D


Memang best lah masa Spain sumbat gol. Aku suke giler. Dah lah 1st time aku tengok bola dengan dikelilingi lelaki-lelaki yang begitu ramai. Haha :D


Masa game dah habis, keluar je dari dewan, abang-abang seniors semuanya pakat duk hon motor masing-masing sambil menjerit-jerit. Haha :D Jam dah pukul 5.30 pagi dah tapi still bising lagi. Haha. Memang best ! :D


Masa kitorang on the way nak balik dengan payung, ada sekumpulan abang seniors usik-usik kitorang. Die cakap kitorang ini hantu payung sebab jalan-jalan dengan menggunakan payung. Hailoh =.="


Dan masa kelas semalam, aku tak mengantuk langsung ! Hehe :D Mata ini segar jer. Hehe :D Malam tadi pun tidur lewat sebab nak siapkan assigment Political Science. Hehe :D


Dah dah dah ~ Itu je yang aku boleh bercakap dan tulis sekarang ini. Heeeee :D Sekarang ini aku nak pergi makan. Bubye !

p/s : Maaflah aku tak dan nak berblogwalking. Buzy =.=


TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

Sunday, July 11, 2010

Awokk Yang Menggembirakan Aku :D

Salam. Haaaaaaaaaa ~ Aku dah balik UiTM Dungun Sabtu lepas dah. Hehe :D
Tapi mesti korang pelikkan sebab kenapa aku boleh update blog lagi. Hehe. Aku kat CC lah ~ Hehe :D
Petang semalam lepas je balik dari Kuala Terengganu, roomate aku ajak lepak kat pantai. Aku pergilah. Ingatkan kitorang je yang ada. Rupa-rupanya Awokk pun ada jugak ! Hehe :D Bapak bestlah duk bergelak ketawa dengan diorang semua. Hehe :D
Awokk? Awokk ini nama gelaran yang roomate aku bagi dekat kawan lelaki kitorang. Hakimi, Idlan dengan Faris. Diorang ini memang kelakar lah. Hailoh =.=" Tergelak sakan betul aku dengan roomate aku dekat tepi pantai semalam. Hehe :D
Lepas Maghrib keluar lagi. Keluar makan ramai-ramai dengan Awokk dengan budak Part 2 kat Gadung. Lepas makan, tengok bola pulak. Tapi bukan bola FIFA weh ! Selangor lawan Kelantan lah ~ Memang havoc giler kedai makan tue. Hehe :D
Gambar? Sorrylah bai ~ Gua tak upload lagi gambar-gambar tue. Gua tak taw pulak gua nak singgah kat CC nie. Hehe :D Later aku akan upload gambar-gambar kat tepi pantai :)
Nak lepak lagi dengan Awokk dan yang lain-lain. Hehe :D


TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

Saturday, July 10, 2010

Jangan Buat Perkara Ini Dengan Aku



  • Jangan tanya aku dah ada boyfriend ke tak.
Sebab aku tak tahu nak jawab macam mana. Walaupun aku boleh jawab ya atau tidak, tapi aku tetap tak boleh nak jawab. Lagipun aku rasa kau boleh nilai sendiri samada aku ni masih single atau double kan?


Kalau aku double, tak kan aku boleh main mesej, keluar dengan kawan-kawan lelaki aku, cakap telefon, chatting sesuka hati aku? Mestilah BF aku marah kan? Makanya ikut suke kau lah nak anggap aku ni single atau double. Aku tak kisah :)


  • Jangan tanya aku sayang kau ke tak.
Sebab aku rasa macam malas nak jawab. Kalau aku sayang dekat kau, aku akan cakap straight forward jer. Tak payah kau nanti-nantikan. Aku rasa aku nak cakap, aku cakap je lah ~ Kadang-kadang aku pun dapat rasa kau tak expect kan yang aku cakap aku sayang dekat kau? Hehe :D


Jenis aku, aku jenis yang straight forward dalam sesetengah hal. Kalau aku rasa aku nak cakap, aku cakap jer. Jangan bimbang. Aku memang sayang dekat kau cuma lambat atau cepat je aku nak bagitahu pasal nie :)


  • Jangan tanya aku cintakan kau ke tak.
Sebab aku rasa fobia. Aah. Aku rasa fobia. Dulu aku pernah ucapkan 143 dekat orang yang aku sayang. Memang lah suke weh ~ Tapi aku silap. Rupa-rupanya aku ditipu. Bukan sekali tapi aku rasa banyak kali kot.


