Maaf! Aku Mengaku Aku Terlalu Sosial ~

Tuesday, April 20, 2010


Salam. Sekarang ini aku pasti, satu benda wajib yang dilakukan oleh semua orang ialah 0n9 ! Yeah ~ Internet menjadi satu keperluan hidup pada masa kini. Haha. Bertambah-tambah lagi dengan social network yang begitu menjadi-jadi sekarang ini. Haha

Dulu kecoh-kecoh dengan Friendster. Haha. Sumpah lawak bila aku teringat balik. Aku terjoin FS sebab akak cayunk aku, Farah Eliana yang ajak. Dulu masa Form 2, aku duduk hostel, satu dorm dengan die. Masa tu dia Form 6. Aku selalu berkawan dengan orang-orang yang lebih tua dari aku =.="

Masa mula-mula join tu, aku memang tak tahu apa-apa pasal benda nie. Siap-siap mesej ikut HP lagi, tanya itu ini. Haha. Masa tu sumpah aku tak tahu apa-apa ok? Sebab masa tu ayah aku tak galakkan aku pakai internet. Dia takut aku tersimpang. Hehe. Faham kan? Kihkih ~

Lepas dah expert dengan FS, aku canang dekat kawan-kawan aku. Masa tu aku Form 3. Haha. Hari-hari aku suruh dorang buat FS. Tahu-tahu je lah aku ni kecoh yang amat bila bercerita. Haha. Akibat terpengaruh, diorang pun buat. Haha. Masa tu syok giler habis. Haha.

Demam FS ni menular pulak masa aku pindah sekolah ke Sester. Masa tu Form 4. Senior-senior aku sanggup skip makan tengahari sebab main FS. Haha. Aku pulak masa tu takut nak add kawan-kawan aku di FS sebab masa tu aku letak gambar free hair. Hehe :p Itu dulu lah ~


Bila dah naik Form 5, Myspace jadi kegilaan. Haha. Masa tu kitorang yang dekat Sester macam baru buat MS sebab junior-junior kitorang yang aktifkan balik MS. Haha. Masa tu aku dah ada MS tapi aku tak aktif. Hehe. Lepas tu Demam MS menular. FS dah tak pandang dah.

Tapi aku main MS tak lama. Sebab apa? Faham-faham sendiri lah ~ Aku tengok MS macam tak kena dengan jiwa aku. MS seems to be too social for me. Haha. Aku pun tak tahu nak cakap macam mana. Hehe. Lagipun aku perasan, aku tak berapa popular dekat MS. Haha :D

Beralih pulak pada Tagged. Haha. Aku ada jugak join. Tapi sumpah tak best ! Haha. Last-last aku buang je akaun aku tue. Teeettt ~ Tagged memang tak syok ! Haha :DD


Aku pun buat Facebook tahun lepas. Haha. Mula-mula tak best taw ~ Tapi laen pulak dengan kawan-kawan aku yang lain. Diorang kata best. Aku pun start maen FB. Haha. Ok ok ~ I admit yang FB memang best. Haha. Dan sekarang ini mengon9 kan FB adalah benda HARUS aku buat tiap-tiap hari.

Aku suka dengan FB sebab melalui FB lah aku jumpa balik dengan semuaaaaaa kawan-kawan lama aku. Kebanyakkannya dari sekolah Tengku Mahmud lah ~ Sekarang ini aku cuba cari mana-mana kawan-kawan sekolah rendah aku kat Port Dickson, iaitu Sekolah Kebangsaan Port Dickson aka SKPD tahun 1999-2004. Sesungguhnya aku betul-betul lost contact dengan mereka semua sejak aku pindah ke Tengku Mahmud :(
Twitter pulak aku start buat lepas SPM. Macam biasa, mula-mula main, memang tak tahu apa-apa. Lepas tu entah macam mana entah, aku tak ingat password Twitter aku. Agak lama jugak lah aku try tapi last-last aku baru sedar yang aku guna email Yahoo, bukannya email Google yang selama ini aku duk cuba. Hurm ~ Hampeh betul ~ +_+

