[Search]

About Me

INSTAGRAM : MYSARANEWRIE

[klik it]

Home Ads


Wednesday, June 16, 2010

[Tutorial] Rainbow Link Di Link Anda



Salam. Hari ini aku telah berbengkak mata kerana menyediakan entry khas ini kepada anda pada pukul 6 pagi. Tak tipu ni =.="


Hari itu kat shoutbox aku ada orang tanya, "..Macam mana nak buat rainbow link tue?"


Hoho :D Senang je ~ Copy paste je code die :D Oh ya ~ Kalau sesapa yang tak tahu rainbow link tu apa, korang boleh gerakkan cursor korang kat sini . Nampak tak link tu bertukar-tukar warna. Comel kan? Hehe :p


  • Pergi ke Dashboard > Design > Page Elements
  • Tekan Add A Gadget > HTML Java Script
  • Copy dan paste kan code di bawah ini
<script src="http://fwzynn.googlepages.com/rainbow.user.js" type="text/javascript">

/***********************************************

* Script edited by Ynn Ainul at http://fwzynn.blogspot.com/

* Please keep this notice intact

***********************************************/
</script>

Save! *tak payah tulis apa-apa kat Tittle tue


Sekarang mari kita tepuk tangan amai-amai dekat Kak Ynn ! Tuuuuu ~ Nampak tak nama die tue kat coding tue? Aku belajar rainbow link dari die lah :D


TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

[klik it]

recent posts