Kalau aku cakap 143 dekat kau, maknanya aku betul-betul maksudkan. Dan masa tu kalau kau nak lompat setinggi mana pun, kau lompatlah. Aku tak kisah. Yang penting, aku dah cakap ayat keramat 143 tue. Cuma buat masa ini, mulut aku sangat-sangat berat nak ucapkan 143 tue. Aku harap kau faham :)


  • Jangan tanya aku sanggup tunggu kau ke tak.
Sebab aku rasa sedih. Dulu aku cakap aku sanggup tunggu orang yang paling aku sayang. Bila aku cakap macam tue, die pergi tinggalkan aku selama setahun lebih. Aku tunggu die tanpa putus asa.


Sampai satu ketika, aku ditipu. Die dah ada GF lain. Macam bodoh kan aku tunggu die? Kalau aku sanggup tunggu kau, aku akan tunggu. Tapi kalau tak, aku mintak maaf =.=


  • Jangan tanya aku rindu kau ke tak.
Sebab aku rasa takut nak cakap. Kalau aku betul-betul rindu kau pun, aku akan senyapkan je. Aku akan pendam dalam hati. Kalau aku rindu dengan kau sangat-sangat, kadang-kadang je aku akan bagitahu dekat kau. Aku rasa kau dah tahu kan? :)


Dan akhir sekali,


  • Jangan pergi dari aku
Sebab aku tak suka. Kau bagi semangat dekat aku selama ini. Kau lah yang sanggup call aku, mesej aku tiap-tiap hari tanpa jemu. Kau lah yang buat aku happy dan kau jugaklah yang buat aku marah. Walaupun kau dah ada GF, aku tahu masih ada sikit lagi tempat untuk aku di hati kau kan sebagai kawan kau yang paling rapat dengan kau kan?


Dedicated special to someone that I care so much ~


TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

Friday, July 09, 2010

Final FIFA World Cup : Siapa Bakal Menjadi Juara?



Salam. Tajuk tak boleh blah betul lah ~ Macam gaya ala-ala pembaca berita pulak. Hailoh =.="


Tadi aku jawab bancian kat Facebook pasal FIFA World Cup ini kan. Hehe ;D Dan pasukan pilihan aku mestilah Spain weh ! Spain tetap dihatikuuuuu ~

Masa tengah loading tunggu keputusan die, aku dah agak dah mesti Spain dapat undian tertinggi. Alah ~ Biasalah bai ~ Team yang kuat dari semua aspek. Penjaga gol, penyerang, pertahanan, jurulatih die. Semuanya kuat lah bai ~ Semua orang tahu pasal ni tapi segan nak cakap kan kan kan ? :D Ngaku je lah !

Hoi ! Aku tak faham betul lah apa pasal England dengan Brazil pulak yang dapat tertinggu undian die. Alamak ehhh ~ Nak suruh aku goyangkan badan bagi korang sedar ke yang dua-dua team tu dah kalah awal-awal lagi dah. Hailoh =.=" Tetiba je aku rasa hot !


Argh ~ Tak kisah. Papepun, Spain tetap dihatikuuuuuu ~ :D


Eh korang, sape Sotong aka Paul lah entah apa-apa entah nama die? Die tu peramal bola sepak yang tepat ker? Aku dengar die ramal Belanda dengan Spain menang. Sekali tup tup, memang menang betul.


