[Search]

About Me

INSTAGRAM : MYSARANEWRIE


[klik it]

Home Ads


Sunday, July 17, 2011

Family Day ASCAPS - Kami Ayam Merah! Haha :D



Salam. Haaaaaaaaa ~ Sementara cerita ini dah jadi expired, baik aku cerita sekarang. Haha ;D


One week before startnya cuti sem, fakulti aku ada buat Family Day ASCAPS yang bertemakan OHANA. Haha :D Sem ini, budak Part 2 pulak yang handle sebab kitorang yang Part 3 kena handle dinner -.- Sem lepas kitorang dah handle Family Day dahhh :D


Baca, baca jugak, kepada korang yang terlibat dengan dinner, kerja masing-masing jangan lupa! Haha :D Kerja apa? entahlah ~ suka hati korang lah nak buat kerja apa punn. Haha ;D


Pagi tu macam biasa, semua pakat turun Stadium Gemilang. Haha ;D Selalunya buat kat Padang Tenggol kan? Haha ;D Padang tu nampak meriah betul dengan warna merah, warna jersi kami lah ! Part 3. Haha ;D


FYI kitorang buat jersi batch. Drum rolls please to Ayie, Harris and Fitri and kepada sesiapa sahaja yang bertanggungjawab menguruskan jersi kitorang ini. Hehe ;D Sumpah cool! Dan aku punya jersi adalahh ~


Actually warna merah tapi memandangkan aku ni special sikit kan, so aku dapatlah buat warna warni macam di atas ini. Haha :D Kalau nak tengok jersi aku yang sebenar, pergi FB aku, habis cerita. Haha :D Profile picture tawww :)


Acara pertama hari itu adalah pakaian beragam. Eh ye ker? Entahlah aku ~ Yang pasti kena ada model and kita pakaikan die dengan surat khabar. Haha :D Penganjur nak 5 orang sahaja yang bertanggungjawab untuk pakaikan surat khabar tapi aku rasa masa game ini dimainkan, satu batch Part 3 join sekali. Haha :D

Inilah model kami, Akmalina ! AJK Hadiah untuk Dinner kita! Haha ;D Promote sikit weyh! dah lah budak ini comel, bila pakai macam ini, lagi nampak comel. Haha ;D Siap ada handbag yang bertulis GUCCI taww ~ Ada gelang tangan lagi. Haha ;D


Masa nak buat benda alah ini, sumpah havoc nak mampus. Yang itu cakap yang ini. Yang ini cakap yang itu. Haha ;D Kelam kabut tapi hasilnya nampak kemas. Dan tak sia-sia lah sebab kitorang menang 1st prize kot untuk game ini. Haha ;D Best lah maen game ini sebab laki perempuan, semua support :)


Muka muka yang buat kacau masa game pakaian beragam. Haha :D Sumpah gempak nak mampus. Rasa macam Family Day tu, kitorang yang punya je. Haha ;D



Antara muka-muka yang datang masa Family Day hari itu. Tapi bukan semua lah sebab ada yang tak masuk gambar, ada yang tak datang. Huhu ~ Tapi takpe. Yang datang ini pun dah cukup untuk bagi orang sakit telinga. Haha ;D



Selepas game Tautan Kasih, ye ker? Haha ;D Game ini maen baling belon yang diisi dengan air kepada kawan kita yang seberang sana dan makin lama jarak kita dengan kawan kita itu makin jauh. Masa ini sumpah best lah sebab bila belon pecah, air pun keluar. Nasib baik air tak kena dekat aku. Haha :D


Malangnya, kitorang kalah game ini -.- Haha ;D Takpe ~ Asalkan kitorang enjoy :)


Lepas itu main game guli. Alaaaaaaaaaaaa ~ Macam kita main masa kecik-kecik dulu. Yang ini pun best jugak sebab masing-masing macam berlagak je nak baling guli tapi bila dah baling, tak kena pun ! Haha ;D Buat malu jeeeee ~

Main guli. Pian Yank membaling guli die tapi sayang ~ tak kena pun! Haha :D


Oh ya ~ kitorangkan organizer Dinner kan? So bagi menampung perbelanjaan kitorang nanti, kitorang pakat jual air. Air kotak RM1 dan air tin RM 1.50. Alhamdulillah ~ Kitorang dapat pulang modal and untung sikit dengan jualan air tu selama 3 hari sebab sebelum itu kitorang jual air masa Futsal :)


Tapi yang beli air tu, kitorang jugak ! Haha ;D So macam saling support lah ~ Aku jual, kau beli. Untung? Kita sama-sama dapat. Haha :D


Mukamuka yang tolong jual dan mukamuka yang tolong beli air. Haha ;D


Lepas tu lepaklepak bawah pokok. Masa ni memang best sebab masing-masing macam rilex je bawah pokok yang teduh, campur dengan angin yang bertiup dan air yang sejuk beku dan juga perangai kawan-kawan yang macam tak boleh blah. Haha ;D omg ~ rindu giler dekat korang! :'(


