[Search]

About Me

INSTAGRAM : MYSARANEWRIE


[klik it]

Home Ads


Wednesday, June 09, 2010

Kucing Comel, Gebu dan Montok Di International Cat Show! :D



Salam. Baru-baru ini, aku dengan mak dan ayah aku pergi ke 1Borneo sekali lagi sebab nak pergi tengok kucing-kucing gebu + montok + comel. Haha ;D

Maknanya dah 2 hari berturut-turutlah kitorang pergi 1Borneo sebab sehari sebelum tu pergi tengok wayang, Lagenda Budak Setan *tetiba rasa nak tengok sekali lagi =.="



Pergh ~ Meroyan doeeeee aku kat sana. Aku rasa semua yang ada kat sana semuanya adalah penggemar-penggemar kucing. Haih =.=" Kalaulah aku ada kucing gemok gedempol, hari-hari aku rogol die. Haha ;D

Sehari sebelum aku tengok International Cat Show nie, aku cakap dengan mak aku "..Eh esok kan cat show tu kan? Mestilah semua kucing-kucing tu dah ada kat sini. Harap-haraplah malam ni semua kucing tu terlepas. Haha ;D.."

International Cat Show ni diadakan selama satu hari jer. Dari pagi sampai petang. Dah nama International, tak kan kau nak cakap slang Terengganu @ Sabah pulak dengan diorang. Hailoh =.=" Haruslah kita berspeakingggg ! ;D

Baru aku sedar lidah aku dah keras dengan Bahasa Malaysia. Cakap English pun macam tak berapa nak lancar *Eceh ~ Macam lah sebelum ni lancar sangat ! Haha ;D


Yang ni aku tak tahu nama dia apa tapi tuan die cakap betina. Hehe. Aku sebenarnya tak suke dengan kucing yang hidung atau muka terlalu kemek sangat sebab aku rasa macam nak tarik hidung die bagi mancung balik. Haha ;D

Aku geram betul masa kucing kat atas ni duk main-main dengan tuan dia. Kepala die asyik ke kiri kanan je masa tuan die goyangkan tali depan mata die. Hailoh =.="


Kucing ni nama Belle. Tapi nama TUAN kucing ni aku tak tahu. Haha ;D Masa aku usap-usap kucing ni kan, Masyaallah ~ Bulu dia macam karpet weh ! Alah ~ Carpet yang jenis mahal tue. Haha ;D Sedap weh kalau dapat pegang tiap-tiap hari

Kalau kucing aku, aku tak dan nak rogol dia, dah penuh baju aku dengan bulu-bulu dia =.=" Aku rasa keturunan kot? Sebab aku pun asyik keguguran rambut jer. Kucing aku pulak keguguran bulu-bulu. Haha :D


Seeeeeeeee? Macam mana aku tak meroyan duk sana? Kau tengok kucing putih gebu montok comel kat atas ni? Haih ~ Dah lah bulu putih melepak, muka comel, badan besar jer. Macam mana aku tak meroyan nak rogol-rogol die?

Tapi kannnnnnnn tuan kucing ni kedekut giler! Dia tak bagi orang awam macam kita-kita ni pegang kucing die. Hailoh =.=" Tahulah kucing kau comel tapi just nak usap-usap kepala die pun tak boleh ker? Kedekut ! Aku harap sangat-sangat kucing kau terlepas dan berlari-lari, datang kepadaku. Haha ;D

Eh yang lelaki yang pegang die tu, bukan tuan kucing ni taw. Lelaki ni nama dia John Webster. Dia ni adalah salah seorang dari juri-juri pertandingan kucing nie. Tapi die best! Ramah je dengan semua orang. Hehe ;D


Kucing ni memang manja gilerrrr ~ Kau tengok tu? Bila dah ada orang gosok-gosok die dan belai die, terus dia landing baik punyer kat bahu mak aku. Haha ;D Haih ~ Memang comel lah kucing nie. Tuan kucing ni pun baik jer. Dan lah jugak aku berborak-borak dengan die.

Dia cakap masa die beli kucing ni, harganya ialah RM2200. Amikkk kau ! Baik aku guna duit tu pergi beli kelengkapan untuk aku masuk universiti. Ngeh ngeh ngeh ~ :D


Kucing atas ni penakut sikit dengan orang. Haih =.=" Memang geram lah tengok muka die yang comel-comel tue. Haha ;D Tengok tu ~ Kan ada tangan manusia kat belakang tu kan? Bila kucing ni tahu ada manusia nak pegang die, cepat-cepat die elakkan diri.

Apasal lah kucing ni takut dengan orang hah? Heran aku ~


Yeah ~ Kita zoom in dekat dengan kucing putih melepak nie. Haha ;D Kau tengok tangan die yang bulat-bulat tue? Comel kan? Dah lah bulu putih jer. Hanya nampak mata jer. Haha ;D Sumpah kau memang comel lah kucing ! :D

Hah ~ Yang pegang kucing tu lah tuan kucing kepada kucing putih ni yang kedekut tak nak bagi orang pegang. Ceh ~ Macamlah kucing kau comel sangat *tetiba =.="


Aku rasakan inilah kucing yang paling besar gedempol masa International Cat Show tue. Haih ~ Sayang pulak tak dan nak amik gambar muka die. Sekali aku tengok kucing nie, dah sama besar dah Uncle John tue. Haha ;D


Haha. Bila aku tengok gambar ni, aku rasa macam nak gelak jer. Sebab apa? Haha ;D

Masa aku tengah tangkap gambar nie, aku terdengar dua orang budak kecik depan aku cakap "..Eh bulu kucing tu macam rambut akak lah ~ Sebab tu rambut akak jadi pendek.." KAH KAH KAH ! Tergelak aku kat situ. Haha ;D Dah lah budak kecik dua orang tu comel je macam Syafiqah. Haha ;D



Pergh ~ Jauh beza aku tengok kucing aku dengan kucing-kucing kat atas nie hah. Haha ;D



TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

[klik it]

recent posts