Tapi yang aku tak boleh blahnya ialah ada orang cakap dengan aku "Sotong tu ramal yang Belanda menang FIFA tahun ini" Grrrr ~ Ni yang rasa macam nak boikot Sotong ni ! *Tetiba =.=" Argh ~ Tak kisah ! Aku nak jugak Spain menang tahun ini :)


Ok ok lah ~ Kita bercakap secara pakai otak ok? Jangan pakai emosi. Hehe :D


Kalau diperhatikan, Spain memang kuat ok? Memang diakui hal itu. Tapi cuba fikir-fikir balik. Kalau betul lah dorang kuat kan, kenapa masa perlawanan pertama dorang masa lawan dengan Switzerland, dorang boleh kalah? Ada sesape nak jawab?


Ni semuanya sebab Torres dengan Fabregas tak main awal-awal masa tue. Spain dah banyak kali shoots tapi tak ada satu gol pun yang masuk. Tapiiiii Switzerland shoots beberapa kali je, dah masuk gol.


Faham tak apa yang aku maksudkan di sini? Maknanya walaupun dorang shoots banyak kali, tak bermakna dorang boleh sumbatkan gol. Eh korang kena tahu taw yang bola sepak ni macam-macam hal boleh berlaku walaupun perkara tersebut di luar jangkaan kita. Hehe :D


Even masa game Spain lawan German pun ada banyak kali peluang nak sumbat gol tapi sayang ~ Tak masuk-masuk jugak bola tue. Bengang aku. Pedro pulak bapak kedekut bola padahal masa tu Torres tak ada orang pun yang marking die. Hish ~ Nak nama popular lah bai ~ Biasalah tue =.="


Tapi kesian David Villa sebab budak-budak German marking die. Dia tak boleh nak bergerak sangat. Huhu. Dah lah nak sumbatkan gol pun tak boleh. Hailoh =.=" Apa-apa pun, David Villa I love youuuuuu ! Haha :D



Holland? Errr ~ Maaflah ~ Sepanjang FIFA berlangsung, aku tak pernah langsung tengok game Holland. Sebab apa? Sebab aku tak minat lah weh ! Haha :D Aah ~ Aku memang tak minat Holland. Titik ! :D


Tapi mak aku cakaplah ~ Holland menang sebab nasib jer. Sebab lawan-lawan die yang sebelum ini semuanya tak kuat. Heh? Entahlah ~ Mak aku yang cakap ok? Bukan aku. Haha ;D


Ok ok lah ~ Ini pandangan aku. Jangan tanya aku sokong sape sebab sudah semestinya aku sokong Spain ok? Spain di hatikuuuuuuuu ~ :D


Sekarang ini aku musykil dan agak pening kepala. Cafe kat UiTM Dungun tutup pukul 11 malam. Game Final FIFA pulak pukul 2.30 pagi waktu Malaysia. Habis tu aku nak tengok Final kat mana weh ?!

Tolong aku !

TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

Apa Yang Berlaku Semasa Aku di UiTM Dungun?



Assalamualaikum wbt !


Haaaaaaaaa ~ Mesti korang tertanya-tanya kenapa aku dah lama giler tak on9 kan? Alamak weh ~ Aku memang nak on9 weh tapi aku tak ada broadband lah. Wifi ada tapi macam siput babiii jer =.=" Makanya dari dosa aku bertambah sebab mencarut tak tentu pasal, baik aku tak payah on9 kan? Haha :D


Entry ini sangat panjang. Lu cayalah sama gua ! :D



Minggu Destini Siswa. Itulah nama orientasi aku dengan kawan-kawan yang seangkatan dengan aku. Pergh ~ Masa MDS ini, macam-macam benda yang berlaku. Korang nak apa? Cakap cepat! Semuanya adalah bai ~ :D Hehe


Mandi sekali sehari jer. Badan ini tak usah cakap lah ~ Memang panas dan melekit-lekit jer. Ya Allah ~ Fasi-fasi pulak ada yang garang, ada yang ok, ada yang baik, ada yang comel. Haha :D Pendek kata semuanya ada lah ~ Tapi Pudin jugaklah adalah Fasi yang baik dan sporting. Haha :D

