[Search]

About Me

INSTAGRAM : MYSARANEWRIE

[klik it]

Home Ads


Monday, June 07, 2010

[Topik] Ada Apa Dengan Nama?



Salam. Ada apa dengan nama? Yeah ~ Itu yang aku nak tulis hari ini, malam ini dan detik ini. Harap maklum. Hehe :p

Nama. Lah ~ Nama kan ialah satu lambang peribadi seseorang yang paling mudah untuk kita kenal kan? Alah ~ Kalau sebut Siti Nurhaliza, dah tahu dah yang mana satu die. Kalau sebut Shahir AF8 dah tahu dah mamat tu kan. Kalau sebut Mysara Newrie, agak-agak korang kenal tak? Haha ;D


Oklah ~ Mysara Newrie adalah nama komersial aku kat alam maya. Giler kau nak guna betul. Haha ;D Tetiba aku terpikir nak postkan entry ini sebab my-future-coursemate yang buat hal. Haih =.="

Meh sini aku nak bagitahu awal-awal ok? Dalam kalangan keluarga, orang-orang terdekat, orang-orang yang lebih tua, aku lebih senang dengan panggilan Sara. Aku bahasakan diri aku dengan nama tu dan orang pun akan panggil aku dengan nama tue

Kalau dalam kalangan kawan-kawan, cikgu-cikgu, aku lebih dikenali dengan Mai. Terima kasih banyak-banyak lah dekat kawan-kawan aku semasa Darjah 5 di SK Tengku Mahmud sebab bagi nama ni dekat aku. Haha ;D

Bila Mija dan Mad panggil aku Sara malam tadi, sumpah aku pelik ! Ya Allah ~ Pelik bebenor! Aku tak tahu kenapa. Haha ;D Sebab bila ada kawan-kawan aku panggil aku Mai, aku rasa hubungan persahabatan tu lebih mesra. Gituuuuu ~ :p


Lagipun aku rasa panggilan nama Mai tu lebih menunjukkan sifat aku yang sebenar yang giler-giler, banyak cakap dan selalu duk hu-ha-hu-ha. Haha ;D Lagipun nama Mai tu kan lebih ringkas sikit. Senang orang nak sebut kan kan kan? Haha ;D

Kalau nama Sara tu, aku rasa macam feminin sangatlah ~ Kalau ada kawan-kawan panggil aku Sara, aku rasa malu sangat-sangat ! Haha ;D Tak tahu kenapa tetiba tapi yang pasti aku akan terus jadi senyap sekejap sebab nak betulkan balik otak dan saraf-saraf aku yang tengah tegang kerana kekejutan. Haha ;D

Bila aku pikir-pikir balik, betul lah ~ Nama ini adalah satu lambang peribadi kita. Tanpa nama, sape lah kita kan? Macam korang lah kan, mesti ada nama panggilan tersendiri kan? Kalau dalam keluarga, panggil Along, Angah, Achik, Baby. Haha ;D Kadang-kadang, nama gelaran yang keluarga panggil pun, kawan-kawan kita gunakan jugak kan? :)


Kalau dalam kalangan kawan-kawan, ada yang panggil itu, ada yang panggil ini. Terpulanglah kan? Sebab dengan melalui nama lah, kita dapat bezakan orang itu dengan orang ini. Jadi, sematkan perasaan bangga dalam jiwa anda. Haha ;D

Ada fungsi jugak bila nama panggilan lain-lain ini. Contohnya bila ada nombor yang tak dikenali hantar mesej kat aku dan panggil Mai, memang sah sah sah dah, yang buat nakal ini memang kawan-kawan aku. Kalau Sara, aku rasa memang family aku lah ~ Hehe :D


Kalau di blogger, aku tak kisah sangat kalau ada orang panggil aku Mai atau Sara. Sebab aku rasa macam okkkk jer ~ Haha ;D So terpulanglah kepada korang kalau nak panggil aku apa :) Jangan panggil aku yang bukan-bukan sudah ! Aku tarik hidung kang ~



Korang punya panggilan nama apa? Boleh aku panggil korang dengan nama tu pulak :D


TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

[klik it]

recent posts