[Review Film] I Spit On Your Grave

Saturday, February 25, 2012

 

 Assalamualaikum


Malam tadi, aku lepak bilik Syakira sambil teman Pqah Othman, Azie, Billa, Bella and Uyul buat ETR dorang. Aku tolong lah sikit-sikit memandangkan aku pun dah tak ada benda dah nak buat :) Hehe


Dah alang-alang teman, Azie dengan Bella suruh aku tengok satu cerita yang extreme. HAHA :D Jujur aku cakap ehh, aku suka tengok semua genre cerita termasuk cerita perang-perang kecuali cerita hantu! Aku tak suka tengok cerita hantu -.-


Cerita ini mengisahkan Jennifer Hills yang pergi satu bandar terpencil yagn jauh dari kesibukkan kota sebab die nak cari ilham untuk buat novel dia yang pertama. Sumpah jauh weyh -.- Sampaikan line HP die pun tak dapat. HAHA :D


Masa die mula-mula sampai, die jumpa sekumpulan lelaki yang bekerja di stesen minyak. Lepas tu macam mana entah -.- Adalah satu insiden di mana Jennifer ni macam memalukan salah seorang lelaki tu sebab tertumpah air rasanya. Lebih kurang macam tue lah


Dipendekkan cerita, 3 orang lelaki tadi pun mulalah pyshco dan kacau Jennifer nie. Macam-macamlah die buat tapi yang pasti memang kesian giler kat Jennifer. Jennifer ni dah merayu-rayu dah supaya die jangan diapa-apakan


Nasib baik dia dapat larikan diri. Actually, kehadiran perempuan yang bekerjaya macam Jennifer ni buat orang lelaki tu macam excited lah sebab dekat kawasan dorang tak ada lagi perempuan yang macam Jennifer nie. Huhu


Masa die lari tu, terserempak pulak dengan Sheriff. Alaaaaaaaaaaa ~ Sheriff ni kan macam polis kan? So Jennifer ni macam legalah sikit sebab dia dah tahu dia akan selamat. So dia pun ceritalah semuanya yang berlaku dekat dia dan Sheriff tu pun hantar dia balik rumah


Dekat rumah dia pulak, Sheriff ni buat pemeriksaan dekat rumah kot kot lah lelaki yang tiga orang tu ada tapi sebenarnya dah tak ada pun. Keadaan dalam rumah tu macam biasa je dan macam tak ada pape yang berlaku. Jennifer ni macam pelik lah kenapa semuanya macam okay je dalam rumah tue


After checking, Sheriff tu pun tuduh Jennifer ni berhalusinasi dan berangan je pasal kena gangguan tue. Tambah-tambah pulak, ada dadah dekat atas meja makan Jennifer yang sebelum die kena kacau dengan tiga orang tu, die tengah high sebab hisap dadah. Lagilah kuat mengatakan yang Jennifer ni tengah berkhayal. 


So Sheriff ni pun buat body check lah dekat Jennifer. Masa tengah buat body check tu, datanglah tiga orang lelaki yang mula-mula kacau Jennifer tue. Rupa-rupanya Sheriff tu dah berpakat dah dengan tiga lelaki tu untuk kacau Jennifer


Masa ni Jennifer dah tak keruan dah. Dia dikacau, dipsycho dan macam-macam lagilah ~ Sumpah kesian. Dan yang paling aku rasa macam nak menangis-tapi-tak-keluar-air-mata adalah masa die kena rogol. Mula-mula die kena rogol dengan kawan yang lelaki tiga orang tue yang sebenarnya terencat akal


Lepas tu, Jennifer sempat lagi lari lepas kena rogol. Tapi last-last terserempak jugak dengan lelaki-lelaki tu dalam hutan. Masa ni lagi teruk. Die kena seksa lepas tu kena liwat ramai-ramai sampaikan die pengsan. Ya Allah ~ Aku rasa macam nak menangis pun ada sebab kesian sangat-sangat!


Then after kena rogol tu, Jennifer larikan diri. Ya Allah ~ Masa ni lagi lah kesiann sebab die berjalan pun dah tak betul dah! Macam dah tak boleh jalan dah sebab dah kena rogol beramai-ramai dengan lelaki tue! Dan die terjun dari jambatan dan lelaki-lelaki tu pun fikir dia dah mati sebab die tak timbul-timbul


Tak lama lepas tue, tiga orang lelaki, Sheriff dan lelaki yang terencat akal tu diganggu. Rupa-rupanya Jennifer masih hidup lagi cuma dia datang pada kali ini adalah untuk balas dendam dekat semua lelaki-lelaki tue


Setiap yang lelaki-lelaki tu buat dekat die masa die kena rogol dulu, die buat balik dekat setiap lelaki tue. Ya Allah ~ Masa ni lagi scaryyyyyyyyyyyyy giler! :O Aku dengan Syakira dah menjerit-jerit dah sebab tak sanggup nak tengok dan bayangkan! HAHA :D

Kena celup dalam air yang ada acid

Kaki kena jerangkap samar dan kelopak mata kena tahan dengan mata kail

Kena cabut 3 batang gigi dan die punya kemaluan kena potong hidup hidup

Hamikkkkkkkkkkk ~
Yang Sheriff dan lelaki yang terencat akal tu pulak mati sebab lelaki yang terencat akal tu tertarik tali yang sebenarnya dah diikat dekat picu senapang dimana senapang itu dimasukkan dalam punggung Sheriff tue. Perghhhhhhhhhhhhhh ~ Lagi hebakk bohh! :O


Jujurlah aku cakap, cerita ni memanglah 18SX sikit tapi sebenarnya kan saya dah 20 tahun dah! :D So boleh lah tengok cerita nie :) Tapi sebenarnya jangan pandang dan fikir benda-benda tue. Fikirkan jalan cerita tue dan fikir


Jenayah rogol ni memang makin menjadi-jadi. Dan kita sendiri kadang-kadang tak tahu nak percaya dekat siapa sebab kadang-kadang orang yang kita percaya pun boleh khianat dekat kita. Contoh terbaik, dalam cerita nie lah ~ Jenniffer ingatkan Sherif tu boleh selamatkan die tapi sebenarnya tak boleh diharapkan langsung! -.-


So kepada korang-korang yang berjiwa extreme, berani dan suka tengok cerita-cerita yang bunuh-bunuh orang nie, aku suggestkan korang tengok lah cerita nie :)


Rating : 3.5/5


p/s : just permulaan cerita ni jelah yang boring sikit

 

You Might Also Like

4 comments