Masa ini lepas Sembahyang Subuh. Masa ini memang bapak mengantuk ! Kau bayangkan, masuk dalam bilik dalam pukul 1 lebih, nak kemas-kemas beg lagi untuk esok hari, nak mandi lagi. Lepas tu bangun dalam pukul 3 lebih sebab 4.40 pagi dah kena berkumpul sebab nak Sembahyang Subuh berjemaah =.=" Mana tak ngantuknya bai


Oh ya ~ Sebelah kiri aku tu, roommate aku dari Selangor. Shamira Fatiha namanya. Dia ok. Kelakar pun ada jugak. Tiap kali balik bilik, mesti ada cerita kelakar yang die bawak =.=" Dan ayat yang selalu keluar dari mulut die adalah "Macam siooottttt jer !" Haha :D

Inilah Dewan Aspirasi atau lebih dikenali dengan DA. Bapak bestlah dewan nie sebab aircond die memang terbaiklah ~ Haha :D Dah lah sejuk, perut pulak kenyang sebab selalu masuk DA ni time lepas breakfast atau lunch, badan melekit-lekit, kepenatan yang tahap melampau menyebabkan peluang nak tidur memang tinggi lah ~ Hehe :D Seronok woo kalau dapat bawak katil, tilam dan bantal masuk ke DA nie. Haha :D


Memandangkan batch kitorang paling ramai iaitu dalam 2000 students, makanya kitorang gilir-gilir lah masuk DA nie. Contohnya kalau pagi kau dah masuk DA, petang tu pulak kau tak boleh masuk dah. Hehe :D Kalau DA dah penuh, terpaksalah kau duduk kat luar DA di bawah khemah yang panas sangat-sangat =.="


Tapi aku lagi best ! :D Bila ada akak OC suruh aku masuk DA waktu pagi, aku tak nak. Aku nak masuk waktu petang sebab waktu petang pukul 2 panas kat luar. Haha :D Waktu pagi tu kiranya macam ok lagi. Hehe :D Bijak tak? Haha :D


Disebabkan batch yang terlalu ramai, makanya macam-macam hal boleh berlaku. Gambar diatas diambil semasa pelajar siswi yang kena keracunan makanan diberikan air garam. Hailoh =.=" Masa ni pun perut aku tengah sakit taw tak. Tapi nasib baiklah tak teruk sangat. Hehe :D


Oh ya ~ Keracunan makanan ni Siswi je yang kena. Siswa tak kena sebab masa makan, siswa dan siswi diasingkan tempat makan. Siswa kat DA dan siswi pulak kat Cafe Perhentian. Siyes ~ Cafe tu agak kotorlah pada pandangan aku semasa MDS dijalankan =.=" Sabar je lah ~


Dan kebetulan pada hari yang sama jugak, ada histeria berlaku selepas Sembahyang Isyak. Aku dah syak sesuatu yang pelik dah masa tu tapi aku senyapkan je dulu tapi lama-lama 'benda' tu dah kacau kawan-kawan aku dah. Haihloh =.="

Aku rasa ini kes histeria yang ke 4 dah kot pernah aku alami. Bukan nak berlagak tapi kali ini aku dah boleh kontrol emosi aku supaya kuat agar 'benda' tu tak datang kepada kita

Semasa dalam Bangunan Intelek. Masa ini dah habis MDS dah. Jadi agak free lah rasanya. Hehe :D Masa ini tengah pening-pening kepala nak isi borang insentif makananlah, group kos kitoranglah, jadual kuliah kitorang lah ~ Memang peninglah ~ =.=" Al-maklumlah, 1st time cuba berdikari sendiri. Selalunya kan ada pengumuman kat sekolah. Hehe :D


Oklah. Kos aku ada 250 students dengan 58 orang daripadanya adalah pelajar lelaki. Kos aku adalah kedua tertinggi yang ramai bilangan students. Kami dibahagikan mengikut Group. Group ini ibarat macam classmate lah ~


Ada 6 group tak silap aku dalam kos aku. Setiap group pulak ada 42 pelajar. Tapi dengar-dengar cerita lah kan, Koordinator Program (KP) kos aku nak kurangkan jadi 30 orang dalam setiap group. Huhu. Tak taw lah betul ke tak =.=" KP ini adalah orang yang bertanggungjawab untuk handle sesuatu kos itu. Faham? Bagus ~ Teruskan membaca :)


