[Search]

About Me

INSTAGRAM : MYSARANEWRIE

[klik it]

Home Ads


Wednesday, May 26, 2010

[Tutorial] Bagaimana Mengelakkan Blogwalking Palsu?



Salam. Hari ini aku nak buat tutorial. Sapa-sapa yang dah terror buat, duduk diam-diam yer :)

Aku tak tahu tak ingat aku belajar dari mana. Aku sebenarnya dah lama guna dah website lock ni. Tapi baru-baru ini aku baru perasan tentang ini dan aku rasa lebih baik aku kongsi-kongsi kat sini kan? :)

Korang tahu tak pasal blogwalking palsu? Diorang datang dan tinggalkan pesanan di shoutmix kita tetapi sebenarnya mereka tak singgah pun kat blog kita. Tak ke rugi je tu kan? Kita blogwalking banyak dah tapi visitor blog kita tetap jugak kurang je. Eh faham tak aku cakap nie? -.-


Jadi, kat bawah ini ada cara-cara bagaimana nak elakkan dari terkena blogwalking palsu :)

  • Pergi dekat bahagian Security dan klik Website Lock


  • Lepas tu masukkan URL blog anda masing-masing tanpa meletakkan http:// atau www

Dah isi, klik Save Settings :)

Dah siap !
Selamat mencuba ! ;DDD




TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

[klik it]

recent posts