Selepas itu, jeng jeng jeng ! Acara yang paling WAJIB bila ada Family Day ialah ~ BALING TEPUNG ! Haha :D Kebetulan masa itu ada game cari gula-gula dalam tepung. Kemudian lepas habis je game tu, tepung yang ada, kitorang semua amik dan baling-baling tepung! Haha ;D Dan of course, aku tak terkecuali -.- Aku pun kena jugak tepung

Tengoklah tudung aku tue. Fifi tegur aku "mana awak beli tudung ini?" Haha ;D Fifi, ini tudung yang kena baling dengan tepung lah ! HAHA :D

Suasana masa acara baling tepung sedang berjalan. Haha ;D Ya Allah ~ Sumpah cakap, masa ini memang keadaan macam apa entah. Pakat berlari belaka sebab nak elakkan dari kena tepung. Pakat berlari belaka sebab nak kenakan kawan-kawan. Haha :D Sem depan punya Family Day, aku nak beli satu paket tepung untuk aku sorang, kenakan korang-korang semua. Haha ;D


Argh ~ dah tak ada dah istilah nak control ayu ke, apa keee~ Dah tak peduli dah masa nie. Haha ;D lantak lah ~ Asalkan masing-masing happy :)


Dan aku rasa benda yang paling bengong sekali pernah aku buat masa Family Day ini ialah kitorang main tali rafia. Haha ;D


Ceritanya macam ini. Ada tali rafia lebih taw yang duk terbiar atas padang. So aku dengan kawan-kawan aku amik then kitorang belitkan kawan-kawan lelaki kitorang yang masa itu tengah syok tengok game tarik tali. Haha ;D Memang puas hati tengok dorang hampir nak kena belit tapi tak berbelit-belit pun sebab dorang sempat lepaskan diri -.-

Masa ini tak taw siapa yang ikat siapa. Tengah kalut nak ikat siapa. Haha ;D


Tapi lepas tu, punyalah syok nak kenakan orang, eh eh ~ sekali aku baru perasan, aku pulak dah yang kena lilit ! Argh ~ sekali dengan Hani and Pekjah. Hoi ~ nak kenakan orang tapi kitorang yang terkena balik ! Argh ~ HAHA :D

Amik kauu ~ Masa ini sumpah sakit sebab macam kena ikat betul-betul. Haha :D Hampeh punya Harris. Ikat kitorang macam kitorang ini anak kucing je -.- Haha :D Lepas tu bergelut lah kitorang nak lepaskan diri tapi tak boleh. Haha ;D Sumpah masa ini kelakar giler. Haha ;D


Tengok ~ Pakat semuanya duk tengok kitorang masa kitorang tengah main ikat tali rafia bodoh tue. Haha ;D Buat malu jeee ~ tapi best gak. Haha ;D

Muka Harris Jaffar yang penuh dengan dendam dan kesukaan kerana dapat ikat kitorang. Haha :D Hampeh punya Harris. Ikat kitorang macam apa entah ! Haha ;D Sumpah kuat giler kot dia ikat kitorang. Berapa kali dia lilit entah -.- Hahah :D


Lepas tu game Tarik Tali pulakk. Aku tak fahamlah ~ Tiap kali tarik tali, konfem memang kecoh nak mampusss. Tapi menangnya, tak punnn! Haha ;D Tapi sumpah best sebab entahlahh ~ susah nak cakap. Korang kena berada di tempat itu sendiri, baru tahu apa yang aku maksudkan. Haha :D



Nampak tak macam mana betapa kecohnya masing-masing? Haha ;D Adoi ~ Sumpah aku tergelak je bila tengok gambar-gambar yang masa game tarik tali sebab ada je yang tak kena. Kasut tercabut lah, terjatuhlah, terpijak jari kawan lah, main kotor lah dan dicampur dengan sorakan kawan-kawan lagi. Haha ;D adoi lah ~ macam-macam peel perangai! Haha :D


Lepas tarik tali, makannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn ! Haha ;D Punyalah syok sangat berfamily day kan, aku tak ada selera langsung nak makan. Haha :D Gman dan Khalis, korang saksi aku makan tak habis eyhh? HAHA :D


Lepas makan, kitorang just lepak-lepak je. Masa ini ada yang dah balik dah so padang tu pun makin sikit je orang. Tapi aku dengan kawan-kawan aku masih setia sehingga ke akhir Family Day. Haha ;D Biasalahh :) Bukannya senang taw nak lepak macam ini ramai-ramai. Haha :D

Lepas tu, acara penyampai hadiah then sessi bergambar kemudian balik ! HAHA :D

Haaaaaaaaaaaaaaaa ~ Mesti korang rasa pelikkan sebab kenapa aku tulis tajuk entry 'Kami Ayam Merah'? Sebab masa mula-mula kitorang berkumpul dengan baju merah ini, kitorang saling kena megenakan antara satu sama lain.


Bila kawan aku, Ashrool pakai jersi num 10, kitorang cakap "ayam merah 10! ayam merah 10!" Gaya macam orang jual ayam dekat pasar tue. Haha ;D Sumpah lawak :)


Kemudian balik dan aku? Tertidur atas meja study -.-


p/s : Persahabatan yang kita jalinkan ini, aku harap sampai ke akhir nafas kita nanti. Sayang korang :)


TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

[klik it]

recent posts