Yeah ! Akhirnya aku dah berjaya menjadi pelajar UiTM Dungun dengan rasminya ! Haha :D Sebab apa? Sebab aku dah dapat Kad Matrix ! Hehe :D Suke doee ~ Lepas ini boleh lah keluar masuk keluar masuk U sesuka hati :D


Masa nak buat Kad Matrix ini, bapak lama kena beratur dan menunggu. Hailoh =.=" Inilah akibatnya kalau dah ramai sangat students sampai staff UiTM Dungun dah tak menang tangan. Huhu

Otak dah serabut maka kitorang pun pergilah pantai. Bangunan biru, kuning dan putih kat belakang tu adalah Kolej Duyung, kolej yang aku duduklah. Kolej ini masih baru lagi sebab baru je siap awal tahun ini. Makanya kamilah perasmi nya ! Haha :D


Satu bilik 4 orang. Guna katil double decker. Aku duduk bawah. Ada beranda tapi kecik jer. Tapi satu je yang tak best. Tak ada ampaian ! Nak sidai baju macam mana bai?! Last-last kitorang semua guna tali rafia.

Alamak ehh ~ Tali rafia manalah kukuh sangat weh ! Sekali kau letak baju kurung yang basah-basah, dah mengendur tali rafia tue =.=" Dah lah cuci baju pakai tangan je taw ~ Hebakk kan? Haha :D Guna washing machine boleh tapi kena ada duet syiling 50$ sekeping sebanyak RM2. Malas aku :D

Muka serabut sekejap =.=" Masa ini otak memang macam dah weng sangat-sangat sebab terpaksa fikir macam-macam hal pasal U ni. Itulah ~ Inilah ~ Lepas ini sibuk duk fikir pasal benda lain pulak. Ya Allah ~ Banyak nya benda yang nak kena fikir =.="

Hari Sabtu lepas aku dengan roommate aku dan yang lain-lain pergi Bandar. Sebenarnya aku sorang je yang nak beli HP ini. Alah ~ Murah jer ~ HP paling murah kot. RM85 jer.Tup tup rommate aku dengan member aku sorang lagi pun beli jugak. Haha :D Sehati sejiwa kot? Haha :D


Yang aku punya? Eh mestilah yang kanannnnnn sekali. Yang ada tulis '3 Messages Received' tue. Haha :D Untuk HP ini aku guna number Hotlink Youth Club. Hehe :D Bapak best woo guna HP ini sebab keypad die best! Haha :D Senang nak maen mesej. Ringan kecik dan simple. Tak payah guna HP yang mahal-mahal kalau menyakitkan hati kita je. Haha :D

Kebetulan pulak, ramai pulak kawan-kawan sekolah lama aku yang study sama-sama dengan aku kat UiTM Dungun nie. Hehe ;D Suka dowh dapat jumpa dengan diorang semua. Ada yang di Poli Dungun. Hehe :D


Yang kat atas ini Amer dan Eijo, classmate aku masa aku Form 2 dan Form 3. Bapak best dapat jumpa dengan diorang. Dah lama tueee tak jumpa. Hampir 3 tahun jugaklah. Macam-macam cerita keluar. Buat masa ini, budak 2 orang ni je yang aku dah jumpa. Yang lain-lain, belum ada masa lagi. Hehe :D


Aku rasa setakat tu je kot yang mampu aku cerita pasal UiTM Dungun. Hehe ;D Aku pun tak tahu kenapa momentum untuk aku menulis di blog ini dah berkurang. Huhu. Dah lah Nuffnag aku macam tak beroperasi dah. Agak sedih jugaklah tapi nak buat macam mana =.="


Dahlah ~ Aku nak chow. Oh ya ~ FYI 1st day class pun aku dah demam tahu tak. Tadi cek dengan doktor, demam aku dengan suhu 39.4. Ok ~ Agak tinggi tue =.="


Later update ! Tu pun kalau ada line :D


TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

[klik it]

recent posts