Tapi kadang-kadang aku rasa Twitter ni dah macam FB pulak. Sebab boleh update status! Haha. Kang tak pasal-pasal same je status Twitter dengan FB aku. Haha ;DDD
Formspring pulak aku buat awal tahun ini. Haha. Best jugak lah ada orang tanya itu ini. Haha. Kadang-kadang aku dengan minah mengilai je yang duk tanya soalan yang entah apa-apa. Haha. Best jugak lah ada Formspring ini walaupun kadang-kadang aku rasa macam nak hentak-hentak laptop aku ini sebab tak ada orang yang tanya dekat Formspring. Huhu
Yahoo Messager pulak ayah aku yang ajar buat. Haha. 1st time guna YM, ayah aku yang suruh aku taip itu ini dekat kawan aku masa tu. Wakaka ~ Sumpah lawak. Dah lah kawan aku tu, kawan lelaki ! Haha.

Kebetulan masa tu aku dekat office ayah aku. Bila ada orang masuk office ayah aku , minta sign itu ini, aku sanggup tunggu ayah aku sebab tak tahu nak cakap apa dengan kawan aku tue. Haha.

Bila dah siap kerja ayah aku, aku siap tanya lagi kat ayah aku, "..Ayah, nak cakap apa lagi dengan kawan Sara ni? Dia dah tunggu dah ni.." Then ayah pun mula lah cakap itu ini. Haha. Sweet tak? Sweet tak? Tak sweet? T______T

Tapi sekarang ini dah tak dah ok? Ayah aku just let go je aku chat dengan kawan-kawan aku. Hehe. Giler kau nak chat dengan kawan dengan bantuan ayah di tepi. Haha. Tapi aku pernah chat dengan Fyra sambil mak aku perhatikan apa yang kitorang chat kan. Haha. Nasib baik masa tu chat benda-benda baik. HahaBlogger pulak aku dah nak buat tapi aku tak tahu cara. Bila minah nescafe ini bagitahu, baru aku tahu. Hehe. Officially, aku main blog pada 22 Januari 2009. Haha. Masa tu memang aku tak tahu apa-apa. Entah apa-apa entah =.=" Korang boleh tengok lah penulisan aku masa mula-mula aku tulis blog. OMG ! Sungguh-sungguh tak matang ~ T___T

Kalau aku ada masa, aku akan belajar satu satu benda pasal Blogger nie. Macam buat itu ini dan sampai sekarang lah yang korang tengok dekat blog aku ini. Hehe. Aku pulak jenis yang suka bercakap. So kadang-kadang banyak idea aku nak tulis tapi bila sampai nak tulis, aku jadi blurr ~ Haha

Sekarang ini, MS dan FS dah menjadi sejarah. Haha. Aku memang tak amik port dah dua-dua benda tue. Haha. Cuma sekarang ini aku aktif dengan FB dan Blog jer. Hehe. Esok lusa entah apa pulak social network yang ada.

Kat bawah ini aku ada sediakan link untuk sesape yang nak add aku di MS, FS, FB, YM, Twitter dan Formspring. Haha. Amik kau !

Klik je kat mana-mana social network aku. Lepas tu add je lah ~ Haha. Tapi honestly, aku lebih suka orang add aku di FB sebab aku selalu buka FB. Kalau korang ada add kat mana-mana selain dari FB, alamatnya tahun depan lah aku baru approve korang punya friend request. Haha ;D

Kalau nak add YM aku, TOLONGLAH bagitahu siapa kah anda sebab senang aku nak detect korang sape. Sebab kalau ada orang yang mencurigakan atau orang yang aku tak kenal, aku ignore je ok? Hehe

Ececeh ~ buat link banyak-banyak ini macam lah ada orang nak add kau! Haha

Friendster
Myspace
Tagged
Facebook
Blogger
Twitter
Formspring


Nombor telefon aku? Wakaka ~ Nak bagi ke tak? Nak bagi ke tak? Nak bagi ke tak? Hish ~ Tengah berbelah bagi nie. Haha =.="

You Might Also Like

18 comments