[Search]

About Me

INSTAGRAM : MYSARANEWRIE

[klik it]

Home Ads


Thursday, November 10, 2011

Perangai Aku Kalau Nak Shopping -.-


Assalamualaikum


Aku memang jenis yang tak suke bukak barang-barang baru yang aku beli cepat-cepat. Contohnya macam nie, kalau aku beli apa-apa barang yang masih elok tersimpan dalam wrapping paper dia, aku akan biar je. Aku tengok tengok dulu ~ Seminggu kemudian baru aku bukakk. Tak pun aku bukak bila aku rasa aku nak pakai je -.- HAHA :D


LipIce yang aku beli hari tu pun, aku tak bukak-bukak lagi. HAHA :D Dan mp4 yang aku beli semalam punnnnnnnnnnnnn aku tak bukak-bukak lagi! HAHA :D


Weyh weyh ~ cakap pasal mp4 kan, korang boleh tak suggestkan aku kat mana link yang best best sikit nak download lagu? Aku dah bosan doeee asyik dengar lagu sama je. Siap dah boleh hafal kot note lagu tue *ok tipuuu -.-


Aku memang macam tue. Kalau aku beli tudung ke, gelang ke, aku akan simpan dulu kemudian, sebulan kemudian, baru aku pakai. Sebab apa? Sebab ni lah ~


"Eh eh Mai ~ Gelang baru ke?"
"Hehe ~ Tak lah ~ Gelang lama nie. HAHA :D"


Korang nampak tak apa yang aku cuba sampaikan nie? HAHA :D


Actually aku segan lah nak show off barang-barang yang baru nak beli sebab yelah ~ konfem-konfemlah kawan-kawan akan perasan kan? So bagi mengelakkan benda ni terjadi, aku akan simpan dulu lah ~ Lepas tu bila dorang cakap macam kat conversation yang kat atas tue, aku boleh lah coverrrr dengan cakap "Eh tak lah ~ barang lama nie" HAHA :D


Tapi tak semua barang lah aku sorok dulu sebelum guna. HAHA :D Yang konfem aku guna lepas aku beli ialah ~ err ~ entah aku pun tak tahu -.-


Lepas tu satu lagi habit aku, aku memang leceh dan cerewet bab-bab nak membeli ni. Contohnya, kalau ada dua baju warna merah dan kuning. Mau dekat 10 minit aku duk termenung sambil tengok baju tu sebab duk fikir warna baju mana aku nak pilih. HAHA :D Aku tahu, kawan-kawan aku yang pergi shopping dengan aku, memang dah masak dah dah perangai aku nie -.-


Dannnnnnnnnnnnn kalau aku pergi shopping, aku memang tak boleh pergi sorang-sorang sebab atleast kena ada sorang yang teman aku sebab aku nak mintak pendapat dan idea dorang kalau aku nak membeli sesuatu. Aku memang boleh mati kutu kalau duk shopping sorang-sorang -.-


Sebab apa? Sebab kan aku ni jenis cerewet. So aku akan pastikan aku tak kan menyesal kalau aku dah beli sesuatu barang tue. Aku memang paling tak suke kalau aku dah beli sesuatu, orang komen itu ini. Ggrrrrrrr ~ Sebab aku nak duit yang aku belanjakan tu aku berpuas hati dengan apa yang aku dapat :)


Tapi yang masa nak shopping beli barang, memang amik masa yang panjang -.- Aku tak boleh lahh ~ Biarpun aku dah pergi kaunter, nak bayar kan, aku akan cakap kat akak cashier tu "Akak kejap ehh. Nak pergi cek japp" Weyhhhhhhhhhhhh ~ Dah jadi habit lah! -.-


Kalau aku pergi beli barang, mesti aku akan cakap dengan kawan aku dengan akak-akak yang jual barang tu macam nie "Mintak maaf ehh sebab lambat tapi saya nak buat keputusan yang bijak" HAHA :D Sebab aku tahu, sape lah yang tahan dengan perangai aku nie kan? -.-


Satu lagi! HAHA :D Kalau aku dah berkenan kat sesuatu barang tue, aku bukannya akan terus beli. Aku akan termenung kejap sambil otak aku berfikir


"Berbaloi ke tak aku beli barang nie?"
"Bila aku nak pakai barang nie?"
"Ok ke tak kalau aku beli barang nie?"
"Kalau aku beli barang nie, duit aku ada lagi tak?"


Yang kat atas ini lah soalan-soalan yang wajib menerpa dalam benak fikiran aku kalau aku nak beli sesuatu barang -.- Memang konfem punyaaa. Kalau semua jawapan tu YES YES YES YES baru aku beli. Tu pun selepas aku teliti dengan barang yang aku beli tue. Kalau ada NO NO NO NO babai je lah kat barang tue -.-


Aku sebenarnya jeles tauu tengok kawan-kawan aku shopping. Dorang kalau nak membeli, zup zapp zup zapp ~ terus dah ada dalam tangan dah. Tak payah nak lalui proses pembelian macam aku nie -.- Sadis aku



Eh aku sorang je ke ehh yang mengalami benda nie? Korang ada jugak tak?



TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

[klik it]

recent posts