[Topik] Kenapa Kita Boleh Jatuh Cinta Dengan Kawan Baik Kita Sendiri?

Friday, October 14, 2011


Assalamualaikum :)


Kadang-kadang kawan baik kita sendiri boleh jadi boyfriend atau girlfriend kita. Kenapa?


  • Sebab kawan baik kita dah kenal kita macam mana dan faham kita luar dan dalam. Contohnya macam nie. Kau tengah marah dan kawan kau boleh cool downkan kau dalam keadaan emosi kau tak stabil sebab die tahu macam mana nak pujuk kau

  • Sebab kawan baik kita adalah orang yang paling kita selesa nak bergaul. Contohnya, kau boleh melompat-lompat depan die, berjoget bila karaoke dan nyanyi sesuka hati kau biarpun kau tahu suara kau bukanlah sedap mana pun! Haha :D

  • Sebab kawan baik kita adalah orang yang paling kita tak malu. Contohnya, kau boleh menjerit depan kawan kau yang lain "Weyh aku nak kencinggg! Teman aku weyh!" Dan kawan baik kau yang berlainan jantina tu just tergelak je bila kau menjerit macam tue

  • Sebab kawan baik kita tahu apa yang kita suka dan tak suka. Contohnya, kau suka tengok movie Harry Potter. Dan kawan baik kau yang berlainan jantina tu sanggup download kan cerita Harry Potter demi kau dan bagi kau pendrive dengan penuh movie yang kau suka

  • Sebab kawan baik kita tahu apa yang kita takut. Contohnya kau takut kucing. Kawan kau yang tu sanggup bawak dan alihkan perhatian kucing tu lari dari kau sebab dia tak nak kau menjerit-jerit "arhh kucing! kucing!"

  • Sebab kawan baik kita tahu isi hati kita. Contohnya kalau kau tengah down dan rasa malu tapi tak ada siapa tahu, kawan kau sorang je yang berlainan jantina akan datang dan tanya"kau ok tak?"

  • Sebab kawan baik kita sanggup tolong kita dengan apa sahaja yang lebih macam bersifat peribadi. Contohnya kau tak ada duit dan kawan kau sanggup bagi nombor akaun bank kau dekat family kau supaya family kau boleh masukkan duit dalam akaun dia dan duit tu bagi dekat kau

  • Sebab kawan baik kita adalah seorang akan selalu buat kita gelak dan gembira. Contohnya dia akan cakap benda-benda yang merapu dan merepek dan kita akan gelak sepuas-puasnya walaupun kita tahu benda tu sangatsangatlah mengarut

  • Sebab kawan baik kita adalah seorang yang prihatin dengan kau. Contohnya kau tak ada makanan dan kawan kau yang berlainan jantina tu tahu. So dengan tanpa pengetahuan kau, dia akan belikan makanan kat kau dan tak lama lepas tu text kau "Weyh turun cepat. Aku da belikan makanan dekat kau"



So tak mustahil lah kan kalau ada kawan-kawan aku yang jatuh cinta dengan kawan sendirikan? :) Macamana dengan korang? Ada yang sama macam aku bagitahu ni atau korang punya versi lain? Meh meh kongsi! :D


p/s : Based on the true story :)



You Might Also Like

8 comments