[klik it]

Wednesday, June 23, 2010

[Tutorial] Macam Mana Nak Buat Cursor Comel-comel?



Salam. Hari itu dah ada orang tanya aku macam mana nak buat cursor yang comel-comel. Tahu tak cursor tu apa? Alah ~ Yang bentuk macam pokok krismas tue. Haha :D Yang benda putih dan bergerak-gerak bila korang gerakkan mouse korang tue. Hehe :D


Act tak adalah susah sangat nak tukar kan cursor tu kepada bentuk yang comel-come. Just copy paste je coding die. Senang kan? :D


Pergi ke Ego Box dan korang pilihlah mana-mana cursor yang korang suke. Tak ada banyak pilhan sebenarnya tapi guna je lah ~

Dah ada yang berkenan, copy code bawah cursor yang korang nak tue. Lepas tu ikut langkah-langkah seterusnya di bawah ini :)

  • Pergi ke Dashboard > Design
  • Klik Add A Gadget dan pilih HTML/JAVA Script
  • Pastekan code tadi dalam kotak besar tue. Tittle tu biarkan kosong

Save dan siap !


Senang kan? Hehe :D


Act ada banyak lagi website yang menyediakan cursor free macam ini tapi aku tak amik cakna sebab tak lawa. Hehe :D Apa-apa pun Ego Box tu pun ok dah kan? Hehe :D


Selamat mencuba ! :D


TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

[klik it]