[Search]

About Me

INSTAGRAM : MYSARANEWRIE

[klik it]

Home Ads


Friday, September 09, 2011

Berhari Raya Versi Anak Perantau Dan Anak Kampung



Salam. Yeah yeah yeahh ~ Sekarang macam baru ada masa nak update panjangpanjang sikit. Hehe ;) Al maklumlah ~ Buzy dengan kerjakerja, test and quiz dan jugak halhal yang berkaitan. Kadangkadang masa untuk diri sendiri pun macam tak ada. Hehe :)


Psst ~ Mood Hari Raya masih ada lagi kan? Hehe :)


Seminggu sebelum raya...




"Saya nak kamu semua, pada hari Selasa lepas raya nanti, wajib pakai baju raya. Yang lelaki pakai baju melayu, sampin dan songkok. Yang perempuan pakai baju kurung raya masingmasing. Kalau tak, kena pakai jugak!" by our Law Lecturer, Miss Marina Amit




So masa Hari Raya hari tu, masingmasing sibuklah duk cari baju raya. Haha :D Well ~ Aku pun sama lah jugak. Aku pilih warna MERAH sebab aku rasa bersemangat bila aku dikelilingi dengan warna merah berani nie. Hehe :p

After class. Rasa macam best giler sebab dapat semua orang tengok pakai baju kurung lawalawa and yang lelakinya pakai baju melayu, sampin dengan songkok sekali. Weyhh ~ bukannya senang tau nak tengok suasana macam nie. Kang best kalau seminggu sekali, budak lelaki wajib pakai baju melayu. Hehe :D


"Dulu masa saya belajar di UK, bila tiba hari raya, kami akan pakai baju raya bila pergi kelas. Biarlah tak suka dengan baju raya tu tapi kami semua tetap pakai jugak sebab nak merasai hari raya tue"


So bila pergi kelas dengan baju raya hari tu, tetiba rasa macam kitorang ni student luar negara pulak! Haha :D Biarlah ~ Lagipun kitorang ni pun memang anak perantauan pun! Study kat UiTM Dungun tapi rumah masingmasing jauhjauh. Hehe :)

Angie Me Pekjah and Hani


Lepas habis kelas, sesssi bergambar ! Walawehh ~ Kebetulan ada pulak scenery yang lawa ala ala macam overseassss gituu ~ So apa lagi, amik lah gambar puaspuas. Haha :D Oh BTW ~ dalam gambar ni memang ramai sebab kitorang gabung dua buah kelas, Kelas A dan Kelas B. Aku punya kelas B :) B is forever in my heart ~ Chewahh !



Kami dari Kelas A dan B bersama Lecturer Law kami, Miss Marina :)


Kemudian sessi amik gambar dengan budak kelas B pulakk. Haha :D Masa ini kecoh jugak lah sebab masingmasing nak duduk depan camera, nak kasi posing lawa giler. Weyh ~ Biasalah ~ Dah pakai cantek cantek mestilah nak masuk dalam gambar kan? Hehe :)





Ada suasana macam kat overseas tak? Haha ;D Padahal kat UiTM Dungun jeee ~ Berangan jadi anak perantau kejap ! :D


Lepas habis kelas Law, kitorang straight ke kelas Costing. Kebetulan pulak lecturer kitorang masuk lewat. So dengan berbekalkan camera dan bajubaju yang cantik, apa lagi? Bergambar lagi lah ! Haha :D Act kitorang ada buat video lagu hari raya tauu. Sumpah kelakar tapi tak boleh nak upload T.T





Apeng, photographer kitorang. Kesian kat die, amik gambar kitorang sampaikan gambar die pun takda. Muahahahah :D Trademark die lepas amik gambar "Nicee" HAHA :D


Kebetulan pulak, masa kelas Costing tu, sekejap giler ~ Bagi markah test Costing, bincang jawapan then balik ! Tapi bila dah dapat balik awal, biasalahh ~ Adalah je lah benda yang nak buat kan? Hehe :)


Aku Faezah dan Arif stay kat kelas tu dan kitorang mainmain dengan projector dalam kelas tue. Haha ;D Weyh ~ Sumpah kelakar masa ni sebab macam macam yang Faezah dan Arif buat. Aku just gelak je lah :) Oh ya ~ Kebetulan pulak masa ni tengah sibuk cari kad matrix Faezah yang hilang tuuuu -.-



Masa on the way balik, amik gambar lagi. Weyh ~ The whole day kitorang asyik bergambar je! Sumpah amik gambar banyak giler dengan macam macam aksi dan gaya tapi tak semua lah aku boleh upload ~ Kang korang muntah darah pulakk! T.T Haha :D




Heheh ~ kitorang bergambar dekat Duyung. Act Duyung ni adalah kelas tapi kelas kayu. Itulah untungnya belajar dekat UiTM Dungun. Kitorang ada Duyung dan Karah yang merupakan kelas kayu dan sebab tu UiTM Dungun dipanggil resort campuss! :D Untung tauu study kat sini. Best! :D


Dan serta merta bertukar mood iaitu berhari raya seperti anak kampung yang pulang ke desa. Haha :D


So macam tu lah 'raya' kitorang dekat UiTM Dungun nie. Masa budakbudak lelaki kelas aku pakai baju melayu, adalah senior duk cakap "Semangatnya raya!" Haha :D Biasalah ~ Hari Raya kan? Hehe :)



TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

[klik it]

recent posts